מחשב נייד

מחשב נייד

רציתי להתייעץ אתכם לגבי רכישת נייד של IBM דגם Z60M. אני מעוניין במחשב למטרת אינטרנט, פוטושופ, אוטוקאד ואולי גם לסימולטורים. השאלה שלי האם הרכיבים במפרט של המחשב מאפשרים לי זאת...? המחשב מגיע עם כרטיס של ATI Mobility RADEON PCI Express x300 64MB . השאלה שלי האם לצרכים של אני יכול להשתמש בכרטיס מסך זה או עם 128MB? שאלה שניה: האם אני יכול בדגם הספציפי הזה לשדרג את כרטיס המסך ל128? שאלה שלישית: האם זה נכון שבדגמים של ה-Z יש 3 שנים אחריות??? (רצ"ב קישור) בתודה מראש.

יאיר B

New member
לגבי שאלות 2 ו-3:

2. כרטיס המסך מולחם ללוח, אי אפשר לבנות מחשב (הוא מגיע מוכן ממפעל ההרכבה). צריך לבדוק אם אין דגם מסויים של Z60M עם כרטיס מסך שמכיל 128. מציע להתקשר/לשלוח מיל ללנובו ישראל ולשאול אותם. 3. אני יודע שבארץ, לנובו ישראל נותנת שלוש שנים אחריות רק לסדרות T ו-X. הסתכלתי בחנויות הגדולות (אופיס דיפו ובאג שבטוח עובדות עם היבואן הרשמי) והן נותנות שנה אחריות על סדרת ה-Z. הקישור שהבאת הוא מבריטניה. אולי שם יש מדיניות שונה, לא יודע. ישראל שייכת לסניף אירופה של לנובו.

ולגבי המפרט של Z60M....

יכול לשמש אותי למה שאני רוצה עם כרטיס המסך הנוכחי שהוא 64MB.

nova

New member
לאינטרנט ופוטושופ כן.

למשחקים - בהתאם לדרישות המשחק.

YossXP

New member
האחריות תלויה בדגם..

פרק הזמן של האחריות תלוי בדגם הספציפי. ישנם דגמים המגיעים עם שנה אחריות וישנם דגמים עם שלוש - הדגם הזה מגיע עם שנה..

The Zombie

New member
לדעתי שווה לבדוק עם לנובו ישראל

כשאני קניתי IBM עם אחריות לשנה, יכולתי להרחיב אותה במקום ל-3 שנים, או לבוא למעבדות שלהם במהלך השנה הראשונה ואם המחשב תקין ניתן להרחיב אותה לשנתיים נוספות. זה כרוך בתשלום נוסף, כמובן. לדעתי מדובר בתוספת של כ-1000 שקלים.

יאיר B

New member
זה דבר מעניין.

למה בבריטניה לאותו דגם יש 3 שנים אחריות ובארץ רק שנה? הרי זאת אמורה להיות אחריות בינלאומית ושווה בכל העולם... אגב, לאיזה דגם מסדרת ה-Z יש שלוש שנים אחריות?

YossXP

New member
לא אותו דגם...

דגמי המחשבים של לנובו מסומנים עוד מתקופת IBM כ-Machine Type Model זה הסימון בתחתית המחשב שנקרא MTM Machine Type - זה הבסיס של המחשב והמודל קובע את הקונפיגורציה. האחריות היא חלק מהבסיס של המחשב, אם תסתכל על שני מחשבי Z60m שהובאו כאן, תשים לב שהמודל שנמכר באתר הישראלי הוא 2529-1HG בעוד שהמודלים שמובאים מאתר לנובו הם (לעזאזל, אי אפשר לשלב ספרות ואותיות עם מקף בלי שהכל יתבלבל) 2532MCG ן-2532M9G כל מחשב שה-Machine Type שלו הוא 2532 מגיע עם 3 שנות אחריות, וכל מחשב שה-MT שלו הוא 2529 מגיע עם שנה..

יאיר B

New member
תודה על ההסבר ../images/Emo140.gif

נכנס לשאלות נפוצות (זה פשוט נורא מעניין...).

jako1234

New member
אם כבר הנושא הועלה..

למה על הסדרות שציינת החברה נותנת 3 שנים אחריות ואילו לסדרת הR יש שנה אחת של אחריות ועוד שנתיים ניתנים לרכישה . למה? האם סדרת הR פחות אמינה מהסדרות האחרות של IBM?

למעלה