מחשב נייד שקרס.........

ב י ש ו ף

New member
מחשב נייד שקרס.........

יש לי מחשב נייד שקרס ומכיל בתוכו חומר מסמכים חשוב (חשוב לי אישית) המחשב לא נדלק, אני לא מבין גדול באלקטרוניקה אבל מדובר במחשב ישן שספג הרבה נפילות ובחסד שרד הרבה שנים שהוא המשיך לפעול למרות הנכות שלו. בקיצור שלחתי אותו כבר לחנות מחשבים כדי שיוציאו לי את הארדיסק וינסו לחבר אותו למחשב אחר, אני לא יודע אם זה מה שהם עשו. אבל התשובה שקיבלתי שהם לא הצליחו. עכשיו בעל החנות טען שיש דרך לפרק את הדיסק מהארדיסק ולהוציא ממנו את הנתונים. (ושחברות שעושות את זה גובות 700 דולר) בכל מקרה אני משוכנע שהארד דיסק תקין, ומה שאיננו תקין זה אולי פיוז או ספק כוח, אין לי חשק לתקן תמחשב כי יש לי חדש אבל אני צריך את החומר שבאר דיסק. אז בבקשה תעזרו לי באיזה דרכים אני יכול להציל את החומר? יש כבלים שמחברים את הארד דיסק כאילו הוא חיבור חיצוני? למרות שהוא פורק מהמחשב? בבקשה עזרה תודה

salam9

New member
קח מהם את המחשב לפני שהם יהרסו

מתאם מ2.5 ל3.5 עולה 50 שקל.

ב י ש ו ף

New member
צריך טיפה פירוט.

אם אני מבין נכון, אני קונה כבל מתאם 2.5-3.5 50 ש"ח אוקיי עד כאן מובן, ואת הכבל אני מחבר מאיפה לאיפה? המחשב הנייד קרס, זה אומר שהוא אפילו לא נדלק. בטוחו יש את הארדיסק עם החומר, אין שום סיבה שבעולם שהארד דיסק יקרוס, וזה וודאי. אז אתה יכול לפרט קצת יותר? בבקשה?

salam9

New member
את המתאם אתה מחבר

צד אחד להארד דיסק של הנייד ואת הצד השני לכבל ide של מחשב נייח. וכך ההארד דיסק יעבוד ותציל חוומר משם

salam9

New member
אתה צריך מחשב נייח על מנת לשחזר

הכל ישירות להארד דיסק אחר

לא בהכרח....

יש מתאמי USB לדיסקים קשיחים. לחלקם יש אפילו הזנת מתח עצמאית. בדקתי פעם בZAP והמחיר שלהם כ-150 ש"ח. מה שצריך לעשות זה להכניס את הדיסק הקשיח למתאם (זו מעיין קופסא) לחבר לכניסת הUSB של המחשב (נייד או נייח) המחשב יזהה את הדיסק וניתן לעבוד איתו ככול דיסק אחר. תיקון-ראיתי בZAP אפילו ב-65 ש"ח. בדוק את זה

לא יודע

צריך לבדוק. לעניות דעתי יהיה השאלה היא מחיר ועד כמה אתה סומך על החנות (רגילה או אינטרנטית)

תראה...

אני רכשתי לא אחת מוצרים באינטרנט ומעולם לא היתה לי בעיה. יחד עם זאת אני קראתי "חוויות" לא נעימות של אחרים. הכל תלוי במי שעומד מולך ומוכר לך. האם אתה סומך עליו? הדבר נכון לכל רכישה של מוצר לאו דווקא באינטרנט. את החנות הזו אני לא מכיר באופן אישי, כך שאין לי חוות דעת עליה (טובה או רעה). האם המחיר שהציעו לך היה בחנות הזו (יש לה גם חנות פיזית) או במקום אחר? האם המוצר זהה? יכול להיות שמדובר על שני מוצרים שונים.

ic12345

New member
הכל עניין של איכות

מכאן זה כבר שיקול שלך. כמובן שלא תמיד המוצר היקר יותר הוא האיכותי ביותר, אך כדאי לקחת בחשבון מדדים כמו זמינות, איכות שירות (הסברים על המוצר למשל) ואחריות. בכל מקרה תעדכן אותנו מה קורה.

bar666xp

New member
כמעט לכל חנות שניה יש היום גם חנות

נט כך שאפשר להזמין בנט לאשר את ההזמנה טלפונית ולגשת לשלם בחנות עצמה. מחיר נט ורכישה פיזית בחנות עם קבלת המוצר או לפני תלוי לפי הנהוג לגבי המוצר עצמו. לדוגמה על מחשב לרוב צריך לשלם אחוז מסויים על מוצר כזה שהעלות שלו מתחילה בכ60ש"ח וניגמרת בכ350ש"ח דוגמה1 דוגמה2.... מעוד תלוי מה הציעו לך ככה זה עולה מחיר שונה.

Y. Welis

New member
כל זה בהנחה שהדיסק עצמו תקין

אם במעבדה ניסו לחבר את הדיסק למחשב אחר ולא קיבלו תגובה, אז הפיתרון היחיד הוא חברות לחילוץ מידע מדיסקים פגומים - ומחירים בטווח שהוזכר.

למעלה