מחשב???

helius

New member
מחשב???

ערב טוב לכולם, אני צולל חדש עם לא יותר מדי צלילות עקב מחסור חמור בזמן, לצערי הרב. לדעתי לא יצא לי לצלול יותר מדי, משהו כמו 20-25 צלילות לשנה. למה אני מפרט? אני רוצה לקנות מחשב צלילה, נייטרוקס.שאלתי לכל חכמי הפורום, מה אני אמור לחפש במחשב? למה לשים לב? אם אפשר אז על אילו דגמים כדאי ללכת, ומה טווח המחירים? תודה מראש.

lizard

New member
Sunnto Viper

מחשב מצויין לכל הדעות. 3 סוגי MODE, נייטרוקס אוויר ומד עומק. זכרון מלא ל36 שעות צלילה ומסך גדול. עולה במרכז בסביבות ה2000,באילת בסביבות ה1800 וניתן להשגה ב1300 דרך מכרזים. מיכה

davelubetzky

New member
AERIS A3300G

בדיוק סיימתי סקר שוק + רשת מקיף בנושא מחשבים . לבסוף רכשתי את ה AREIS A300G מ"שבא ים" - מדובר משולב עם קומבו (במקום מד העומק ) ומקושר בקישור פשוט למד הלחץ (מספק לו תאורה מגניבה ללילה ומצפצף לך בנחרצות כשאתה מגיע ל50 אטמו´). המחשב מציג בתצוגה גרפית ענקית נתוני ספיגת חנקן , חמצן , זמן תחתית , וזמן נותר , מהירות עלייה וטמ"פ הכל בצורה גרפית מאוד (וגם מספרית) המאפשרת בהצצה של שניה להתעדכן במצבך. יש לו מנגנון שיחסית מחמיר בצלילות המשך. ( בדקתי מול מס´ מחשבים). וההגדרה של תערובות נייטרוקס פשוטה ומהירה והכי חשוב מתאפסת בעצמה אחרי הצלילה (בעלי מחשבים יספרו לך על הרבה צלילות שבטעות ביצעו עם תערבות שהיו קיימות רק במחשב..) והיתרון העיקרי אתה לומד להפעיל אותו על שלל עשרות הפונקציות של ב1/4 שעה. בשבוע האחרונים יוצא לי לצלול כמעט כל שבוע כאשר לשני השותפים שלי מחשבים שונים (האחד וויפר והשני דגם ישן יותר של אותה חברה) , אני נהנה לראות אותם נאבקים עם המחשב והחוברת לפני כל צלילה פחות שגרתית , במים מד מהירות העליה משגע אותם (כי הוא על היד ולעיתים גם הזזה קלה של היד מהבטן לגובה המסיכה גורמת לצפצופי אזהרה - בשונה מבאריס שבו הוא מאובטח לי למאזן). בנוסף הוא מגיע עם מצפן מצויין שעד היום לא ברור לי איך צללתי בלעדיו.

קותי

New member
לא מכיר את ה- AERIS

אבל מכיר היטב את הוייפר של סונטו וממליץ עליו. אני לא נאבק עם החוברת לפני כל צלילה לא שגרתית, ומד המהירות העליה לא משגע אותי בכלל. מחשב עם תצוגה טובה, פשוט ונוח לתפעול, ואמין - עד כמה שהספקתי לבדוק ולברר. באופן עקרוני אני נגד מחשבים המשולבים עם מד לחץ אויר, ובעיקר כאלה הנותנים לך הערכות של זמן אויר שנותר לך (אלדין) (אני לא יודע אם האאריס נותן את זה). ההערכות האלה אף פעם לא נכונות כי הן מתייחסות למצב שבו אתה ממשיך לצלול בעומק המקסימלי עד סוף הצלילה
אבל זו העדפה אישית ואני משוכנע שיש כאלה שחושבים אחרת (שרקי?).

