מחשב hp dv5105eu

tomer1234

New member
מחשב hp dv5105eu

שלום לכולם. דבר ראשון אני רוצה להגיד לכולכם תודה. סייעתם לי מאד בכיוון של בחירת מחשב נייד. אני צריך מחשב לשימוש באוניברסיטה. אין לי צורך ביישומי גרפיקה מתקדמים. אני צריך רק שoffice יעבוד וגם גלישה באינטרנט סבירה. היעד שלי הוא מחשב בסכום של עד 5,000 ש"ח. בעקבות מסע חיפושים ארוך הגעתי למחשב hp dv5105eu,שנמכר בבאג בסכום של 4,296 ש"ח. האם אתם מכירים סוג זה של מחשב ומה דעתכם עליו, האם יש משהו שאני צריך לשים לב אליו. בנוסף, במיוחד יש לי בעיה עם הנתון הבא, שבגללה עדיין לא קניתי את המחשב הזה: במפרט רשום 1.2. cache 128kb powernow technology מישהו יכול להגיד לי מזה powernow technology והבעיה היותר קשה שלי היא האם 128kb זה לא מעט מדי ולא עדיף לי מחשב נייד שיש בו cache 1mb תודה לכל העונים

Jan22

New member
מה המפרט שלו בדיוק ?

תעלה קישורים וכד' ; בתקציב של 5K לשימושים של אופיס וגלישה כנראה שתאלץ לקחת נייד עם מעבד סלרון M (שיענה לשימושיך) ; דגמים מומלצים הם ACER 3614 .IBM R50E מחיר כ4.5K מגיעים עם מעבד סלרון 1.5/6 ,512MB ,כרטיס מסך סביר ,צורב DVD ,הרדיסק 60GB .

Jan22

New member
כמובן שמבחינת שם IBM יותר ידוע ..

אולם זה לא מוריד מערכו של ה3614 ; במקרה יצא לי לבדוק את הדגם של אייסר מקרוב ,ומדובר בנייד מצויין עבור שימושים משרדיים .

Free Willi

New member
שאלה בבקשה

הדגם הזה של HP, אני רואה אותו רק בבאג ולא מוצא עליו יותר מידי חומר ברשת, יכל להיות שזה דגם שהוא בשיווק בלעדי שלהם או משהו כזה?

tomer1234

New member
3613 מול r50e ומול dv5105eu

אני נוטה ל3614,אבל שים לב שלפי המפרט שלו אין לו infra red וזה לדעתי יכול להיות חיסרון. לדעתי בחירה קשה בין 3 מחשבים טובים לצרכים משרדיים בסיסים במחיר של 5k פלוס מינוס. בנוסף, האם מישהו יכול לענות לי על השאלה הראשונה שלי (בפתיחת השרשור). האם לדעתכם יש בעיה עם הcache 128 kb שיש במפרט של dv5105eu

Free Willi

New member
גם אני שאלתי עליו היום בבאג

התרשמתי לטובה ואני חושב לקנות אותו אשמח לשמוע חוות דעת ממישהו לפני הקניה תודה

tomer1234

New member
טושיבה ו-LG

במהלך החיפושים אחרי מחשב נייד (לצורכי office, בסכום של 5k) מצאתי עוד 2 דגמים: (1) http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2431&scat=322&tcat=20 (2) מותג: TOSHIBA הדגם: Satellite L20-100 מחיר מחירון*: 6855 ש''ח המפרט: Intel® Centrino® Pentium® M processor 740 (1.73 GHz, 533 MHz Front Side Bus, 2 MB 2nd level cache) מערכת הפעלה Microsoft® Windows® XP Home Edition מסך 15.0” XGA TFT display, resolution 1,024 x 768 דיסק קשיח 40 GB (5,400 rpm), Serial ATA זיכרון 512 MB DDR2,maximum expandability:2,048 MB, technology: DDR2 RAM כונן DVD Super Multi (Double Layer) drive כרטיס מסך Intel® 915GM Express chipset, 16–64 MB DDR2 RAM תקשורת Ethernet LAN, international V.90 modem, (V.92 ready) תקשורת אלחוטי Wireless LAN (802.11b/g) נתוני שמע Toshiba Bass Enhanced Sound System with SRS® TruSurround XT™ and SRS® WOWTM, built-in stereo speakers חיבורים DC-in, external microphone, external monitor, headphones, RJ-11, RJ-45, 3x USB 2.0, TV-out (s-video) הרחבה 1 1x PC Card Type II, 2 x memory slots ( to configure) סוללה Technology: lithium-ion, maximum life: up to 3:40 hours (Mobile Mark™) ציוד נלווה AC adapter מידות: W x L x H: 332 x 270 x 28.5 (front) / 36.6 (back) mm, weight: 2.67 kg אחריות -1year international warranty. אשמח לשמוע חוות דעתכם. אין לי מושג איך טושיבה במחשבים ניידים

Jan22

New member
הדגם חזק מדי עבור שימושיך ..

