מחשב 12" שיענה על צרכי....

מחשב 12" שיענה על צרכי....

להזכירכם: אני מחפש לקנות מחשב נייד 12.1". שימושי הם בעיקר אופיס, אינטרנט וגם photoshop. שאיפה לעבור עם מחשב נייד זה בשלב זה או אחר (כלומר עוד כחצי שנה עד שנה) לVISTA המחשב שתיכננתי עליו שיענה על צרכי הוא במחיר פחות מ5000 ש"ח, בעל המפרט המקוצר הבא: מעבד T2080 1GB זכרון H.D 80GB כעת, הציעו לי בעוד 400 ש"ח לשדרגו להבא: מעבד T2800 2GB זכרון H.D 120GB ועכשיו אני נמצא בדילמה רצינית, שעד יום א' בבוקר צריך להגיע להחלטה, האם המפרט הראשוני יענה על צרכי גם בעוד שנה-שנתיים, האם השידרוג שווה ערך 400 ש"ח? אשמח לקרוא את חוות דעתכם תודה וסוף שבוע נעים רועי

bar666xp

New member
שווה את השידרוג...

הפער בין HDD 80G לבין HDD 120G והשידרוג זיכרון כבר יעלה לך יותר מ400ש"ח אז המעבד זה צ'ופר

השאלה אם לצרכים שלי ה400 ש"ח יהיו כזריקה לפח

כלומר לא אנצל את התוספת. לדוגמה: לפני כשנתיים קניתי LG - H.D 80GB - השתמשתי מקסימום ב20GB עד היום הרצתי עליו במשך שבוע ימים את המשחק C&C GENERALS ומאז אף משחק לא שיחקתי בו. PHOTOSHOP הפעלתי אולי פעמיים שלוש. מעבד הטוב והפופלארי בזמנו P4 MOBILE - תענוג לכתוב עימו בWORD
עלה בזמנו אזור ה7500 ש"ח. בדיעבד, יכולתי לחסוך בכיף. זרקתי אזור ה1000-1500 ש"ח לפח.

bar666xp

New member
אם השימושים הם אופיס ושות..

רכוש ב3.5Kש"ח-4Kש"ח בעלי מעבד סלרון/סמפרון עם 512M-1G זיכרון וHDD 80G או מקסימום 120G כ.מסך בסיסי כמו ה950 האינטלי... עם חלונות XP או לינוקס דיי ויותר. אם אתה ממש רוצה WINDOWS איכסטה עדיף 1G כמינימום זיכרון ורצוי מעוד HDD לא פחות מ80G. המקסימום שתפיק במקרה כזה ממעבד חזק יותר זה אולי שניה פה שניה שם ואולי זמן סוללה טוב יותר במעבדים החדישים {כולל הסלרון/סמפרון שמקורם כור-סולו/כור-דו/כור2דו/TURION}. ושוב הדגש כאן הוא שימושים!!! אם המטרה היא אופיס ושות אין הצדקה לחומרה חזקה ואין שום סיבה למה להשקיע הרבה כסף במה שמחשב זול בהרבה יעשה +- אותו הדבר. מצד שני דיברת על הוספת 400ש"ח לטובת משהו שבניפרד יעלה כ500ש"ח-1Kש"ח.... אז משתלם? כניראה שכן.

יאיר B

New member
הוא רוצה 12" - אין סלרון ב-12" (וחיפשתי לעצמי

). אז הוא יצטרך לשלם על חומרה שמן הסתם לא יהיה לה שימוש. לגבי המפרט: 2GB זיכרון יעזור עם פוטושופ ועוד יותר עם ויסטה בעתיד. דיסקשיח: אל תשכח שויסטה תופסת כ-15GB על הדיסקישח (כלומר אם השתמשת ב-20GB בעבר, עכשיו זה יהיה יותר כמו 40GB כי גם התוכנות החדשות מתנפחות). וכמו שבר אמר - המעבד זה צ'ופר (שיכול להוכיח את עצמו בעתיד, תלוי אם תרצה לעבוד ל-64 ביט).

bar666xp

New member
אוי 12" רובם יהיו עם מעבדי UV/ULV לא חושב שיש

עם מעבד סלרון {לא בישראל בכל אופן}.... וזה אומר מחיר של 8Kש"ח+-? אולי ACER TRAVELMATE אבל אני גם לא בטוח. בכל מקרה המוטגים הזולים ביותר שאני מכיר ל12.1" {אם זה גם הולך} הם הFS V3205 {אאל"ט באיזור ה5.3Kש"ח} שמגיע עם T2250 עם 512M זיכרון {לXP זה מספיק לאיכסטה זה ידרוש שידרוג} דיסק קשיח של 80G ומשקל 1.8ק"ג+-.... אאל"ט אגב יש בו 4 חיבורי USB {לא אופיני לניידי 12" עד כמה שזכור לי}. החיסרון/ות מעבד 32BIT {למי שרוצה מעבד 64BIT} ו.. 512M זיכרון זה ממש מתחיל להיות מעט נכון להיום. יתרונות.. בין היחידים אאל"ט שמגיע עם חיבורי VGA + DVI + S-VIDEO בניידי 12".... 4 חיבורי USB, כ.רשת 10M/100M/1G, כ.רשת אלחוטי בתקני B/G ו.. BT... וצורב DVD אם אני זוכר נכון ברוב ניידי ה12" יש חוסרים מבין המופיעים לעיל כדי שהנייד יהיה קל יותר.