המוגז

New member
מחשב צלילה

אני גם מתנגד נחרצות למחשבים משולבי אויר מאותה סיבה שקותי ציין ומחשב מקומו על היד ולא בקומבו כך גם המצפן זה פשוט הרבה הרבה יותר נוח לגבי תכונות של מחשבים נייטרוקס - חשוב תאורת לילה - ייתרון החלפת סוללה עצמית - ייתרון מצב GAUGE שבו המחשב נותן רק תצוגת עומק וזמן -ייתרון לצלילות חופשיות וצלילות טכניות התראה קולית - חובה והכי חשוב זה כמה המודל שעליו מבוסס המחשב הוא בטיחותי ה VIPER הוא אופציה מצויינת אני משתמש באלדין PRONITROX ומרוצה למרות שאין לו את כל התכונות שהזכרתי אבל הוא נחשב לאחד המחשבים היותר בטוחים מבחינת המודל מחירים של שניהם בארה"ב 300$

philips

New member
הממ..אם יורשה למפוזר שכמותי

הלהביע דעה.... אני רכשתי בזמנו במרכז (במחיר 400 ש"ח) או משהו כזה מחשב SUUNTO מוצמד COMBO.... ולמרות שאין לי כל תלונה נגדו והוא משרתני בנאמנות הנדרשת ..... אם הייתי צריך להשקיע את כספי ולקנות היום... הייתי יותר הולך בכיוון של מחשב על היד... ניסיתי את האלאדין עם החיישן האלחוטי ללחץ אויר וזה בהחלט מה שהייתי בוחר (או דומה) אם היה לי את הכסף... מבדיקות שערכתי בעבר הרחוק...קניית מחשב בארה"ב נראתה זולה בהרבה יותר. שאלה... האם ניתן לגלוש עם אחד המחשבים האלו בפורום???
.. (לכל מי שחושב שזו בדיחה...אז אספר שקיים כבר פלאפון ו PDA עמידים למים...ומשם המרחק לכתיבת עדכוני צלילה בפורום בזמן אמת.. ממש לא גדול)

ביקו

New member
דעתי לגבי ה Air Integrated שונה.

ואני מדבר על הדגם האלחוטי ALADIN NitrOX. ראשית מחשב על פרק כף היד הרבה יותר נוח לדעתי. לאחר מספר צלילות מכובד (בסביבות ה 500) עם המחשב הנ"ל התרשמותי היא שחישובי האויר שלו לגבי עומק נוכחי (וצריכת האויר האישית) מדוייקים. לצערי יצא לי לבדוק זאת מספר פעמים, והגעתי עד להופעת מספרים חד סיפרתיים על המסך. קותי,זמן האויר הנותר שהאלדין מראה מתייחס לזמן הצלילה שנותר לך בעומק הנתון בו אתה נמצא ולא בעומק הצלילה המקסימלי כפי שציינת. המחשב טורח להתעדכן כל כמה שניות (אם אני זוכר נכון-כל 20 שניות, אבל אל תתפוס אותי במילה). מה שנכון, ההתראות הקוליות (בעיקר על קצב עליה) מרגיזות לעיתים ומי שצולל עם אלאדין מפתח בעל כורחו (רק כדי להימנע מהצפצופים הנוראיים) קצב עליה מאד קונסרבטיבי...

davelubetzky

New member
הבהרות לגבי הAERIS

המחשב אינו AIR INTRGRATED מלא ואינו נותן ומחשב נתוני צריכת חמצן. הקישוריות של המחשב למד הלחץ (האנלוגי) פשוטה בהרבה : א. מספק לו תאורה סגלגלה וברורה. ב. מאותתת הן באור והן בצליל כאשר אתה מגיע ללחץ שהגדרת ובכל מקרה ב50. לדעתי לא כדאי לקנות דגם שהוא כולו דיגיטלי ו AIR INTGRATED מהסיבה הפשוטה שאתה שם את כל בטחונך על אותה בטרייה . חבל מאוד לסיים את שבוע הצלילות כי על אותה בטרייה יושב לך גם המחשב , גם מד העומק וגם מד הלחץ. לגבי מחיר - קניתי כחלק מחבילת שדרוג רחבה ולכן איני זוכר את המחיר המדויק , מה שכן משמעותית יותר זול מלקנות קומבו טוב + מחשב טוב בנפרד. עדיין לאחר כ 10 צלילות עם 3 מחשבים (אלאדין, וייפר , והאריס) נראה לי כקנייה ההגיונית ביותר בעיקר בגלל הידידותיות למשתמש ולכיס. אבל על הרגלים אל לנו להתווכח ...

