מטאפורה...

softy

New member
מטאפורה...

אמצע שנות השלושים - לוגמים קפה, משפילים מבט. סביבנו המולה של אנשים, הם נעלמים אל תוך חדרים קטנים, חלקם יוצאים בוכים, חלקם מאושרים - גם אנחנו מחכים לתורנו להכנס אל אחד החדרים. כמה זמן עבר מאז? לא כל כך הרבה... זה עבר די מהר, עוד לא הספקנו הרבה, היו עליות, היו מורדות, היו גם ימים של סיוט. הכל היה כל כך מבטיח בהתחלה... עד שלאט לאט בלי שנרגיש. נבקע הסדק הראשון, והסדק הלך והתרחב, והחל מתפצל לעשרות, מאות ואלפי סדקים אחרים. בהתחלה חיפשתי בי את האשם, לא מצאתי! אחר כך חיפשתי בך את האשמה! גם בך לא יכולתי למצוא. התחלנו לחפש אחת את השני בפרטים הקטנים, לך הייתה הרגשה שאני בוגד בך, הרגשת את זה בבטן, והבטן שלך לעולם לא טועה, היא תמיד צודקת. מזל עקרב שכמוך חייב הרי לנקום - ונקמת!!! אני לא הרגשתי כלום, אצלי הבטן שותקת, היא לא מספרת לי כלום. אז החלטת שאם הבטן שלי לא מספרת לי - אז תספרי לי את! אז סיפרת לי, בפרטי פרטים סיפרת לי - אפילו לא התרגזתי, ידעתי שברגע שנבקעה הקרקע תחת רגלינו, ברגע שהתפוררה שדירת אהבתנו, לא נותר כבר דבר שיאחה אותה בחזרה, הכיוון כבר היה ברור, עמדנו על פי התהום! ועכשיו אנו יושבים כאן בבית קפה קטן, לוגמים קפה, מעשנים, משפילים מבט, ומחכים לתור שלנו, עוד רגע ונצא מכאן לא כזוג, כל אחד מאתנו ילך לו לדרכו, ילך לנסות לאחות מחדש את גורלו. לא חילקנו כלום בנינו, אני משאיר לך הכל! אני מעדיף להשאיר אותך עם הזכרונות, אני משאיר בידייך את מצבות חיי, כל פינה כל חפץ יהיה עבורך זיכרון צורב, לכל מקום שתפני מבט, בכל פינה ופינה תרדוף אותך עוצמת ההחמצה - יעמוד מולך גלעד חיינו המשותפים שהתפוגג. עוד רגע ויגיע התור שלנו, אין לי מושג לאן אני הולך מכאן, היה לי חלום והוא איננו עוד! מסתכל אל האופק הרחוק ורואה אותי שם עומד לבד, בלעדייך! ואני לא עצוב, ולא כועס, אני אדיש! אדיש לחלוטין אלייך. לוגמים קפה משפילים מבט, באמצע שנות השלושים של חיינו המסתיימים. מכאן והלאהכל אחד מאיתנו יעמוד לגורלו, כל אחד מאיתנו יגשש את דרכו חזרה אל החיים, כל אחד מאיתנו יאסוף את שברי חייו הפזורים וינסה לאחות שבר אל שבר, רסיס אל רסיס, עד שתושלם תמונת חייו החדשים. סופטי.

אור-לך

New member
אני...

קוראת את ההודעה הזו שוב ושוב ופשוט אין מילים...רק עצב. זו, לפי דעתי, צריכה להיות הודעה נבחרת! אור (שחושבת שאתה לא אדיש לחלוטין...).

מטאפורה..

סופטי.... וזה כל כך נכון.... וזה כל כך עכשיו... פעם ראשונה מגיבה לפורומים... ונדמה לי שכאילו דברת עלי...... על כולם....באמת קוראת את המילים וכאילו זו אני.. שתדע ימים יפים... מאחת שבאמת שמחפשת את האושר שוב......

ה-שונית

New member
סופטי

כששמרתי על איפוק בפעם הקודמת, זה כי ראיתי בשיא הרצינות את בואה של ההודעה הזו. כאילו חיכיתי לה... מכינה לך כוס קפה. מתיישבת לידך. ושותקת. עד שתיתן לי רמז כי תרצה שנדבר. שונית

יערית

New member
לאחר עיקול הדברים....

הגעתי חזרה לדירת אהבתינו, תמונות מהעבר צצו רצו לפניי, התיישבתי על הספה הגדולה בסלון,זו שידענו אהבה לכל צדדיה, התיישבתי וליטפתי את הריפוד שכ``כ התעקשת לבחור ,והרי ידעת לעשות זאת היטב. צדקת...כל פינה וכל חפץ יהיה עבורי זיכרון צורב,אך משהו קטן לא סיפרתי לך,אני חובקת את הזכרונות בשתי ידיי,אתה יודע שלטוב או לרע אתה תמיד אבל תמיד היית הטוב מכולם,ותמיד ציינת שאני היא הטובה מכולן. דרכינו חייבות להפרד,הכל התנפץ לרסיסים,כל אחד תוהה לגבי גורלו,כל אחד מנסה להשלים את תמונת חייו ... אני עדיין חושבת שאמצע שנות השלושים לחיינו יש לנו מושג מה רצוננו,יש לנו מושג מהי אהבה,יש לנו הבנה אבסולוטית לגבי הזוגיות,לכן ``העסק`` קרס! עוזבת את הספה לטובת חדר השינה,משם התמונות קצת מטושטשות,כי ידענו אהבה בכל רחבי הדירה,המיטה עמדה שם כמו ממתינה לבואינו,אך ישבתי עליה וסיפרתי לה שמהיום והלך היא צריכה להתרגל למשקל אדם אחד. אוספת את השברים,והולכת לי אל עולם חדש משלי....... יערית.

ה-שונית

New member
אם הדברים עוקלו....

אז מה בדיוק ממתין לבואך? שונית (מההוצאה לפועל)

taltallim

New member
כ``כ מהר...

את נוטשת את הצד המסנגר??? וישר להוצאה לפועל!!! ובוקר טוב לך שנוניתי!!! תלתלים (שבתחושה - כבר לקראת סוף היום...)

taltallim

New member
איפה המטאפורה כאן????

נשמע כמו החיים באמת!!! תלתלים (שמנסה להזכר בשעורי הספרות...)

יפעת*

New member
בהחלט, ההודעה הנבחרת

מקסים ועצוב והתאור כל כך חי ואמיתי.

למעלה