מעבדי UV\ULV?

מעבדי UNDER VALUE? UNDER LOWER VALUE? החלטתי ללכת על מחשב שאיננו מותג. חסכון די משמעותי של הכסף, נותן אפשרות להרכיב כמעט כל קונפיגורציה שרוצה (חות משאר לוח אם שמגיע עם אינטל), ואחריות של חיון שאני יכול להסתמך עליה בהסתמך על חנות מחשבים שאני עובד עימה. מה זה FS V3205? אני בכלל תהיתי בכיוון הT2080, כלומר 12" עם מעבד נמוך מהT2250. זכרון לא שווה לי לקחת 512MB, מהסיבות שכבר נאמרו הנייד שאני מתכנן עליו מגיע עם 3יציאות USB, אשר לדעתי זה סטנדרנט המינימאלי שהלקוח יכול לחיות עימו בשלום מניסיוני. והוא כן עם צורב DVD (שגם נראה לי בזבוז, עדיף לצרוב בחצי מהזמן בבית).

קודם כל תודה על התשובות העניניות

דבר הנדיר לקבל ברוב הפורומים בתפוז
אכן אני מאד מעונין במחשב 12". אבל אם אני מעונין בגודל המינימאלי לWS (שחייב לצאת שחבל-על-הזמן נוח לEXCEL), על איזה גודל מסך מדובר? אני לא ממש רוצה WINDOWS VISTA, אך עובדות החיים מצביעות על כך שתוך שנה תהיה מגמה הרבה יותר מאסיבית של מעבר מXP לVISTA (ברגע שMICROSOFT יפסיקו עם עדכוני הXP ויתחילו לצאת תוכנות אך ורק לVISTA אז תהיה הנהירה. וכמו כן כמובן אחרי עדכונ י הSP). לכן עלי להכין את עצמי נפשית לחווית הוויסטה האולטמטיבית. ועל אמת, לכל אלו שרואים את הויסטה כ"איכויסטה", אז למשתמש האופיס הממוצע ולגולש האינטרנט שמשתמש במחשב אך ורק לעבודות ולשימושו הבסיסי, ויסטה מאד מהיר ונוח. אחרי שלומדים את הממשק (ולצערי המעבר מXP לVISTA אינו חלק) מוצאים אותו מדהים להפליא (מתוך רכישת 2 ניידים לבוס שלי ולעובדת שלי אשר מבוססים על VISTA BASIC על נייד של TOSHIBA עם מעבד YONAH). הם כמובן לא מריצים עליו שום דבר נוסף מתוחכם (WINAMP? מה זה WINAMP?) אי לכך, עלי להכין את המחשב נפשית\חומרתית. על פי דבריך, אדון bar מקדומת 666 חובב הXP, ומר B, כונן קשיח 80GB אכן יספיק לי. זמן חיי הסוללה מאד חשוב לי, האם ככל שהמעבד יותר מתקדם גם בגרסאותיו בתוך אותה סדרה, כך זמן הסוללה שלו משתפר? מה הכוונה בכך שהמעבד יוכל לעבוד ב 64BIT? האם לא כל מעבדים הDUO CORE עובדים ב64BIT מינימום? ומה פסק הדין\מסקנות של דיון זה? תודה

bar666xp

New member
שאין כמו לינוקס חחח

גם על ME אמרו שהיא התחליף האולטימטיבי ל98 אז? בפועל ME ספגה כזו מפלה שאין דומה לה בכל ההיסטוריה של מערכות ההפעלה ביכלל לא רק מבית MS. אישית אם אחרי הSP לא יהיה שינוי מעוד קיצוני במערכת אני לא יתפלא אם העתיד שלה יהיה דומה. עבדתי עם 3 גירסאות של איכסטה ובנתיים החסרונות הרבה יותר מול היתרונות {שלפעמים מעוד קשה לומר שזה באמת יתרון}. בסופו של יום שתמש באיכסטה או בלינוקס על אותו המחשב יוצא שהלינוקס יציבה יותר, מהירה יותר.. וחשוב לא פחות מאובטחת לא פחות אם לא יותר... וידידותית לא פחות. מסקנה סופית צריך לשלוח את MS לכמה שנים לשולי השוק זה לא יזיק לא להם ולא לעולם המחשוב.

