בינא, אולי יגיע יום בו תייעץ בלי לזלזל קודם ב"יועצי הפורום"
האחרים. מה גם שאתה אחד מהם.
זה פשוט מיותר ולא מוסיף יתר משקל לעצות שלך.
 
לשואלת - אני לא מכירה באופן אישי את מטבחי הום סנטר. גם לא את מטבחי איקאה. בפורום השכן - עיצוב פנים - אולי ידעו יותר ויוכלו לספק ביקורת מנסיון.
בכל מקרה - ישנם כמה דברים שחשוב לבדוק כשמשווים מחירים של מטבח כי אחרת ההשוואה לא רלוונטית (כמו השוואה של מלפפונים לעגבניות).
קודם כל חשוב להשוות מחיר לפי תכנית מדוייקת, כמות המגירות לעומת דלתות (מגירה יקרה יותר). גודל המגירות (מגירות גדולות במיוחד מצריכות פירזול מתאים.). וכו.
אחר כך לפי מפרט : האם גוף המטבח מסיבית (גם לזה יש דרגות איכות שונות) או סנדוויץ' (אוקומה , ליבנה או אחר...)
האם המטבח כולל שיש, כיור וכו. מה סוג השיש (לא מספיק להגיד קיסר - איזה דגם ספציפי, באיזה עיבוד...) . מגירות - האם בשליפה מלאה,דלתות האם פתיחה מלאה, סלסלות נשלפות? קרוסלה/מג'יק וכו. ? מי יצרן הפירזול (לא מספיק לומר בלום - לכל חברה יש סדרות שונות באיכות שונה ומחירים בהתאם).
וכמובן סוג החזיתות - האם צבע, או פורמיקה, או פולימר או פורניר....חלק, או עם חריטה? ומאיזה סוג/דגם....
 
בקיצור - חשוב מאד ללמוד את הנושא לעומק, ולעבור עם איש מקצוע (כדאי עם אדריכל/מעצב ו/או נגר/מעצב של חברת המטבחים) על כל המרכיבים החשובים ולבנות מפרט מדוקדק. רק עם מפרט כזה יש טעם לגשת לחברות/נגרים להשוות מחירים ואיכויות.
בכל מקרה - מכל ספק שאת שוקלת חשוב לבקש רשימת לקוחות שיוכלו להמליץ (או לא, כלומר לתת חוות דעת של בעלי נסיון) על המוצר, איכותו, וטיב השרות של הספק.