מח' אנדו בבי"ח כרמל

מירית117

New member
מח' אנדו בבי"ח כרמל

סוף סוף ... לאחר חיפושים רבים רבים , הייתי היום בפגישה אצל ד"ר ליסק באלישע שהוא מנתח גם בכרמל רופא מדהים, והוא סיפר לי שיש מח אדנו בבית חולים כרמל עם מכשור מתקדם מאוד שיש רק שם ובתל השומר ,ואחד הרופאים שם עכשיו חזר אחרי שנה וחצי של לימודים ועבודה בחו"ל בתחום האנדו' והוא ממש מאסטרו בתחום. בקיצור התחלנו לדבר על הניתוח והוא קבע לי תור לus תלת מימד לבדוק אם יש נגעים נוספים ע"מ שנדע לפני הניתוח או שצריך אולי ct של הרחם ואת זה נדע רק לאחר הus, כמו שהוא רואה את המצב יש לי 3 נגעים של אנדו עם ציסטה בגודל 3x4 בשמאל ובימין 7x6 , כנראה שיש לי גם מוקד בנרתיק ולא במעי, וגם אם יש הם יכולים להסיר לי במהלך הניתוח ע"י הלפרו' בלי להגיע למצב של פתיחת בטן,אבל הוא אומר שבגלל שהניתוח מאוד זהיר יש מצב שיקח גם 3-4 שעות. יצאנו משם עם הרגשה טובה שב"ה יהיה בסדר בייחוד לאחר שהוא אמר שיש לי רקמות שחלות טובות והוא אפילו רואה כרגע 3 זקיקים קטנים למרות שאני לא בטיפול כרגע. אני רק מקווה שהניתוח יעבור טוב ובעקבותיו נגיע לרגע המיוחל - הריון

מחזיקה לך ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif לניתוח מוצלח

ולהריון מיד לאחר הניתוח
. תעדכני אותנו על התרשמותך מהמחלקה החדשה בכרמל.

הגולשת3

New member
לידיעתך מוקדי אנדו לא ניתן לזהות ב US

וגם די בעייתי ב CT... אם היה אפשר לזהות אנדו באולטראסאונד מצבנו היה הרבה יותר פשוט! ניתוח לפרסקופי הוא הדרך היחידה לאבחון אנדו. בכל מקרה שיהיה בהצלחה רבה ורק בריאות

galim29

New member
../images/Emo26.gifמצטרפת לגולשת

תוודאי טוב לפני שאת עוברת קרינה מיותרת ובדיקות שלא בטוח עוזרות. חשוב לברר מה זה ה- US התלת ממדי. אצלי לא ראו את האנדו בשום צילום -US או כל בדיקה אחרת. במידה ויש ציסטות ניתן אולי לראות אותן באולטראסאונד. CT ממש לא מראה כלום (אלא אם כן יש מישהיא שהראה אצלה אז אני טועה)
מאחלת לך המון בריאות והצלחה אבל אנא, תעשי בירור מקיף על הרופא ואפילו תבקשי לדבר עם מנותחות כדי לשמוע איך עבר להן הניתוח והתוצאות. לפרסקופיה היא ניתוח לכל דבר וחבל לעבור אותה בידיים שלא בטוח שמספיק מבינות. אני לא מכירה את הרופא אבל מה שחשוב זה שתאספי עליו חוות דעת מבנות שנותחו אצלו ולא תסתמכי רק על המילים שלו. מהניסיון האישי שלי שהדליק לי נורה אדומה מאז, אני זוכרת שהלכתי לרופא שהמליצו לי עליו שמבין באנדו והאיש החמיר את מצבי, דיבר שטויות (הראה לי באולטרסאונד איך כל הגוף שלי "מלא" באנדו כשלא ניתן היה לראות את זה באולטרסאונד) ומילא לי את הגוף בהורמונים בכמויות שלקח לי שנים להשתחרר מתופעות הלוואי. הלקח שלי היה לא לסמוך על כל מילה שיוצאת מפי הרופאים (ולמזלי הגעתי למקום שהתייחס אלי אחרת) (עד היום גם עם רופאים שאני נותנת בהם אמון) אלא לעשות את הבדיקות בעצמי - לשאול, לברר, לחפור כמה שצריך למצוא מידע שיעזור לי להבין מה קורה בגוף שלי ולא לתת למלים גבוהות לסחרר אותי. מקווה שהוא יתגלה כרופא אמין ומומחה באנדומטריוזיס. אלוהים יודע כמה אנחנו זקוקות לעוד ועוד רופאים שמבינים במחלה. רק בריאות!!!

