מטבעות ישנים למכירה

rachelea

New member
אוף, מוטב לה להודעה זו אילמלא נכתבה

ועוד פעמיים???!!! רוצה למכור? יש "לוחות" בפורום (כן, שם למעלה בסרגל הפורום). תפרסם שם הודעה מסוג זה. אריק, נראה לי שיש להודיע שמעתה ואילך הודעות מסוג זה יימחקו מהפורום. איזו חוצפה. לא היה לו סבלנות ולחץ על "שלח" פעם נוספת ובכך הוריד שירשורים מעניינים יותר מאשר: רוצה? שלם, קח...

coincollector

New member
לא זו הסיבה...

קודם כל, רחל - אני לא מסכים איתך. בין כל שרשורי ה"רעש" בפורום, יהיו הם על דלות או אי דלות השפה העברית, על מחזיקי מפתחות או על בקשות ותחנונים לקבל בולים מכל מי שזז, שרשור בנושא מטבעות, אפילו אם הוא מציע מטבעות למכירה, מתקבל אצלי בברכה. בלוחות איש לא מסתכל. למה שרשור מטבעות למכירה לא, ושרשור "בבקשה בבקשה תנו לי בולים במתנה" כן? הסיבה שעדיף היה שההודעה הזו לא היתה נרשמת היא שהיא לא אומרת בעצם שום דבר. אילו מטבעות? מאיזה מדינות? באיזה ערכים נקובים? מה מצבם? מה המחיר המבוקש? דמייני לך מודעה בעיתון: "למכירה מכונית מודל 1995". זהו. בלי יצרן, דגם, נפח מנוע ושאר פרטים. האם מישהו היה טורח להסתכל? לענות? כנראה שלא.

h a b i b

New member
תגובה מחביב

המטבעות הן: הראשונה: 2 מילים (MILS) שנת 1927 ימי המנדט כתוב עליה בערבית עברית ואנגלית פלשתינה (א"י) צבעה נוטה לשחור שחור. השנייה: 20 יארה, משנת 1327 עשויה מכסף, כתוב עליה באותיות ערביות.

coincollector

New member
חביב שלום

קודם כל שים לב ששהת 1327 לספירת המוסלמים מקבילה לשנת 1909 לספירת הנוצרים. ראה כאן: http://www.ori.unizh.ch/hegira.html דבר שני, שני המטבעות שציינת הם די נפוצים ושווים שקלים בודדים כל אחד.

אמור 1

New member
לא נכון

בדקתי את המטבע פיזית עם חביב והתברר שהוא אכן משנת 1327 לספירה

יש לי חשד קל

נראה לי שאמור 1 וחביב הם טרולים מתחילים. בעצם, לא אתפלא אם מדובר על אותו אדם שמשנה את זהותו הוירטואלית לפי צרכי הטרוליות שלו. (למי שאינו מכיר את המושג, מדובר בגולש שנכנס לפורומים שונים על מנת להפריע. ככל הנראה הטרולים יכולים לספק תוכן להרבה מאמרים מתחום הפסיכולוגיה.) לאמור 1 יש הודעה מוזרה בפורום ערבים וההודעות בפורום שלנו. לחביב יש הודעה מוזרה בפורום צ'אט וההודעות אצלינו. לא נתקלתי בהודעות אינטלגנטיות שלהם. קיצור, אני מציע שמכאן ואילך נתעלם מצמד (?) הטרולים המקסים הזה.

coincollector

New member
כן נכון ../images/Emo8.gif

זה יהיה גילוי מרעיש בקנה מידה עולמי, אם יתברר שהוטבעו מטבעות 20 פארה בשנת 1327 לספירת הנוצרים... מצד שני, מטבעות 20 פארה תורכיים משנת 1327 לספירת המוסלמים (שמקבילה לשנת 1909 לספירת הנוצרים) ידועים ומקוטלגים בכל הקטלוגים המובילים בעולם. לנוחיותך, סרקתי את הקטע הרלוונטי מקטלוג Krause Mishler. תוכל להשוות אם זה אותו מטבע. כפי שתובל לראות, המטבעות הללו הונפקו בשנים 1327-1336 לספירת המוסלמים, שמקבילות לשנים 1909-1918 לספירת הנוצרים.

h a b i b

New member
זה המטבע שיש לי

אני חשבתי שהוא משנת 1327 לספירה כי לא צויינה האות ה' (הגרי) על הצד הזה ובצד האחר היה רשום 6 ה' . אבל כנראה שה- 6 הג'רית היא לזכרו של משהו מהתקופה ההיא.

cohen chaim1

New member
מטבע ערבית

אני מניח שאתה מתכוון ל20 פארה.המטבע היא מטבע תורכית שנת 1327להג'רה היא שנת 1909 למניינם.

מטבע הינו זכר

לכן יש לאמר המטבע הוא מטבע תורכי ולא מטבע "תורכית" כפי שאין לאמר: מטבע "עוברת" לסוחר. חוץ מזה, זה בסדר גמור להציע מטבעות למכירה בפורום מדוע לא? למי זה מפריע?

כמו שקת וצמת, למרות שאין קשר.

אבל מיד להפסיק! לא נכנס שוב לשרשורי לשון ובלשנות.

ronmerav

New member
תופעה מוזרה! נצל"ש.

זה עתה שמתי לב שהחתימה החדשה של פיתון (השיר על האווזים) כבר לא חדשה. היא מופיעה אחורנית על כל ההודעות שלו (בדקתי עד עמוד 3 - 10.4.04). מזה? תיקון רטרואקטיבי אוטומטי גלובלי?

python 4

New member
ובכן,

מדובר בקנוניה רחבת היקף, ששותפים לה אני, השב"כ והמוסד. המטרה: העלמת כל זכר לחתימה הקודמת שלי. האמצעים: מנגנון תפוזי מתוחכם שמאפשר השמדת חתימות סוררות. למעשה כשאתה משנה חתימה היא משתנה בכל ההודעות שכתבת אי פעם! אגב, השיר של האווזים הוא של המשורר הדגול א. שלונסקי, ושי החביב מצא לי אותו. שוב תודה שַׁי!

למעלה