מטבעות

בּני

New member
מטבעות

כדי שלא יגידו שיש רק הודעות בענייני בולים (למרות שזה לא נכון
) וגם בגלל שאני מתעצל "לחפור" בקטלוג, מבקש עזרה בזיהוי של שלוש מטבעות בתמונה המצורפת. רן? רוזן? אספני מטבעות אחרים? תודה בני

תמיר1991

New member
המטבע שכתוב עליו 20 ומאחוריו ציור

של איזה אישה בפרופיל הוא 20C של פרנק שוויצרי (עדיין הילך חוקי) ואותו קיבלת כנראה ממני, מטיוליו הרבים של אבי... תמיר.

coincollector

New member
את האחרים, קשה לראות

תמיר צודק לגבי המטבע השוויצרי. לגבי השניים האחרים, התמונה הרבה יותר מדי מטושטשת ואי אפשר לראות כלום. האמצעי נראה לי תורכי. תוכל להעלות תמונה ברורה יותר?

בּני

New member
בעיה עם הזיהוי של הראשון

גם אני חשבתי שהוא שוויצרי (הוא שוכב אצלי כבר הרבה זמן מחקה למיונו...) אבל הוא לא מופיע בקטלוג בשוויץ, הוא גם קטן יותר וגם מאלומיניום. זה מה שיצא מהסורק, אז כנראה שאני כן צריך לחפור... מה עם השמאלי - ראש של מישהוא - אץ אחד לא מזהה?

coincollector

New member
איזה סורק יש לך?

אני אחפש בקטלוג בערב, אבל בינתיים - הבעיה היא לא בחדות או בבהירות של התמונה אלא בגודל. אתה חייב לסרוק עם יותר פיקסלים. חפש משהו שמסומן ב DPI, או Dots Per Inch, ותגדיל אותו... הימני באמת נראה כמעט, אבל לא בדיוק, מטבע שווצרי. אולי איזו הנפקה פרטית. האמצעי בהחלט נראה טורקי. השמאלי, אני לא מצליח אפילו לראות אם הכתב הוא ערבי או משהו מהמזרח הרחוק.

בּני

New member
על הכל יש לך תלונות ../images/Emo13.gif

תראה פעם ראשונה שאני משנה את הרזולוציה, לא היה לי מושג אז הלכתי על הכי גדול כמעט... באמת יצא מפלצתי, לא נורא למדתי היום משהוא ועוד מעט גם נדע (אני מקווה) מאיפה המטבעות... תודה בני

בּני

New member
אחרי כל הבלאגן שעשיתי

מצאתי את שתי המטבעות הערביות... האמצעית אכן טורקית - 5 PARA מימי מוחמד ה-5 (1909-1918). השמאלי הוא מעירק - פילס על תמונה של GHAZI - 1. משנת (1938). נשאר רק הימני. ושוב תודה וסליחה.

coincollector

New member
זה כנראה לא מטבע

על המטבע כתוב FRAUENFELD, שהיא כנראה עיר או פרבר בשוויץ (ראה את האתר שלהם: http://www.frauenfeld.ch ואת המפה), אולם לא אחת שהנפיקה מטבעות לפי הקטלוג, ובטח שלא בשנת 1979 ששוויץ כבר לא היתה מחולקת למדינות שונות. כנראה הנפקה פרטית של מישהו.

python 4

New member
המממ?

בגרמניה frau זה אישה ואם אתה רוצה לפנות לעלמה אתה אומר fraulein. לא ידעתי שהגרמנית השוויצרית שונה.. אבל אם אתה אומר אז כנראה שכן (אני לא מומחה בנושא הדיאלקטים של השפה הגרמנית..
)

coincollector

New member
אז אני כנראה טועה

אני לא דובר גרמנית או שווצרית. זכרתי שבשוויץ יש הר שנקרא Jungfrau - נערה צעירה (Jung זה Young), לפי מה שהסבירו לי כשהייתי שם. מצד שני, גוגל מסכים איתך ומתרגם Frau ל Woman.

למעלה