מירית117

New member
זקוקה לחוות דעתכן

הייתי היום בפגישה שניה עם ד"ר ליסק בבי"ח כרמל , ובשילוב של מנהל מח' נשים ועוד מתמחה באנדו' ולאחר בדיקות מקיפות של , us, חדירות ידיים , היפוכים וסיבובים הם הגיעו למסקנה שיש עוד נגע בין הרקטום לנרתיק שבגלל ההידבקיות מושך את הרקטום לכוון השחלות , והם אומרים שהכי עדיף כרגע לנתח רק את האגן והשחלות ולא את הנגע ברקטום כיוון שההחלמה תיהיה ארוכה יותר ויש סיכוי לזיהומים ונזילות ,וכדאי לא לגעת בזה בעת הניתוח כי אני חייבת מיד בתום הניתוח להתחיל מיד הפריות ולהכנס להריון, ואולי בשלב מאוחר יותר בחיים לאחר לידות לנתח את האזור אם יפריע לי, כי מה שחשוב עכשיו זה הפוריות . העניין הוא שאני אומרת שאם כבר ניתוח אז אולי הכל ביחד ולא להשאיר מוקדים פעילים בטח באזור הרקטום מה שגורם לי לעציריות , אבל מצד שני אולי באמת הם צודקים. בקיצור הוא שלח אותי לעשות us כליות לפני הניתוח לוודא שהם תקינות שאולי במהלך הניתוח יראו גם עליהם נגעים ואם הכל תקין בספטבמר ב"ה הניתוח. מקווה שתוכלו לעזור לי ולהשקיט את הלופים שעוברים לי בראש .תודה מראש

galim29

New member
היי

אני מוכרחה להגיד לך שקצת מרגיז לקרוא את מה שהם אמרו לך. אני מתארת לעצמי שהפוריות היא חשובה לך וזאת הסיבה לניתוח אבל הבריאות שלך לא פחות חשובה ואני חושבת שאת צריכה עוד חוות דעת (יש לנו רשימת מומלצים שמבינים באנדו ובפוריות). נשמע לי קצת הזוי שיעשו לך ניתוח לא פשוט ויטפלו רק בחלק מהבעיה. מה יהיה אחרי שתלדי? המוקדים לא ייעלמו, אז תעשי עוד ניתוח? עם ילד בבית? זה יהיה הרי עוד יותר קשה להחלים עם תינוק. להמון בנות יש מוקדים ברקטום וזאת בעיה לא פשוטה בכלל. אני אחת מהן (זואילי יכולה לספר לך אין סוף סיפורים על הניתוח שלה - לפני ואחרי) ולמרות שעשיתי ניתוח לפני 3 שנים ואני מרגישה טוב (מבחינת כאבים) עדיין מטפלת בבעיית המוקדים ברקטום - עוברת טיפולים של פיזיותרפיה של רצפת האגן, לוקחת כדורים כדי להסדיר את בעיות הקיבה שיש לי וזה כל הזמן בטיפול, אז אם כבר מנתחים אותך צריך להסתכל על מכלול התמונה ולא רק על החלק של הפוריות. הבריאות שלך לא פחות חשובה אם לא יותר. ואף אחד לא מבטיח לך שהוקד ברקטום יסתפק בעצירות וזהו (שאני לא מזלזלת בזה בכלל, זאת בעיה שדורשת טיפול בפני עצמה) עדיף לעשות כמה שפחות ניתוחים. ההידבקויות לא נעלמות ובמחלה כמו אנדומטריוזיס שמאופיינת בנגעים והידבקויות, השאיפה של הרופא היא לנקות כמה שיותר כדי שלא תצטרכי עוד ניתוח. מקווה שתחשבי על הכול ואולי שווה ללכת לעוד חוות דעת. ומזכירה לכולן שזאת רק דעתי, לא יתחיל פה ויכוח סוער מהסוג שאני כל כך "אוהבת".

