מחשב נייד ונגנב

nunimon

New member
מחשב נייד ונגנב

היי,
נגנב לי המחשב הנייד (לנובו, עם וינדוס 7) ששימש אותי ככלי מרכזי לסינכרון האייפון (אייפון 5) שלי דרך האייטיונס (גרסה 11)

עכשיו כשקניתי חדש, אני מנסה לסנכרן אותו, ויש לי שתי שאלות מקדימות:

1. ראיתי שיש רק 5 מחשבים מאושרים לחשבון אייטיונס. האם אני יכול להסיר את המחשב שנגנב?

2. כל המוזיקה שלי היתה על המחשב הנגנב, ועכשיו שאני בא לגבות במחשב החדש - קופצת לי הודעה שכל התוכן על האייפוו יימחק. כל השירים בעצם נגנבו יחד עם המחשב, מה עלי לעשות...? (מדובר על כ-8 גיגה של מוזיקה שנצברה במשך יותר מעשור עוד מימי האייפוד)

אשמח לעזרתכם, הספיקה לי המכה של הגניבה, אני מקווה לא לאבד את המוזיקה שלי גם...

תודה מראש,
אורי

nunimon

New member
פתרון שמצאתי... אולי יועיל לאחרים...

חוקית לגמרי, חינמית, ולאייפון.
לא יודע עדיין מה החסרונות, אבל אשמח לשמוע.

חוץ מזה, אם יש למישהו עצה אחרת - אני עדיין בעיניין לשמוע

תודה,

noa_f

New member
אני לא מכירה את התוכנה שצירפת, אבל יש לא מעט

תוכנות שמיועדות להוריד את התכנים מהאייפון למחשב. תחפש פה בפורום, הוצעו כמה.

לגבי הסרת המחשב מרשימת המחשבים המאושרים: אחרי שתתקין אייטיונז ותתחבר אליו עם אותו האפל איידי, תכנס להגדרות של החשבון. אתה יכול להסיר במכה את כל המחשבים ואח״כ אתה מחזיר אותם אחד אחד דרך תוכנת אייקלאוד (store > authorize this computer)

ועצה קטנה: מחשב חדש? תשקיע עוד 300 ש״ח בקניית דיסק חיצוני ותגבה את המחשב שלך באופן סדיר. ככה גם אם יגנב או יתקלקל, יהיה לך תמיד גיבוי מלא. אני בטוחה שלא רק המוסיקה חסרה לך עכשיו...

nunimon

New member

היי נועה,
תודה על העזרה.
התוכנה שמצאתי עושה בינתיים את העבודה.

ולגבי עצתך, כמובן שהכל מגובה, בדיסק חיצוני שעלה לי קצת יותר מ300 שקל, ועוד כמה עננים לדברים החשובים באמת. אין חכם כבעל ניסיון עבר לא נעים..

הקטע עם האייטיונס הוא, שאף פעם לא הצלחתי להסתדר איתו כמו שצריך, (כנראה שאני גיק של מיקרוסופט), וכל הזמן חיפשתי דרכים לעקוף את הברירה ללמוד אותו או להבין אותו. כשזה מגיע למוזיקה למשל, אני פשוט הדיוט מושלם. ושוב גם כל קבצי המוזיקה מגובים, אבל הם מסודרים לפי תיקיות בשיטה של פעם, ולהתחיל לבנות עכשיו פלייליסטס שיתאימו לאייטיונס... בעעעע... 8-(

noa_f

New member
תשמור גיבוי של ספריית האייטיונז בדיסק שלך

(לעתיד כמובן). אם כבר יש לך גיבוי, לא צריכה להיות בעיה להוסיף אליו עוד ספריה.

דניאלה1311

Active member
מנהל
נצל"ש - גיבוי של האייפד והאייפון 1. איזה דיסק חיצוני קנית ב-300 ש"ח ואיפה?

2. האם אפשר לגבות מהמחשב את ה-iTunes לגוגל drive?

3. אין לי מושג איך לגבות מהמחשב לאיקלאוד.

תודה

noa_f

New member
קצת סדר

1. המחיר היה ״סדר גודל״, קניתי בשנה האחרונה שני חיצוניים usb3, אחד של סיגייט ואחד של Trancend בנפח טרה. תבדקי מחיר בזאפ - זה מה שאני עושה.

אבל הגיבוי איננו ישירות מאייפון/אייפד לדיסק, אלא גיבוי מלא של המחשב. במסגרת הגיבוי המלא, גם הספריה של אייטיונז מגובה לדיסק חיצוני. וכך אפשר לשחזר אותה אם המחשב נגנב, מתקלקל, מתפרמט וכו׳.

2. את יכולה להעביר את ספריית אייטיונז לכל מקום על הדיסק או לדיסק חיצוני. כל זמן שהתוכנה עצמה יודעת מה המיקום, לא צריכה להיות בעיה. יש מדריך של אפל לזה פה: http://support.apple.com/kb/ht1364
אז אם תעבירי את ספריית אייטיונז לתוך תיקיית גוגל דרייב או דרופבוקס או קופי, או כל שירות דומה - היא אמורה להיות מגובה לענן בצורה סדירה.
רעיון טוב.

3. כדי לקשר/לסנכרן בין המחשב לאייקלאוד במערכת הפעלה חלונות, צריך להתקין את התוכנה הנוספת של אפל. הסבר והורדה אפשר למצוא פה: http://www.apple.com/icloud/setup/pc.html

דניאלה1311

Active member
מנהל
לגבי USB3 קראתי שאי אפשר להשתמש בו במחשבים ישנים, נכון?
כלומר אני יכולה לקנות רק כונן עם USB2?

noa_f

New member
אני חושבת שאפשר. לא תקבלי את המהירות של

ה-3, אלא רק את זו של 2.

דניאלה1311

Active member
מנהל
סנכרנתי את ה-iCloud אבל יש לי בעיה מוזרה. יצרתי בזמנו אימייל לאייקלאוד
והוא רשום ועובד כנראה על האייפד אבל לא מצליחה להכניס אותו לאייפון. אני מקבלת הודעה (כשאני מנסה להרשם) שכתובת המייל כבר קיימת. איך מכניסים כתובת קיימת לאייקלאוד? תודה

noa_f

New member
למה את מתכוונת ב״אימייל״? האם ממש בתיבת

אימייל, כזו בסיומת של @icloud.com או שאת מתכוונת לכתובת האימייל שאת מכניסה אותה בתור appleID כדי להתחבר לאייקלאוד/חנות?

noa_f

New member
ואת מקבלת שם אימיילים? שולחת מהכתובת הזו?

אם כן, פשוט תגדירי אותה כחשבון נוסף תחת דוא״ל, אנשי קשר ויומנים (בהגדרות).

noa_f

New member
של האייפון. זה פשוט עוד חשבון מייל

רק שהשירות איננו ג׳ימייל או אקסצ׳׳ינג׳, אלא אייקלאוד

למעלה