מחשב נייד - שווה או לא ?!

S h a r k 1 8

New member
מחשב נייד - שווה או לא ?!

מה דעתכם ? האם שווה להשקיע כסף במחשב נייד ? האם המכשירים האלה נחשבים לאמינים ומהו אורך החיים שלהם ? גם אם אני אחליט לקנות מחשב נייד, נראה לי שאני אקנה מחשב יד שניה. אני לא צריך משהו משוכלל - רק חיבור לאינטרנט, אופיס וכו ... . כדאי להתעסק עם מחשבים ניידים יד שניה ?

senseBOP

New member
שווה, אם אתה זקוק לניידות. אחרת: לא

בקשר לאמינות, איכות, וכו'... אין שום בעיה. כל עוד אתה הולך על נייד של חברה מוכרת, ודגם מוצלח, צפויה לך רק הנאה מהנייד. הוא נותן הרבה חופש עבודה, ויש לו הרבה יתרונות, אבל יש גם חסרונות... הוא איטי וחלש יותר ממחשב שולחני (נייח). הוא לא ניתן לשדרוג בקלות, מה שאומר שצריך להחליף לחדש כל כמה שנים. הוא עולה הרבה יותר מנייח, כמובן. אם את רק מחפש תחליף לנייח, אבל לא עובד הרבה מחוץ לבית, אז אין לך למה לרכוש נייד. נייד נועד בראש ובראשונה בכדי שתוכל לקחת איתך את העבודה לכל מקום שתלך.

S h a r k 1 8

New member
ומה דעתך על יד שניה ?

שווה לקחת את הסיכון אם זה של חברה מוכרת ?

senseBOP

New member
שוב, אם אתה רוצה את זה רק בגלל שזה

"מגניב", אז אל תקנה. ניידים יד שניה, כמו ניידים חדשים, טובים רק אם יש לך צורך בניידות. אם אין לך - אין לך צורך בנייד. אם כבר אתה קונה נייד, אז מומלץ לקנות חדש. ההבדל במחיר הוא 2000 שקל, אבל התמורה גבוהה. נייד יד שניה מומלץ אם אתה זקוק למחשב נוסף, ורוצה קצת יותר עצמאות. בתור מחשב מרכזי, זה לא מומלץ לרכוש יד שניה.

S h a r k 1 8

New member
אני צריך את עניין הנידות ...

וגם כל מה שאני רוצה זה חיבור לאינטרנט ואופיס, לא משהו מי-יודע-מה. מה עם ענין האמינות של יד שניה?

senseBOP

New member
זה כבר תלוי במוכר.

אם אתה מוכר מחנות מחשבים, אתה צריך לחשוש פחות בקשר לאמינות המוצר. בכל מקרה, לפני רכישת מוצר יד שניה, אתה חייב (
) לבצע בדיקה הקפית של המוצר בו במקום, ולשאול שאלות חקרניות כמו: - כמה זמן מחזיקה הסוללה? - בן כמה הנייד? - האם הוא עבר תיקון בעבר? - האם נשארה עליו עוד אחריות, או שהמוכר מספק לך אחריות חלופית? - האם יש למוכר את כל המסמכים של הנייד? (עותק חוקי של ווינדוס ושאר התוכנות, קבלת רכישה, וכו') - האם הנייד הופל, או נחבט? (זה יכול לשקף על בעיה עתידית או קיימת במסך, או בכונן הקשיח.) - האם ניתן להחזיר את המוצר אם אתה לא מרוצה ממנו? אם תשאל את כל השאלות הללו, וחס וחלילה תתגלה בעיה, יהיו לך האמצעים להמתודד ולהתמקח עם המוכר על כל צרה שלא תבוא.

מעושן

New member
לגבי אורך חיים

ראיתי לפני כחצי שנה IBM נייד בן עשר שנים שעובד יפה כלומר ווינדוס 95 ואופיס עתיק וכמובן בלי חיבור לאינטרנט. אבל עובד. שווה לקנות נייד גם אם לא צריך ניידות מכמה סיבות. 1. סדר וניקיון. 2. מקום. 3. הנייד הרבה יותר שקט מהנייח. שמעתי נייח (חדש ) שנשמע כמו שואב אבק והבעלים שלו פשוט התעצל לגרור אותו בפעם השלישית לחנות (שהחליפה בעלים).

gozala

New member
כנס ל-EBAY -LAPTOPS

ראה מחירי יד שניה ומפרטים מפה עד הודעה חדשה, גם בארץ יש ניידים יד שניה למכירה. IBM עתיק בן 10 שנים? לא הייתי מתקרבת אליו אפילו, WIN95 ובלי חיבור לאינטרנט? חבל על הזמן, כאלה מחשבים מסרתי בחינם כ"מקלדת" ולעניות דעתי הם לא קיימים יותר. אין ספק שהם חוסכים מקום, זו סיבה ראשית לכך שכולנו על ניידים, המקום! (לא הניידות, כולם כאחד מונחים על שולחן באופן קבוע ומשמשים כמחשב ראשי של המשפחה). המיקלדת של הנייד היא נהדרת, הרבה יותר נוחה רכה ונעימה מהמקלדות של הנייחים. רכוש לך מחשב יד שניה, אבל לא דינוזאור שחבל להשקיע בו פרוטה אחת שחוקה!

Ice Age

New member
מה פתאום

למה נראה לך שכולנו על ניידים בגלל המקום? הכי חשוב זו הניידות. מבחינת מקום, תמיד אפשר למצוא נפח למחשב רגיל בגודל ארגז קטן. זה לא מצדיק עוד כמה אלפי שקלים.

gozala

New member
OK חשיבות החיסכון במקום ../images/Emo70.gif../images/Emo88.gif

זו השאלה, נראה שיש לזה חשיבות לא מועטה.

