מחשב dell inspiron 1520 חדש

מחשב dell inspiron 1520 חדש

קניתי אחד כזה, והטכנאי טוען שבהפעלה הראשונה אני צריך לגמור את הסוללה, ואז לטעון אותה במשך 12 שעות. האם זה נכון? (הטכנאי הינו טכנאי של PC ולא של ניידים בד"כ). תודה רבה ויום טוב

kobi 23

New member
זה גם מה שלי אמרו בזמנו

זה לא יכול להזיק בכל מקרה. תגמור את הסוללה (לא מתחת ל6%) ואז תטעין את המחשב עד הסוף. יש לציין שבמהלך ההתקנה לא משנה אם המחשב יהיה כבוי או פתוח אבל חשוב שהוא יהיה באותו מצב כמו שהוא עד לסיום ההטענה. אם התחלת להטעין אותו שהוא עובד , תשאיר אותו כך וההפך לגבי 12 שעות זה נראה לי קצת מוגזם ונראה לי שגם 6 שעות יספיקו. בכל מקרה תתחדש , אחלה מחשב !!!!

YossXP

New member
אסור ל"גמור" את הסוללה..

זה עלול לפגוע בה עד כדי שהיא לא תיטען יותר. סוללות ליתיום-יון אינן סובלות מבעיות זכרון ואין בעיה לעבוד איתן ללא טעינה מלאה

bar666xp

New member
יש חיווי מד סוללה!

גם אם לקח לה רק חצי שעה והיא מראה 100%/חיווי על סוללה מלאה גם עוד 5-10-24 שעות לא ישנו והיא לא תיטען עוד. יש המלצה להטעין עד ל100% בהטענה הראשונה.. כמו כן קרא בקישורי הפורום על טיפול בסוללות {חשוב לציין כי בעבר חידוש סוללה עמד על כ1.5Kש"ח כיום זה כמה מאות ש"ח בילבד}.

קראתי על הטיפול בסוללה ועדיין יש שאלות

המחשב לזמן הקרוב ישמש כמחשב נייח. האם כדאי לי לנתק את הסוללה? ואם אני לא מנתק, אלא המחשב כל הזמן מחובר לDC, הבנתי שהסוללה "תמות" לפי דברי bar666xp . למה הכוונה ב"תמות"? וכיצד אני באמת אוכל למנוע את זה? תודה רבה ויום טוב.

kobi 23

New member
פשוט

זה נכון שאם אתה מוציא לגמרי את הסוללה מהמחשב כך תשמור עליה יותר. אך עם זאת אתה תצטרך גם אל-פסק ,כי קצר או הפסקת חשמל יכולים לדפוק לך את הדיסק קשיח ובמקרים מסויימים גם את הלוח אם. אל פסק יפתור לך את הביעה הזו. אם אתה לא רוצה לרכוש אל פסק תעשה מה שאני עשיתי-דרך האמצע תיכנס להגדרות צריכת החשמל של הסוללה ותשנה את ההגדרות של ההטענה שלה. למשל, במקום שהסוללה תמיד תיטען ,לשנות לכך שהיא תיטען החל מ20% וכמו כן לשנות את סף ההטענה מ100% ל97 למשל. לא בריא לסוללה להיות כל הזמן על 100% (למרות שאין בעיה של טעינת יתר.)

nonick6

New member
שאלה..

לפי מה שאתה אומר (קובי) פשוט כל הזמן המחשב יהיה מחובר ורק שהוא יגיע ל20 אחוז הוא יתחיל להטעין אז יהיה מצב שכל הזמן הוא יתרוקן קצת ואז יטעין ולפי מה שהבנתי לסוללה יש מספר מחזורי טעינה וככה אתה גומר את מחזורי הטעינה לא? ודבר שני איך אני משנה את ההגדרות ניכנסתי להגדרות של צריכת חשמל ולא מופיע לי אפשרות לשנות שם דברים כאלה חוץ משינוי של כיבוי צג וכו..

kobi 23

New member
נכון , אבל ....

אם אתה משנה את תחילת/סף ההטענה אתה מפחית את מס' מחזורי ההטענה של הסוללה. לדוג' ,אצלי כבררת מחדל המחשב מטעין את הסוללה שהוא מתחת ל95% על100%. בכל פעם שאני מוציא את המחשב ומחזיר אותו לחשמל המחשב מטעין אותו וכך לאט לאט היא נגמרת. אם אני משנה את תחילת/סף הטענה מס' הפעמים שהמטען מטעין אותו יורד בהמון. זה נכון שבתאחלס הסוללה היא הרבה יותר יקרה מהדיסק הקשיח , אבל מצד שני יש את הלוח אם... שבמחשב נייח הקודם שלי נשרף באחת הפסקות החשמל. ואני לא רואה סיבה שבמחשב נייח זה יקרה ובנייד לא

bar666xp

New member
האמת בעלות של חידוש סוללה כיום...

אלה אם זה לחצי שנה ומעלה אין ביכלל סיבה להוציא את הסוללה... מקסימום היא תחזיק לך פחות זמן? הביצועים שלה יפגמו קצת מהר יותר? עלות של HDD מול עלות החידוש סוללה כיום פשוט כבר לא משתלם. אם תגיד כי חצי שנה, שנה המחשב יהיה שולחני לכל דבר אז אולי זה כן ישתלם להחזיקה במצב אחסנה.. וגם אז לא יודע עם ממש שווא את זה... המחיר שונה השיקול שונה.

kobi 23

New member
זה גם נכון

אבל רק מהפחד של הלוח אם אני לא מוציא את הסוללה. זה נראה לי פתרון בהחלט טוב לשנות את הגדרות ההטענה , אצלי פעם בשבוע בערך אני מטעין את הסוללה

Noam S

New member
שאלה לי אלייך

אפשר לשמוע את המאווררים שלו? הוא מפיק טיפה רעש או שממש ממש ממש שקט? והמסך - צבע אחיד או שבקצוות בהיר/כהה יותר? תודה

תשובות

בקשר לרעש זה באמת בעייתי - אני צריך לבדוק אם הנורה דולקת מהצד כדי לראות שהוא באמת פועל. הוא שקט כמו דג. ובקשר למסך , הצבע באמת אחיד, וגם בדגם שלי יש הגדרות נוספות לתיקון צבעים אם קורה ויש שוני בין הצבעים בקצוות. בבקשה.

למעלה