ביקו

New member
בעיות סוללה ../images/Emo12.gif ?

האם ידעת שהסוללה של המחשב שציינתי בהודעתי הקודמת מחזיקה כבר מאות צלילות וחיווי הסוללה מראה על 49% חיי סוללה? אגב, ספארי בו צללתי 30 צלילות ב 10 ימים, הוריד את החיווי באחוז בודד בלבד. אז תעשה את החשבון לבד... אורך חיי סוללה זניח לחלוטין במקרה הזה.

פיקסון

New member
מחשב AERIS

אני צולל מידי פעם עם המחשב הנ"ל יש לו מס חסרונות (לפי דעתי) 1 עידכון עומק הוא כל חצי מטר. או לחילופין 30 שניות.תלוי בבחירה . 2 במידה ושכחת להפעילו מעל המיים המחשב לא יתחיל לעבוד. 3 במידה שהרמת את היד מהר המחשב יצפצף וירשום צלילה חריגה. הדגם שאני צולל איתו הוא SAVANT.סה"כ מחשב ידדותי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לגלוש ממש עדיין לא אבל...........

אולי זה יענה באופן חלקי על דרישתך. ו ב ב ח י " נ

helius

New member
מודל???

הוזכר פה המודל שעליו מבוסס המחשב. אתם יכולים להרחיב אילו מודלים קיימים ואיזה מודל רצוי לבחור? האם לכל יצרן יש מודל אחר?

philips

New member
המממ...על קצה המזלג..

המחשב / טבלאות הצלילה לא יכולים לנחש או לראות כמה חנקן רווי בגופך (או כל גוז אחר)... הנתונים שעליהם בנויים הטבלאות הושגו באמצעות הרבה מאוד ניסויים באדם ובבעלי חיים - וכך פותח המודל שעליו מבוססת הטבלה... ישנם מספר מודלים של חוקרים שונים שמתבססים על תיאוריות דומות , אבל חלק מפורטים/מחמירים יותר ופחות.. המודל מאפשר לחזות על פי משך הצלילה והעומק את מצב החנקן שלך.. כל טבלה של כל ארגון מתבססת על איזשהוא מודל מסויים הקיים כיום בשוק (מחקרי) ומעגלת את פינותיו על מנת שתוכל לתכנן צלילה בקלות.. היתרון במחשבים הוא שניתן ללכת ולהשתמש במודלים מורכבים יותר (יותר מדידות/יותר חישובים) כי סה"כ מדובר במחשב והוא יכול לחשב בקלות יחסית וכך לתת לך תוצאה מדוייקת יותר. מכאן נובע, שאם ישנם מספר מודלים בשוק , וכל יצרן מחשב יכול לבחור באיזה מודל שבא לו ..(בערך)... יהיה שוני בין המחשבים. באיזה כדאי לבחור..אשאיר זאת לכרישי הים כאן..

אילוניק

New member
קותי יקירי ??????????

אני משתמש במחשב שנותן גם את את לחץ האויר באלדין פרו נייטרוקס והמחשב לא מתייחס למצב בו אתה צולל בעומק המכסימלי אלה תמיד מחשב מה לחץ האויר שיש לך במיכל באיזה עומק אתה וכמה זמן יש לך אפשרות לצלול בעומק הנתון בכל רגע כמובן שכצולל אתה חייב לצאת עם חמישים אטמוספרות כמו למדנו בקורס 1 כוכב וכן יש אפרות לכוון אותו שיתריע לך בכל כמות של אויר אפילו מחמירה יותר שזה הזמן לצאת (הכיוון הזה על ידי היבואן ) אילוניק היפה

למעלה