LINUX נהדרת אבל

רוב התוכנות והמשחקים לא עובדים על מערכת הפעלה זו. כמובן שיש תואמים, אך זה עדין לא זה. המשתמש הביתי הממוצע לא ימצא את LINUX כפתרון נוח לצרכיו. לפחות לא בשלב הקרוב. ואמן-אמן שיתנו מאבק טוב לMICROSOFT! לא זוכר בדיוק מה היה עם ME, אבל כן זכור לי שלא היתה כה שונה מwindows 98, 2000 ומXP., ואולי בגלל זה היתה הנפילה. הויסטה נכנס לאט לאט לתודעה וזאת בזכות פרסום מאסיבי של MICROSOFT (כל נייד מגיע עם מדבקה שהמחשב מוכן לויסטה). לכן, לא רואה את ויסטה נופלת (לצערי ולצער לינוקס) בעתיד. ונראה לך שMS יתנו למערכת ההפעלה שלהם ליפול לשולי השוק?!? הם עוד ימצאו איך לרסן את LINUX אם יהיה צורך בכך (לקנות את כל המתכנתים בעולם?) לסיכום, העולם איתך במסקנה שלך, אבל הmicrosoft כבר עמוק מדי מתחת לעור.

bar666xp

New member
בנתיים האירופאים התחילו לרסן את MS.

בנתיים החברה שיש לה הכי הרבה הפרות של חוקים זה MS... בנתיים כל מי שלא צריך דירקט איכס לא צריך WINDOWS להכל {או כמעת הכל} יש תוכנות מקבילות בקוד פתוח. והאמת היא שהסיבה היחידה שMS עוד קיימת ביכלל זה הקיבעון והפחד של האנשים ללמוד משהו חדש/אחר.... + השיווק הפרוע של MS... בקיצור לא ניראה לי שMS יתנו כלום עד שהשוק הצרכני לא יתן להם פטיש בראש וישלח אותם לפינה הרחוקה הראויה להם... זאת המערכת הפעלה הכי גרועה שיש עם השיווק הכי טוב שיש.... אגב המשתמש הממוצע יגלה שלינוקס מאפשרת לו לקבל הרבה יותר בהרבה פחות $$$.... כולל OPEN-OFFICE במקום MS OFFICE כולל דפדפני אינטרנט קלים ומהירים בהרבה מה....IE של MS... כולל תיכנות בC וכדומה {שעד כמה שזכור לי הרבה יותר נוח בלינוקס כי הקומפיילר עובד מהר יותר}.... שורה תחתונה מה בדיוק מציאה היום MS? חוץ מז_ל וז____י מ_ח? כלום! אהא סליחה לא נכון יש דירקט איכס 10 כדי שיצרני/מתכנתי המשחקים לא יצתרכו לכתוב שורות קוד נפרדות לכל מיניי כ.מסך, כ.קול... וכו'... תחלס שישתמשו בOPEN GL גם המשחק יעבוד חלק יותר אבל לא חשוב.

רק חבל שOPEN OFFICE לא עובד חלק ונעים לעבודה

כמו OFFICE של מייקרוסופט. אבל הטיעונים שלך עשו לי חשק לנסות LINUX וכך אעשה. בינתיים, בואו נחזור לשאלה המקורית שלי. אני צריך עד מחר להחליט איזה מהניידים לקחת. מה אתם אומרים?

bar666xp

New member
אני כניראה הייתי מוסיף את ה400ש"ח...

אם היה לי צורך במחשב כזה.... {בפועל אילו לא הצרכים שלי}. אגב OPEN OFFICE לדעתי להוציא את הזמן שלוקח לתוכנה לעלות הרבה יותר נוח ועובדת הרבה יותר חלק מMS {מצד שני כבר שנים שאני מעדיף את OPEN על MS אז...} בהשוואה בין OPEN 2 לMS 2003 מי צריך את כל האלק יפיוף מסביב זה בסופו של יום +- מכונת כתיבה משוכללת {בהקצנה נוראית כן}... בקיצור סתם בישביל הכיף תוסיף ת'400ש"ח יהיה לך HDD 120G תתקין גם איכסטה במחיצה אחת ואת UBUNTU לדוגמה במחיצה שניה תיראה איך בלינוקס הכל עובד מהר יותר מבאיכסטה ותשאל למה? למה? מה הקטע? כניראה יקח קצת הסתגלות לנתיב השונה כדי לראות את הHDD וכו' אבל זה לא כזה סיפור.... איך MS הצליחו לעשות שהכל יעבוד לאט במחשב שאמור להיות טיל בליסטי?! נ.ב. כבר יצא לך לראות את השיר הידוע? {EVERY OS S__K} אם לא דף דף בפורום

למעלה