מטבח מעץ

• פותח הנושא nanad
  • פורסם בתאריך

nanad

New member
מטבח מעץ

היי לכולם. אנחנו רוצים לעשות מטבח מעץ, אבל מזהירים אותי שזה לא כל כך פרקטי מבחינת ניקוי. האמנם? האם מישהו יודע את הבעיתיות? האם יש סוג צביעה שעדיף מבחינה זו?

דנה A

New member
היה לי מטבח עם דלתות עץ מלא

לא היתה שום בעיה בניקויו. רסס ונגב עם מטלית נייר.

80vax

New member
יש לי כרגע מטבח מעץ מלא

מרשים ומאוד יפה, קל לניקוי, אבל באמת רואים עליו כל לכלוך אצלי הבעיה היא שאני קופצת כנשוכת נחש בכל פעם שנשפך עליו משהו (אולי בגלל כל מה שאני "שפכתי" עליו) בכל אופן לחברים יש פורמאיקה תכלס - לא רואה הבדל !!! בבית בא לא חושבת שאשקיע בעץ מלא

w o o o d y

New member
אין כמו איכות של עץ

שום פורמייקה לא תשווה לאוירה של מטבח עץ ולאיכות שזה משדר. ולעניין הפרקטיות-עץ הוא חומר עמיד וחזק. מטבח מעץ מלא שנבנה נכון ונצבע בלכה איכותית יחזיק מעמד שנים רבות. ואף ניתן לחדשו על ידי שיוף וצביעה מחדש. לגבי תחזוקה שוטפת, ניקוי במטלית לחה יספיק בדרך כלל, לא רצוי לשפשף עם סקוטץ קשה שישרוט את הלכה. פעם בשנה ניתן למרוח ווקס לעץ, או ספריי לעץ. וזה הכל. עצים קשים, יהיו עמידים למכות ושריטות. לעומת זאת , דלת פורמייקה שנשרטה או נשברה בה חתיכה צריך להחליף.

80vax

New member
זה נכון אכן אין כמו איכות של עץ מלא

(במיוחד כשזה בא מכיוונו של איש העץ) אבל אני הבעתי את דעתי, את המטבח המהמם והמושקע שיש לי עכשיו עשיתי בסמל מעץ מלא (40,000 לפני ארבע שנים) ואת האמת - לא מצטערת על כך, אבל מתבאסת ששילמתי כל כך הרבה. ראיתי מטבחי פורמאיקה שנראים מעולה, וד"א פורמאיקה עמידה יותר בפני זאטוטה קטנה שמחליטה לדפוק עם מזלג על הדלת של הארון (שהוא מעץ מלא ורך יותר מפורמאיקה - מה לעשות ...) - מה לעשות אבל אלו שיקולים ... נ.ב. ואני לא מנקה עם סקוצ' קשה - לא לדאוג

nanad

New member
האם יש משהו שחשוב להקפיד לבקש

סוג מסוים של צביעה? סוג מסוים של עץ? ותודה לכולם על התשובות

mishalot

New member
מה שחשוב

להזמין אצל אדם אמין ומקצועי, שראית עבודות שלו. יש הרבה סוגי עץ, זה עניין של טעם ולפעמים גם אופנה, יש עצים כהים ובהירים, בעלי מראה נקי או עם דוגמאות למטבח לא מומלץ אורן שהוא עץ רך מאוד ופעיל (עץ פעיל זה עץ שמתכווץ או מתרחב במידה רבה יחסית לעצים אחרים, הדבר עלול ליצור סדקים ועוותים ברהיט) עצים מומלצים הם העצים הקשים יותר- אלון מייפל דובדבן סוגים שונים של אגוז ועוד. לפעמים מגוונים את העץ לגוון כהה יותר באמצעות צבע בייץ- שהוא צבע שקוף (עליו שמים לכה) למשל גוון הוונגה המפורסם, שלאחרונה היה מאוד פופולארי- עץ וונגה אמיתי הוא עץ יקר מאוד, ולכן לרב השתמשו בבוק או אלון וצבעו לגוון כהה. בעיני עדיף תמיד ללכת על העץ המתאים במראהו המקורי. לגבי לכה- בעל מקצוע טוב ישתמש בלכות מאיכות גבוהה שהן גם יקרות יותר. ניתן לקבל גימור ברמות שונות של ברק, מהמבריק ביותר ועד למראה מט כמעט טבעי בצביעה איכותית משתמשים ביסוד ועליו לכה.

gargamella

New member
שאלות על עצים-אם אפשר../images/Emo163.gif

מה נחשב כעץ חזק יותר ועדיף יותר עץ מייפל או עץ בוק? (אם זה רלוונטי מדובר על פינת אוכל ו/או חדרי שינה). האם נהוג להשתמש בעץ אורן עבור ספות? או שיש עץ אחר עדיף יותר (זכרתי פשוט שעץ אורן לא מומלץ אבל האם זה תקף גם לעניין ספות, או רק למטבחים וכו'). ועוד שאלה, אולי קצת שוקיסטית- מה זה "עץ גושני"?

רונס

New member
מטבח עץ לעומת פורמייקה

העץ לאו דווקא נראה טוב יותר מפורמייקה, הכל תלוי בסגנון המטבח שאתם מעוניינים לעשות. יש מטבחים מחופי פורמייקה והם מדהימים, יצא לי לראות כמה כאלו, וזה יוצא טוב אם יודעים לצאת משבלוניות. הייתרון של הפרמייקה הוא בגמישות של הגוונים שניתן למצוא, קל יותר לנקות מבחינת חומרי הניקוי, על עץ לא ניתן להשתמש במסירי שומנים למינהם היות והם יהיו חזקים מידי לצבע וסביר להניח שהוא יירד, דבר שלא קיים בפורמייקה. גם במקרה של תוספת למטבח יותר קל להשלים במקרה של פורמייקה, היות וקשה להגיע לאותו גוון צבע מה גם שצבע דוהה במעט לאורך השנים. (גילוי נאות, הכותב עוסק בתחום המטבחים)

gargamella

New member
מטבח מפורמייקה

היי רונס, יש לך אולי אפשרות להעלות תמונות של מטבחים מדהימים (כהגדרתך) העשויים מפורמייקה לשם התרשמות? חיפוש ברשת לא העלה יותר מדי ואם תוכל לעזור זה יהיה נהדר.

haginagi

New member
נגר מהשרון

צור איתי קשר ואוכל לקחת אותך לראות כמה מטבחי פורמיקה בכל מיני סגנונות תוכל להתרשם בעצמך ולהחליט איזה סגנון מתאים לך יותר. האם חשבת על שילוב פורמיקה ופורניר? צירפתי הדמייה של מטבח כזה שעשיתי אומנם הדלות צבועות בשלייף לק אך אין זה משנה לגבי שילוב הצבעים/חומרים

למעלה