מח עצם

ס ו ז נ ה

New member
מח עצם

ב-12.8.01 אובחנה אצלי לוקמיה חריפה. תוך חודש הבראתי (רמיסיה מאז 12.9.01), ובחרתי לקבל את הטיפול הכימותרפי במלואו. חצי שנה של אישפוז, כמעט רצוף. חלק גדול מהזמן בבידוד. עוד מעט סוגרת שנה מתוך שנתיים תקופת סיכון. הערכים מאז ספטמבר האחרון, נורמלים לחלוטין.היום אני מגיעה פעם בחודש לבדיקת דם שגרתית במכון ההמטולוגי, ופעם בכמה זמן בדיקת מח עצם. ביום שלישי יש לי בדיקה כזאת. זה הדבר היחיד ששנוא עלי באמת. הרופאה שלי לא משתמשת בהרבה חומר הרדמה והכאב הוא בלתי נסבל. גם הפחד.

שלומפר1

New member
זכויות מטופל. חולה

סוזנה שלום ע"פ חוקי הרפואה שאני נוטה להאמין שרופאה שלך מחוייבת להם תפקיד הרופא להציל חיים ולעזור לחולים אין שום צורך שתסבלי בגלל הרופאה שלך- לכן ביום שלישי תשאלי אותה אם איזה חומר היא משתמשת כחומר טשטוש/ הרדמה אני אישית לאחר ניסיון מאוד לא נעים פשוט הודעתי לרופא שאם הוא רוצה בדיקה- יש מוצא אחד והוא נקרא דורמיקום תבקשי שתשתמש בחומר זה (זוהי הרדמה דרך הוריד) הרופאים מעדיפים בלי כי כול הרדמה כללית היא בעייתית מבחינה רפואית- אבל זכותך לדרוש זאת! ולי נשאר רק לאחל לך- לילה טוב! ושינה מתוקה בעת הבדיקה שגיא

MemphisRaines

New member
../images/Emo24.gif מה ../images/Emo23.gif

סוזנה יקרה כל כך מבין את הפחד כל ביקורת מביאה עימה פחדים אפילו שהכל נראה נהדר אפילו שהערכים ממש טובים ובדיקות הדם נהדרות תמיד יש את הפחד את החשש שמשהו לא תקין ומעבר לזה יש את הכאב הפיזי וזה מעצבןןןןןןןןן מרגיז וממש לא נעים אז קחי
לביקורת אנחנו איתך שרון

bali

New member
מנהל
סוזנה ../images/Emo24.gif

בהצלחה בבדיקה! אני גם חושבת שמותר לך לדרוש שימוש בחומרי הרדמה חזקים יותר כדי שלא תסבלי כל כך. זו זכותך כמטופלת. לגבי הפחד, אני מבינה אותו ומכירה אותו מהמקרה שלי (טרשת נפוצה) ואני יודעת כמה מפחיד לעבור את הבדיקה עם חשש כבד שיהיה משהו לא בסדר בבדיקה. אין הרבה מה לעשות כנגד הפחד... הוא שם. אני רק מקווה שהבדיקה תתן תוצאות טובות.

מספיק שנים אחרי ועדיין...

הדבר שהכי כואב לי זה בדיקות דם. וצריכה כל כך הרבה התכוננות בשביל דקירה אחת קטנה..
אולי כי זה הדבר שהכי מקושר למחלה ולטיפולים (אצלי לא היו מוצאים וריד וגם הפורט לא היה מחזיר דם) ואולי הדבר שהוא הכי הכי שבעצם זה שוב לקבל אישור שאת בריאה וכל החרדה הכרוכה בזה. אני מניחה שאת, יותר מכולם, יודעת מה האלטרנטיבות שלך ומבינה את חשיבות הבדיקה אז.... לפני הטיפול בחרי לך מקום שהוא מקום שטוב לך בו, ובזמן הבדיקה קחי אוויר עמוק עמוק ובמקום להיות שם, בין החלוקים הלבנים והמחטים עצמי את העיניים ועברי למקום הבטוח שלך. אולי זה לא יהיה קל, אבל לדעתי שווה ניסיון. ותחשבי שאנחנו פה מחכים לך שתשובי מהבדיקות כדי לקטר לנו אבל גם לספר שזה לא היה כל כך רע הפעם
רק בריאות גלי

ס ו ז נ ה

New member
כמה כוח נתתם לי

וואו, זה נגע בי עמוק משחשבתי. התרגשתי עד בכי מהתגובות ואני אסירת תודה לכולכם על תשומת הלב. כולם סביבי יודעים על ההיסטוריה שלי, אבל אני לא מעזה להפיל על הקרובים אלי (למעט בעלי וההורים שלי) את החששות והחרדות. נעים לי שכאן אני יכולה לדבר בלי לצנזר. אם לא נחשיב את שארית היום הזה, נותרו לי עוד יומיים עד הבדיקה. אני לא חרדה לתוצאות, רק לכאב עצמו. אני יודעת לגבי מחר ומחרתיים שבין אם אחשוב על הכאב ובין אם לא, היום יתנהל אותו דבר. אז אני צריכה להזכיר לעצמי שלא לחשוב על זה, ובטח אעזר בכם. לגבי יום שלישי, הוא יהיה קשה. וכמו תמיד, כשזה ייגמר, אני אנשום לרווחה ואמשיך הלאה. תודה תודה ושוב תודה

שלומפר1

New member
ואם בפחד עסקינן

סוזנה הלוואי ויכולתי לתת לך פתרון לבעיית החשש והפחד לפני כל בדיקה אך לצערי אין גלולות פלא בנמצא אוכל רק לתרום קצת מנסיוני הדל: אני אישית מסתכל על החיים כחוויה שאין מילים לתאר את הדברים שאפשר לחוות בהם- ולכן כל דבר לטובה גם פחד וחשש הם חלק מהחוויה הזו והכל נתון לנקודת ההתבוננות- אני רואה בפחד וחשש מקומות שמהם אפשר להוציא דברים חדשים מעצמי ומתוך כך לשפר את עצמי ולהתפתח רק לטובה דוגמא- את הולכת לקראת בדיקת מח-עצם, כל החשש והפחד מפני התוצאות מתחלפים לשמחה עצומה ברגע שהתוצאה טובה- אני מראש מחליט שהתוצאה טובה ולכן כל האנרגיות שמושקעות בפחד הופכות לחיוביות מהתחלה ואני מבסוט כל הזמן! אם התוצאות היו חש וחלילה לא טובות- אז זה במילא יקרה אבל לא אצטרך לפחד לפני שיהיו תוצאות- ואחרי התוצאות אין ברירה אז נלחם עוד פעם כי איזו אפשרות אחרת יש לנו? נקודת ההתבוננות שלי- בכל מקרה בהצלחה בבדיקה שגיא

blg

New member
ברוכה הבאה,

וגם, אוטוטו יום רביעי ואת כבר אחרי... שיהיה קל

blg

New member
אני בסדר, חשבתי שאת בטיול

איך את? לא ראינו אותך בשבת... את לומדת בבן גוריון? כי כתבת שסורוקה זה ממש פה מול האוניברסיטה.

lital_helmer

New member
אני בסדר.

עושה את עבודות סוף התואר שלי. אני טסה רק ב - 8 לאוגוסט. בנתיים.... ליטל

blg

New member
איזה תואר?

ואיך כבר סוף? לא כתבת שאת בת 22? זריזה ממש? האם את ONLINE? נלך לצ´ט?

למעלה