זואילי

New member
הי מירית

רק ממה שאת מספרת, נראה שהם אכן עושים שם בכרמל מאמצים לאבחן ולהכין את הקרקע לניתוח. אני לא מכירה את הרופאים שאת מדברת עליהם ולא את המחלקה ולא את הנסיון של כל אלה בניתוחי אנדואיות בכלל ובפרט לא בניתוחים מורכבים או נקרא לזה רב מערכתיים. אני חושבת שאני הייתי הולכת לשמוע סקנד אופיניון. תראי, אני מכירה מנסיוני רק את תה"ש ושם נותחתי. וגם אצלי היו מעורבויות רבות של כל מיני תחומים ואיברים. תה"ש הוא "מפעל" ולא רק בתחום שלנו. לדעתי כשמדובר בניתוח מורכב - זה המקום. אבל זו רק דעתי. אנדואיות רבות סובלות ממוקדים במחיצה הרקטווגינלית וידוע שזה איזור בעייתי לניתוח (אם זה האיזור שהם איבחנו). לדעתי לא סתם הם החליטו לא לגעת לך בזה. גם לפני ניתוח וגם תוך כדי, הכירורגים מפעילים שיקול דעת ומקבלים החלטות כאלה ואחרות - על מה לעבוד קודם, ומה חשוב יותר, ומה רוצה המטופלת ועוד ועוד מיני שיקולים, שבסופו של דבר, כשאנחנו מורדמות - הגוף שלנו בידיים שלהם ואנחנו צריכות לסמוך עליהם. בניתוח שלי - גם הוא לא היה "מלא". אני לא יושבת לסוריאנו בתוך המוח כדי להבין מה הוא עושה. אבל בהחלט שמחתי על החלטות שהוא קיבל. כל מעורבות המעיים המאוד בעייתית שלי לא טופלה. כן עברו על הפרדת הידבקויות במעיים וקצת נקיון שם, אבל חסכו ממני כריתת חלק מהמעיים ואני בהחלט מקבלת את זה גם אם אני יודעת שסביר להניח שזה יעלה לי בעוד ניתוח, אין לדעת מתי ואין לדעת מי, מה, איך והיכן. מאותו ניתוח הבנתי שמן הסתם הסיפור שלי לא יתמצה בניתוח אחד. זה רק שאלה של זמן ואיכות חיים. אז גם מחשבה על זה מצידי, זה חלק מההתמודדות עם המחלה. נורא קל לנו, המטופלות לחשוב שאם כבר אנחנו על שולחן הניתוחים - אז שיעשו הכל ויסיימו עם זה. אבל לא תמיד זה ככה. מעבר לכך - אם הרופאים מקשיבים לך והדבר היחיד שמעניין אותך זה פוריות, אז הגיוני שהניתוח יהיה ממוקד פוריות. כי כל רופא נשים, בין אם הוא חותך או לא חותך (יענו מנתח) רוצה שהמטופלת שלו תהרה. מן קטע כזה של גניקולוגים. דרך אגב, לעניין אולט' וסיטי - אצלי למשל אנדומטריומות כשהן מגיעות (הן מאוד בעלות דעה עצמית אצלי - פעם באות ופעם מתפיידות), הן נראות באולט' וגינלי רגיל. אנדו שהיה לי בשלפוחית לפני הניתוח - לא נצפה בסיטי, אבל באולט' כליות ראו משהו על בסיס השלפוחית. לא ראו שזה חדר פנימה (מה שהתגלה בניתוח). סיטי באופן כללי - לא הראה כלום. נאדה. כאילו אין ערימות אנדואים אצלי בגוף. הכי משעשע אותי הוא בדיקת סיטי לפני הניתוח שלא מראה כלום והיא זהה אחד לאחד לבדיקה שבוצעה בדיוק שנה לאחר הניתוח. וידוע אצלי שכל האנטומיה משובשת. לא רואים כלום. לדעתי זה אחד מהדברים הכי מפגרים שיש. (הבדיקות האלה שלי). ואם כבר נמשיך בבדיקות, אז קולונוסקופיה לא הראתה אנדו במעיים אבל אולט' רקטאלי הראה חדירה לתוך המעיים. אז במילים אחרות - רק ניתוח נותן תמונה אמיתית. כל הבדיקות לדעתי זה סוג של התעללות ובעיקר זה בשביל הרופאים. הרבה הרבה

