מטאטא?!

grizelda

New member
מטאטא?!

אוקיי, אני מבינה את הרעיון מאחורי החפעולה, לנקות החוצה את האנרגיה השלילית כדי שלא תפריע. אבל מה הקשר? מטאטא עושה את הפעולה הסמלית של הניקוי, הטיהור, ועובד על התת מודע- כמו כל פעולה סמלית אחרת. אם באמת רוצים לנקות את המעגל מאנרגיה שלילית פשוט מאוד עושים זאת בלי שום ניקיון ממשי. זה הרבה יותר טוב ומחזק את הפעולה באופן אמיתי ונכון. באמת, כשאני רוצה להתחיל "טקס" (קשה לי מאדו לקרוא לזה כך) אני קודם כל מתעלת את האנרגיות שלי ומתנקה בעצמי. אחרכך כל מה שנמצא במעגל קשור אלי כך שאם אני נקיה הוא נקי. אתם לא חושבים שזאת הצורה היעילה יותר? מה זה יתן אם תנקו את השטח הפיזי והשטח הנפשי, העמוק יותר שבעזרתו פועלים כל ה"כשפים" ישאר מלוכלך?

בדיוק אותו קטע עם כלים אחרים.

אנשים שלא שולטים היטב בדימיון ואנרגיות, צריכים המחשה. נגיד, בפתיחת מעגל. לא ממש צריכים את הפגיון, זה יותר כלי סמלי, מאשר משהו בפני עצמו. אני מאמינה שתגיעי בדיוק לאותם תוצאות בלי מטאטא, כי הרי האנרגיות הן אותן אנרגיות, הפעולה היא אותה פעולה, רק שאת מעבירה אותה מהמישור הרוחני למישור הגשמי, כדי שיהיה לך יותר קל לדמיין את פעולת הטיהור.

DaniZisserman

New member
זה עניין של גישה....

ישנן שתי "גישות" עיקריות לכל תחום ה-"אזוטריקה" (אני מכליל כאן מאגיה, "מיסטיקה", ושאר ירקות). הגישה הראשונה (והיא הפופולרית יותר) מתרכזת ה-"טהרה סביבתית". גישה זאת אומרת שאם הסביבה של ה-"מכשף" תהיה נקיה ומוגנת (ע"י כל מיני מעגלים ואינבוקציות), הרי שזה מספק בהחלט, כי מה שחשוב הם האנרגיות ה-*חיצוניות* שמשתתפות בטקס - אם מדובר באלים למיניהם, שדים, מלאכים, או סתם אנרגיה מסוג כלשהו. דוגמא לגישה הזאת אפשר למצוא בכל תחום הרייקי (שאני אישית מוצא בעייתי ביותר) שמדגיש את "טהרת" ו-"קדושת" האנרגיה עצמה, בלי שום קשר למצב הנפשי/רוחני של מי שבא להשתמש בה. הגישה השניה היא גישה שמדגישה את חשיבות ההכנה הפנימית והניקיון הפנימי (ברמה מצפונית, נפשית, ורוחנית) של ה-"מכשף" (שוב - אני משתמש במלה הזאת במונה הרחב ביותר מכיוון שאין מלה טובה כמו PRACTITIONER בעברית) על פני כל מיני אביזרים (TRAPPINGS) חיצוניים. לפעמים בגישה הזאת יש התעלמות כמעט מלאה מכל אלמנט "טקסי" חיצוני ואין שום זכר ל-"מאגיה" במובנה ההרמטי או הטקסי - בטח לא עם כל ההוד וההדר שמאפיין מאגייה קראוליינית או של שחר הזהב. גישה זאת אפשר למצוא למשל אצל GURDJEFF ובדיסציפלינות יותר מיסטיות (במובנה המקורי של המלה) שלרוב יש להן גם אלמנט דתי כזה או אחר. כמובן שישנן שיטות שמשלבות בין שתי הגישות באופן כזה או אחר. אני לפעמים מרגיש שהשימוש הספציפי במטאטא נועד בשביל "להצדיק" מן מסורת פולקלוריסטית לגבי המכשפות ומטאטאיהן. דני

L e s t a t

New member
כן! מטאטא! יש לך בעיה עם זה?

כל אחד וההעדפות שלו ויש אנשים שמעדיפים לנקות קודם את אזור המזבח שלהם עם מטאטא.

למעלה