Ice Age

New member
אני חושב

שאם קונים מסך LCD ומוצאים מקום לתקוע בו את המחשב, זה ממש לא משנה. הוא לא חייב לשבת מתחת לרגליים. לא בשביל זה נשלם מחיר כזה גבוה.

gozala

New member
טוב, אם כן ג-ם החיסכון במקום ../images/Emo45.gif

חשבתי לעזור לידידה שמתגוררת בדירת חדר במיאמי להתמחשב. היא לא מבינה במחשבים מכל וכל, אבל ילדיה הבוגרים חיים בארץ ומחשב היה מאפשר לה קשר ישיר זמין וזול איתם ועם הנכדים. רציתי אם כן לרכוש עבורה מחשב שולחני באי ביי עם מסך LCD. ניתן להשיג אותם בזול יחסית ולהתחלה, זה מספיק! היא לא רצתה בכך כשהיא מודיעה שיש לה מקום רק לנייד. כשביקרתי שם הבנתי עניין... בסופו של דבר לא עשיתי כלום, כי ניידים זולים (5-25$ ליחידה) עלולים היו ליצור לי בעיות כמעט ללא פיתרון (לך תתקין XPPRO שיכול לתת עברית על דינוזאור), השארתי את המצב כמות שהו - אין שם מחשב. (זה גם בגלל שכלי נגינה וכל מיני מונומנטים שמשמשים ל"יופי" תפסו שם מקום SPACEיקר ונראה היה לי שסדר העדיפויות מבחינת ניצול החלל, הוא מוטעה מעקרו).

senseBOP

New member
../images/Emo32.gif גועל נפש! בית אמריקאי טיפוסי.

אין לאמריקאים טיפת טעם טוב. הכל אצלהם מצועצע להחריד, ומתיד ע-מ-ו-ס בשטויות. הם העם שאוסף הכי הרבה שטויות בעולם!

gozala

New member
חשבתי ש"ערבי" זו ההגדרה ../images/Emo8.gif

זו דירת חדר פרטית בבית מלון ובכלל מתגוררת שם ישראלית למהדרין. במקום המצועצע הזה לא נישאר מקום לבני אדם מרוב "שכיות החמדה" מפלסטיק, חרוזי זכוכית ובובות... דיברתי עם חברה בארץ דרך המסנג'ר (אחיה ב-NY גם אצלו ביקרתי, התפאורה המטורפת הזו לא קיימת אצלו) ותוך כדי צילמתי כשאני מנסה להעביר את הרושם.

S h a r k 1 8

New member
תגידו, כדי להתחבר לאינטרנט ממחשב

נייד צריך גישה לקו בזק או כבלים. או אני נמצא באמצע הטבע יש איזושהי לדרך להתחבר לאינטרנט ?

gozala

New member
מאמינה שכולנו מחוברים אלחוטית../images/Emo1.gif

כל אחד בבית שלו מחובר לחברה שאיתה הוא בקשר, אם זה כבלים ואם זה ADSL אלחוטית (לא מסתדר לי מחשב נייד קשור בכבל למודם) אם אתה מתכוון "בחוץ" אז מניסיוני כשאני "בחוץ" ונצא מתוך הנחה שהמחשב עם כרטיס רשת (מובנה או חיצוני, זה לא משנה) ואם יש רשתות אלחוטיות פתוחות בסביבה, תיאורטית אפשר להתחבר אליהן ולקבל אינטרנט. אני אישית משדרת כאן אינטרנט עבור השכנה והבן שלי כאן בבניין - השכנה לא בדיוק מבינה מה עליה לעשות. כמה שהסברתי לא עזר, אז היא תזמין לה קו משל עצמה (במקום לרכוש כרטיס רשת למחשב שולחני וכבר מזמן הייתי מחברת אותה). בטבע? אם יש "נקודה חמה"
והמחשב "מצויד" אפשר, אבל זו ירייה רחוקה מדי, קרוב לוודאי שאין! בדירת המלון המצועצעת הזו שבה הייתי שלושה לילות, איך שהתקנתי למחשב (הנייד שחיכה לי שם מרכישה באי ביי) כרטיס אלחוטי (שחיכה לי רכישה באי ביי) התברר שיש רשת אלחוטית. ירדתי לקבלה על מנת לשאול איך מתחברים אליה, אף אחד לא ידע מה על מה אני מדברת בכלל.לבסוף הצלחתי להתחבר כשהבנתי שאני צריכה להקליד את המייל של המלון ולהזדהות כ"אורח". בשדה התעופה במיאמי היו רשתות, אבל אי אפשר היה להתחבר אליהן למרות שלא נראו נעולות... במקום אחר על הגלובוס הקמתי רשת אלחוטית כשאני מתקינה אותה אצל שכנים - וקיבלתי אינטרנט לנייד בבניין סמוך. זה עונה לך על השאלה? זה לא קסם - זה תלוי במצב בשטח.

senseBOP

New member
כשאתה ב"טבע" אתה יכול להתחבר בעזרת

הסלולרי. יש אינספור דרכים להתחבר לאינטרנט בעזרת מכשיר סלולרי. חלקן ככולן מצריכות איזשהו חיבור בין הנייד לסלולרי. בין אם אלחוטי (BlueTooth) או לא (כבל מיוחד). ברגע שיש לך חיבור בין השניים, אתה יכול להשתמש בסלולרי כמודם רגיל, ולגלוש באינטרנט כמו שהיו עושים "פעם", בעזרת DialUp.

למעלה