סקנד אופיניון../images/Emo45.gif

בארץ הניסיון הוא לא רב עם מחיצות רקטו-ואג. היום יותר מבעבר אבל עדין צריך לבדוק טוב טוב מי מנתח. הם לא ממליצים כי אין להם ניסיון עם ניתוחים כאלה ולרופאים יש לעיתים יוהרה שאין במקצועות אחרים (מנסיון מר אני אומרת) אני ממליצה על סקנד אופיניון בתה"ש. שנית, יש ניתוחים שמיועדים לפיריון ויש לאיכות חיים וזה נכון. אם פניך לטיפולים ואת עומדת להלעיט את עצמך בהורמונים של IVF לא כדאי שתעברי הרדמה ארוכה שלא לצורך כדי שיכול והמצב יחזור לקדמותו תחת השפעת הטיפולים..לכן,ההמלצה-ניתוח פוריות. מצב מורכב-שוב ממליצה כמו זואילי על חווד שניה. בהצלחה

מירית117

New member
וואו בנות תודה תודה

האמת שזו כבר חוות הדעת השלישית כי הראשון בכלל לא ראה/ דיבר איתי על מעורבות מעייים אלא דיבר איתי על ניתוח לפרו פשוט בלי מעוברות באיברים נוספים, הרופא השני לא רצה לנתח אותי בבי"ח פרטי כי יתכן חשש למעורבות מעיים ואז בי"ח פרטי לא ערוך לניתוח מסוג זה , וזהו זה השלישי שכן ערוכים לניתוח כזה אבל מעדיפים לא לגעת מהסיבות שכבר פירטתי. אבל באמת מה שחשוב לי כרגע יותר מהכל זה להיות אמא אין משאלה גדולה יותר בחיי וכל היום אני עסוקה רק בזה ולכן אולי בעקבות חוות דעתכן אני כן ינותח באלישע בתקווה שהניתוח ילך חלק ובענייין הרקטום אני יהיה בדיכוי בעת הצורך, ב בנות רציתי לומר תודה רבה אין כמוכן.

גם אצלי הרופאים מעדיפים לא לגעת

למרות שנראה שיש הדבקויות ואומרים שאין הבטחה שההדבקויות לא יחזרו ובצורה יותר חזקה והפעם למעיים שבינתיים ברוך ה' לא מעורבים לפחות לפי הבדיקות שעברתי ואומרים שאם יעשו לי כן ניתוח יוציאו לי את הרחם עם השחלה הנותרת בתקווה שכך לא אצטרך שוב ניתוח

טשומפי

New member
ניתוח להשגת הריון??

