מחשב נייד

מחשב נייד

אני מתלבט האם לרכוש מחשב נייד, בעיקרון אני צריך מחשב קטן רק לוורק ולאינטרנט, ללא התקנת תוכנות וכאלה, אולי אפילו יד שניה. מה אתם אומרים? האם כדאי ללכת על יד שניה? אם לא, על איזה מחשב אתם ממליצים? אני מאזור חולון ואשמח לקבל הצעות לניידים יד 2 ... תודה

Jan22

New member
מה התקציב שלך ?

נייד לאופיס/אנטרנט יכול להסתכם בסביבות ה3.5K ויספיק לך מעבד בסיסי (מעבד "סלרון" האינטלי או המקביל שלו "סמפרון" ). יד שניה זו קצת בעיה ,אין לך מושג מה עבר על הנייד ,האם יש לו בעיות פנימיות וכו'. הסוללה שלו תהיה ישנה בדרך כלל (וחדשה עולה בסביבות ה500 שקל) ,ולרוב אין אחריות לשנה (מה שיש בחדש ,תמיד).

את האמת ...

הציעו לי נייד חדש של חברת ג'יגה בייט ב 3500 שקל מעבר אינטל (לא סלרון) תפריט עשיר מאוד. (משהו מארגן לי מהחברה, הוא קרוב שם). העניין הוא שאני באמת לא רוצה כ"כ להוציא סכומים כאלה כי אין לי. אני עדיין לא יודע מה הסכום שאני כן מוכן להוציא, לכן אני אשמח לשמוע מחירים וכאלה. לגבי סוללה, אם אני אקנה ב"ה מחשב שהבטריה שלו ישנה והמחיר שלו יהיה שווה אז אולי כן שווה להשקיע בזה לא?

Jan22

New member
לא הבנתי

הציעו לך מעבד אינטל ? איזה מעבד של אינטל ? אינטל עובדת עם : סלרון M ,פנטיום M ,הCORE DUO ,והCORE2DUO (וגם קוואד קור ...). נייד בסיסי עם מעבד סלרון / פנטיום ,לא עולה הרבה (בסביבות 3/4K) בימנו מכיוון שמדובר על מעבדים מהדורות הקודמים ,וכיום מעבדי הליבה הכפולה ( קור דו וקור2דו) הם הנמכרים העיקריים. בנוגע לרכישה של ישן : תלוי כמה מציעים לך את המחשב ,תלוי מה המצב החיצוני/פנימי שלו .

אז ככה,

כיוון שאני אדם שומר תורה ומצוות ואני לא כ"כ בקיא היום בכל תכונות המחשבים, אני לא רוצה סתם לומר דברים שאיני מבין בהם לכן אני מתיעעץ כאן איתך\אנשים שמבינים מאוד בתחום.
אפשר לומר שלצערי הרב אני דיי בור ועם הארץ בתחום הזה ולכן אני רוצה המלצות וייעוץ, מה כן כדאי לי לרכוש. העניין שהוא שאני פשוט כותב הרבה ונכון להיום אני מוריד מדיסקים תמלילים של רבנים ולכן אני חייב מחשב שיוכל לעמוץ רק בוורד (שזה דיי שטוטי). יחד עם זאת, לפעמים אני צריך גם אינטרנט בעיקר כדי לחפש מקורות מספרים שרבנים גדולים הביאו מהם כל מיני משפטים. תודה רבה רבה על העזרה ..

Jan22

New member
אז כמו שאמרנו

נייד לWORD/טקסטים/קריאת קבצי PDF ,לא דורש חומרה כבדה ,אתה יכול להסתפק במינימום של המינימום שהוא מעבד בסיסי וזה יתאים לך בדיוק.כאן נכנסת השאלה של תקציב : נייד מבוסס סלרון (או "סמפרון" של חברת AMD , מקביל אליו) חדש עם אחריות לשנה + סוללה חדשה (מחזיקה כ3 שעות+-) + הארדיסק 60GB + זיכרון 512 + מערכת הפעלה ,יעלה לך בסביבות ה3.5K +- . מאידך אם אתה מחפש נייד משומש ,אתה תצטרך להתפשר על האחריות ,הסוללה ,טיב הרכיבים הפנימיים , פגיעות חיצוניות של המארז ,ואם אתה לא בנאדם שקצת בקיא בתחום מחשבים ,אז זה די חתול בשק. בכל מקרה עדיף שתביא בנאדם שאתה סומך עליו ומבין מעט בניידים טרם קניית "יד שניה". יעלה לך פחות ,אבל לא תמיד בטוח. תבחר בין השניים. ציין תקציב . ננסה למצוא לך נייד .

כפי דבריך אתה ממליץ על חדש בלבד נכון?

וזה אמור לעלות בערך 3500 ש"ח + - ? כי אם כן, אז אולי באמת חבל על הזמן לחפש יד שניה.

Jan22

New member
שוב

יד שניה הוא אפשרות בהחלט ,אם תביא בנאדם שיוכל להעיד על טיב הנייד. תסכים איתי שמי שמוכר לך מוצר X , לא תמיד יאמר לך את כל הבעיות של מוצר X ?

אתה בהחלט צודק.

מה אתה יכול להמליץ לי לרכוש? כלומר על איזה רכיבים אתה ממליץ? מה אתה אומר על המחשב של ג'יגה בייט? הם טובים? וזה לא סלרון למיטה ידיעתי.

למעלה