מחשב נתקע

מחשב נתקע

שלום לכולם, יש לי בעיה עם המחשב שאני כבר כמעט התייאשתי מהניסיונות לפתור אותה. הבעיה היא כזאת: המחשב עובד והכל תקין ופתאום הוא נתקע (העכבר תקוע ושום דבר לא מגיב כולל caps למשל במקלדת). התופעה הזאת יכולה לקרות פעם בשבוע ויכולה לקרות 10 פעמים ביום. קשה לשחזר אותה בחנות המחשבים וקשה להבין מה בדיוק גורם לתקלה. עד יום הוחלפו הדיסק הקשיח (שהיתה בו תקלה בוודאות - אבל כניראה עקב ריבוי הנפילות של המחשב) והוחלף לוח האם (אני חושב ג'יגה בייט - כזה שחוץ מרטיס רשת הכל on board). המחשב הוא פנטיום 4 2.4G (אם זה משנה משהו) אשמח לשמוע תגובות מה לדעתכם הגורם לתקלה מתעניין

maharaza

New member
גם נכון

שכחתי גם טמפרטורה היא פקטור חשוב. אני החלפתי את הזכרונות ביחד עם ה-cpu cooler (לנחושת) השאלה היא על איזה מחשב אנחנו מדברים ? כי אים זה פנטיום אז רוב הסיכויים שזה זכרונות ואים זה AMD אז זה יכול להיות שניהם ...

ezaton

New member
אני מהמר על טמפרטורה

הרבה פעמים, מחשבים "קופאים" כאשר הם מגיעים ל over heat. כשהמחשב קופא, פתי אותו מהר, ובדוק אם אתה יכול לשים אצבע על המעבד, כרטיס המסך, הצ'יפסט למשך עשר שניות (כ"א). אם כן, הבעיה אינה חום. אם לא, אתה יכול להבין לבד.

פוֹלי

New member
אני מנסה להתמודד כרגע עם אותו הדבר

ביצענו רכישה של חמישה מחשבים חדשים. כל ההתקנות עברו בהצלחה, ובלי שום התראה מנסים להכנס למחשב אבל המסך קפוא. אנחנו עובדים כרגע בשיטת האלימינציה. באחד מהם החלפנו לוח אם, והזזנו את המודם לסלוט אחר. האחר השארנו את לוח האם המקורי אבל החלפנו סוג של מודם (וגם החלפנו סלוט).

antidot

New member
perfmon

תריצי perfmon מתחנה מרוחקת שידגום אחת מהתחנות הבעיתיות לפני שהיא נתקעת. counters שחשוב לשים אליהם לב: Processor: Interrupts/sec Processor: % Interrupts אם interrupts/sec עובר 5-6 אלפים, חפשי דרייבר דפוק (ברב המקרים זה או כרטיס מסך או כרטיס רשת). כבר הראתי פעם לעז איך מאתרים כרטיס דפוק תוך 2 דקות.

ro1ro1

New member
סליחה על השאלה..

perfmon ,כלומר utilty מסוים ? אני אשמח לשמוע ....

antidot

New member
------>

perfmon=Performance Monitor זמין עוד מתקופת הNT. Start-->Run-->perfmon.exe

פוֹלי

New member
סתם שאלה \ השערה

מישהו פעם אמר לי שיש מחשבים ש"נתקעים" כשהם מחוברים ב ab-switch. מישהו נתקל בהסבר לזה?

ezaton

New member
יכולות להיות שתי סיבות

הראשונה היא שה KVM הוא אנאלוגי, ובמעברים, מנתק (וכתוצאה מהמעברים, אי אפשר לחבר), והמחשב לא מגיב לקלט שלך. אני מניח שבמצב כזה, חיבור מקלדת ישירות למחשב, יאפשר לבצע בו פעולות. אפשרות שניה היא שה KVM האנאלוגי מקצר משהו (מגעים דפוקים), ומקפיא את המחשב כתוצאה מקפיצת / נפילת מתח רגעית. אני לא מצליח לחשוב על סיבות נוספות לעניין.

Admini

New member
יש לי מחשב שנתקע לו העכבר

לחיצה על הלחצן של ה-Switch עצמו (לא המקלדת) פותר את הבעיה.... זה קורה פעם בכמה שבועות כך שזה לא ממש מפריע

rattlehead

New member
אותה בעיה (רק בלי הפתרון)

יש לי מחשב שהעכבר לא מגיב אחרי מעברים בסוויטצ' - ונשאר ככה. זה קורה בלי סיבה נראית לעיין. אני יכול לעבור בין המחשבים השונים (8 במספר) באופן חופשי עד שהמחשב הספציפי הזה יחליט שהוא לא מקבל יותר קלט עכבר. אין לי ממש פתרון לנושא (חוץ מריסטרט שפותר בדרך כלל את הבעיה
) אבל מצד שני מדובר פה על מחשב שרוב הגישה אליו היא שליטה מרחוק. שם העכבר מגיב יופי.

rattlehead

New member
בדרך כלל הסוויטצ' פשוט לא משהו...

אם הסוויטצ' לא מדמה טוב מקלדת למחשב שלא מחובר באותו הזמן זה יכול לגרום לתקיעה (בדרך כלל האנלוגים עושים את זה).

Evil_Nookie

New member
Gigabyte

אם זה לוח של GB אמורה להגיע לך יחד עם הלוח תוכנה שנקראת Gigabyte Utility Manager שבתוכנה ניתן לנתר את טמפרטורת המעבד. יש לי מעבד AMD ואכן הייתה לי בעיה דומה, כאשר נדפק לי הCOOLER. שווה לבדוק

למעלה