הרבה זמן לא נכנסתי, אז תסלחי לי שאני לא מכירה את המקרה שלך. אבל השורה האחרונה שלך מחייבת אותי להגיב. לפי כל המחקרים שאני נתקלתי בהם (ונתקלתי בלא מעט), לפי כל הרפאים שאני מכירה (ואני מכירה יותר מדי) אף אחד לא ממלץ על ניתוח לשם שימור או שיפור פוריות. יש מחלוקת על השאלה אם ניתוח אכן משפר את מצב הפוריות, אבל ישנה הסכמה גורפת שהפוריות עצמה אינה אינדיקציה (סיבה טובה) לעבור ניתוח. הסיבה לעבור ניתוח (על כל המשתמע מכך) היא שיפור איכות החיים. כאשר האנדו' משבש את הבריאות או איכות החיים לרמה שמצדיקה התערבות כירורגית אז מתערבים (ואז לדעתי עדיף לפתור כמה שיותר בעיות במכה אחת במחשבה שזה הניתוח האחד והיחיד שהולכים לעבור, אם כי צריך לקחת בחשבון שהתערבות יתר עלולה גם לגרום לסיבוכים...). אם רוצים להיכנס להריון - עוברים טיפולים. אם יש ציסטות גדולות מדי - או שעוברים דיכוי במטרה להקטין אותן לפני הטיפול או שואבים את הציסטה (ע"י רופא מיומן) ומגבים את השאיבה באנטיביוטיקה. לא הולכים לניתוח רק כדי לשפר פוריות, כי יש פתרונות פחות אגרסיביים, מה גם שיעילות הניתוח אינה מוכחת כמשפרת פריון. אם הבעיה היא משולבת - פגיעה באיכות החיים + בעיית פוריות. אז מדובר בסיפור אחר לגמרי, אבל ניתוח רק כי רוצים הריון - לא נשמע לי פתרון מקובל. אני בעד לשמוע חוות דעת של רופאים נוספים. אבל חשוב לדעת גם עם מי להתייעץ. מה הנטיה של הרופא מבחינת שיטת הטיפול (שיטות אגרסיביות יותר או פחות). האם התייעצת גם עם מומחי פריון או רק עם גניקולוגים שנוטים יותר לצד הכירורגי? לא חושבת שאת חייבת ללכת דווקא למרפאת האנדו' בתל השומר. זה לא מקום רע להתייעצות אבל ישנם רופאים טובים גם במקומות אחרים. המודעות לאנדו' היום גבוהה יותר והמיומנות בניתוחי לפרסקופיה אינה שמורה רק לרופאי תל השומר. חשוב לדעת שלניתוח יכולות להיות השפעות לא טובות בכלל על השחלה, ואם נגרם נזק לרקמת השחלה, אין כ"כ מה לעשות בנידון. טשומפי. שמאמינה שישנם רופאים מצויינים שיודעים מה לעשות עם אנדומטריוזיס גם מחוץ למרפאת האנדו' בתל השומר.

מירית117

New member
היי טשומפי

קודם כל תודה על ההתייחסות, העניין של הניתוח הוא למעשה להוריד את הציסטות שהם ענקיות מאוד ומקבעות לי את האגן ומפתחות לי זיהומים בעת הטיפולים, למרות שהציסטות הם גדולות מאוד דווקא איכות החיים שלי לא גרועה (
) אין לי כאבים בעת היחסים , אין כאבים איומים בעת הווסת,בגדול הכל בגדר הנורמל , אבל העניין הוא שציסטות בגודל שלי דיכוי לא יוריד אולי יפחית מעט אבל לא מספיק ושאיבת ציסטה באחד הטיפולים עשיתי מה שחזר מהר מאוד , כך שהחלטתי לאחר 9 טיפולי ivf שאין מנוס . כל הרופאים שהתייעצתי איתם הינם רופאי פריון ואפילו הגעתי עד לראשון לציון לייעוץ ( אני מהקריות )ובסוף החלטתי י להיות מנותחת באלישע בחיפה ולאחר הניתוח מיד להמשיך טיפולים, נכון שאין הוכחה חד משמעית שהניתוח יביא אחריו הריון אבל לפי חוות דעת רבות קל יותר להכנס להריון בסביבת רחם תומכת ולא עויינת. האמת שהגעתי למקום של ניתוח מייאוש גדול מאוד הרגשתי שאני רודפת אחרי הזנב של עצמי כבר 4 שנים בכל מקרה בלי או עם ניתוח כושל אני נמצאת באותו מקום , כי קשה מאוד להכנס להריון עם מה שמתרחש לי באגן ואולי ניתוח יפתח לי דרך חדשה ואני מודעת לסיכון שאני לוקחת בעצם הניתוח וניסיתי לדחות אותו כל הזמן הזה אבל 9 טיפולים זה מספיק זמן ע"מ להבין שמשהו חייב להשתנות.

למעלה