טושיבה תותחים בניידים והדגם עצמו מסוגל לתמוך בגרפיקה ברמה סבירה ביותר; השאלה היא ,האם אתה באמת צריך את זה ? חבל להוציא כסף על חומרה שלא תשתמש בה ,רק כדי לומר לעצמך "יש לי" . *בנוגע לLG - שים לב שהמחיר הוא 4.7K למפרט של 1.4GHZ (סלרון) 256MB ו40GBהרדיסק ,מול ה1.5 הרדיסק 60GB וזיכרון 512MB של ACER .

rush2

New member
בנוגע להערה שלך

ש "חבל להוציא כסף על חומרה שלא תשתמש בה ,רק כדי לומר לעצמך "יש לי" ", אני חושב שאם כבר קונים מחשב נייד, אז עדיף להוסיף עוד אלף או אלפיים ש"ח (ולחלק ליותר תשלומים אם צריך) במיוחד בגלל שלא ניתן יהיה לשדרגו בעתיד, מלבד הוספת הזיכרון כמובן. ולכן אני חושב שעדיף כרטיס מסך מעל לממוצע, מעבד חזק, בלוטות' וכו' כי אי אפשר לדעת מה תצטרך מהמחשב בעתיד- במיוחד אם אין עוד מחשב שולחני בבית. לדעתי אם כבר קונים- אז לקנות משהו טוב שיהיה מוכן כמה שאפשר לעתיד ולמשימות נוספות ממה שמוגדר לו כרגע, כי נייד זה גם ככה השקעה של 5K+ ובמחיר כזה כמובן שלא תקבל מחשב יותר מממוצע+ אז עדיף להשקיע עוד קצת ולדעת שרכשת מוצר טוב ולא "עגלה" במחיר יקר גם ככה.

Jan22

New member
אני גם דוגל בזה ..

אולם אני מכיר לא מעט אנשים שרכשו נייד בהמה (פשוטו כמשמעו - חזק מאוד) ומריצים עליו פאוור פוינט ואקסל - בזבוז כסף לחלוטין .

haveriko

New member
זה בהנחה שיש לך אלפיים שקל מיותרים

ואין לך מה לעשות איתם חוץ מלקנות בהם דברים ש אולי תשתמש בהם בעתיד....

tomer1234

New member
בקשר לטושיבה

אני אומנם צריך מחשב נייד רק לעבודות משרדיות וגלישה בסיסית באינטרט. אבל אני צריך אותו כ"סוס עבודה", שיעבוד במשך תקופה ארוכה כל יום שעות על גבי שעות, ולכן חשוב לי לקנות מחשב שהוא אמין ביותר. ככל שאני מברר יותר ויותר אני מוצא רבים שממליצים על טושיבה בשביל המטרות שלי (וגם על ibm). נאמר לי גם שכיום טושיבה יותר אמינים מIBM. אינני יודע אם זה נכון. אשמח לשמוע דעות לגבי נייד טושיבה, במיוחד בנוגע למטרות שלשמן אני צריך את הנייד.

Jan22

New member
בוא נאמר דבר כזה ...

ראשית ,אם יש לך תקציב של 6K ואתה לא "לחוץ" - מומלץ לקחת נייד עם מעבד פנטיום M(ולא סלרון M) ! הן טושיבה והן IBM מעולים בניידים (אמינות לאורך שנים) - שאתה קונה IBM אתה בעיקר משלם על ה"שם" ,העמידות וטיב החומרים ; דגמי טושיבה שיצא לי לראות לאחרונה ,עובדים מצויין תחת לחץ (דגמי הסאטאלייט) .

Free Willi

New member
שאלה בנושא

בהמלצתכם התחלתי להסתכל על IBM. עכשיו ההתלבטות היא בין ה R51 שהומלץ פה לבין להוסיף עוד קצת ולקחת את ה R50 שההבדל בניהם לא כלכך גדול במחיר ולפחות אני לא לוקח סלרון. בבאג רשום שהוא 1.7 סנטרינו באתר של KSP כתוב שזה מעבד Dothan 1.7 GHz‎, אז כבר לא הבנתי כלום, דוטן וסנטרינו זה אותו דבר? עכשיו השאלה היא אם באמת כדאי להשקיע יותר או שה 51R מספיק טוב ואז יש התלבטות גם בינו לבין ה ACER 3614 שעל הנייר הם באותו מחיר ולאייסר יש נתונים קצת יותר טובים הן מבחינת מעבד והן מבחינת גודל מסך. אז מה אתם אומרים?

Jan22

New member
די פשוט

סנטרינו היא טכנולוגיה המשלבת מעבד, לוח אם וכרטיס רשת אלחוטי (סנטרינו זה לא מעבד) ; בנוגע להתלבטות שלך - מה השימושים שלך ? מה אתה מתכוון להריץ על הנייד ? 3614 הוא דגם שמיועד למשימות משרדיות (בעיקר) ולא למשימות כבדות מדי (מגיע עם מעבד סלרון).

Free Willi

New member
שימוש

אני סטודנט, צריך את המחשב ללימודים (אופיס ואינטרנט). יש לי כבר מחשב בייתי חזק לפוטושופ וכל השאר. אבל יחד עם זה אני לא רוצה משהו שיזחל ויענה אותי בכל פעם שאני אדליק אותו. אני מאוד מתלבט בין ה R50 ל R51 של IBM ואם ה R51 אז בינו לבין האייסר

Jan22

New member
שוב אני אומר ..

אם אתה סגור על המטרות של הנייד ,וכל מה שאתה מתכוון להריץ עליו הוא בגדר סרטים ,אופיס ,מוסיקה , גלישה וכד' - אין כל בעיה לקחת נייד עם מעבד סלרון M ו512MB זיכרון פנימי (לעבודה תקינה תחת WINXP) . אם שימושי הנייד הם כהנ"ל - ACER 3614 הוא הושקעה נבונה ב4.7K שמביא תמורה מלאה .

למעלה