מחשב נייד, ומחירים.

idandi

New member
מחשב נייד, ומחירים.

אני מחסידי EBAY, ובא מעולם האופנועים. כל ציוד כמעט אפשרי, ציוד אופנועים, וכל מה שמעבר לזה אני מזמין דרך איביי. (המחיר כל כך נמוך שבסופו של דבר הוא יצא חצי ממחיר המוצר בארץ ולפעמים אף פחות מחצי) לצורכי התניידות, עבודה, חיסכון במקום ועקב המחשב האישי ששבק חיים, החלטתי ללכת הפעם על נייד. צרכים: צורב DVD, תומך WIFI, תקשורת אלחוטית, 40GB מינימום, ו-512K שיהיה אפשר להריץ עליו גם תוכנות כבדות ללא קושי מיוחד. מחירי הארץ לעומת Ebay יעזרו מאוד, האם איביי יהיה זול משמעותית מהארץ כמו שאר הציוד? תודה, עידן.

bar666xp

New member
אני יתחיל בשאלה האחרונה

ברשת אפשר למצוא כל מוצר במחירים שונים לפעמים זול יותר לפעמים יקר יותר בערך כמו ההבדלים בחנויות הלא וירטואליות כך גם בוירטואליות! הארה קטנה WIFI זה רשת/תקשורת אלחוטית...יש כמה שיטות הנפוצות מסומנות באותיות G וקצת פחות בשימוש B. תוכנות כבדות צריך לדעת מה כבד בהם הגרפיקה או הצורך במעבד חזק לדוגמה משחקים תלת מימד רובם דורשים גם וגם לעומת זאת רוב תוכנות האדריכלות הכבדות יותר לרוב מעבד חזק וכרטיס מסך סביר יעשו עבודה טובה. גודל הHD (דיסק הקשיח) הוא דיי פונקציה של כסף כמה שיותר גדול עולה יותר אבל המלצה להעדיף את המהיר יותר (עדיף 5600RPM ומעלה למרות שאפשר לחיות גם אם 4200RPM). אגב בניגוד לנייח בנייד צריך התאמה לHD בנייח אם יש לך חיבור X ש (X=כל שמות החיבורים) כל חברה מיצרת HD בחיבור כזה אין בעיה בניידים לא! וחזרה לקניה ה""בעיה"" העיקרית בקניה בחו"ל היא שירות איפה המעבדה/נותן השירות למקרה תקלה? לא כל חברה מספקת שירות בארץ רובן היבואן הוא נותן השירות. דבר נוסף זה המקלדת פחות משנה אבל סביר שלא יהיה מוטבע בה אותיות עיבריות כך שיהיה צורך להטביע בהן או להדביק...או שאתה לא צריך כי אתה כותב בשיטה עיוורת אז לשיקולך. אז לשאלת האיפה לקנות יש רק תושובה אחת לדעתי והיא איפה שנכון לך איפה שאתה מקבל את מה שאתה רוצה/צריך.

Jan22

New member
מחירי EBAY זולים לא קצת ממחירי

הארץ ,אולם כמו שידוע לך ,החיסרון הוא באמינות של המשלוח !! לא חסרים סיפורים של אנשים שקנו ,שילמו ולא קיבלו את החבילה ששילמו עליה . להבדיל ,אחת מחברי הפורום ,Gozala ,קנתה שם בערך חצי יקום ,אבל צריך ניסיון בעניין הזה .

idandi

New member
יש לי נסיון עם איביי.

נסיון עשיר. במקרה אי משלוח או אבדה, יש ביטוח על הכסף שלך. (לא ביטוח משלוח, ביטוח של פייפל שהם מחזירים לך את הכסף במקרה שאתה אומ שלא קיבלת מוצר. אני אפנה לחברת הפורום, תודה על המידע.

gozala

New member
רכשתי רק חמישה ניידים ב-EBAY../images/Emo8.gif

למעשה שישה, אבל אחד הגיע עם מסך שבור ושלחתי אותו בחזרה, בגלל הזמן שעבר (הוא חיכה לי בקנדה) נוצר בלגן שלם ובנוסף קיבלתי את האזהרה הנכונה כשהמוכר לא יכול היה למשוך את כספו מ-PAY PAL אך בחרתי להתעלם, את המחיר שילמתי! (כשהעברתי לו את כספו דרך "בן דוד"). עד היום אני לא בטוחה שויזה החזירו לי את הכספים כי נוצר בלגן, רכשתי מחשב אחד ב-$315 ואחד ב-305$ והם טענו שקיבלתי את הסחורה אם כן... לא בודקת, אולי הפסדתי את המחשב ששלחתי בחזרה (כלומר לא קיבלתי את כספי בחזרה). אם דברים נעשים בזמן (תוך חודש) מייד מבטלים את התשלום למוכר מהקונה, הם ממש בסדר בעניין. המחירים? לפעמים רבע ממחיר ה"שוק" בארץ, יש מכרזים וצריך לדעת להגיש את המחיר וגם קצת מזל (לא בשעות העומס בחו"ל, כשאנשים עסוקים בדברים אחרים...). חוץ מהניידים (אחד מהם הפך הראשי שלי כשלוח האם בקודם הלך) רכשתי מכל הבא ליד, ראוטרים, כרטיסי רשת, מצלמות YOU NAME IT לפני שבוע רכשתי כרטיס זיכרון למחשב הנייד של בתי, בארץ ביקשו 475ש', באי ביי עלה לי 35$ בקניה, לא במיכרז... אין, החנות הראשית (והיחידה כמעט שלי) לכל הגאדג'טים שבעולם... היא E-BAY! מחכה לי נייד ב-NY, עוד חודש אני נוסעת, ואאסוף אותו ב"דרך".
זו הייתה ממש מציאה, המילה האחרונה ב-260 USD. חדש - מסך שבור, אני מקווה שאצליח להעביר אליו את המסך הטוב מהמחשב עם לוח האם השרוף (אותה חברה אותו גודל מסך)...

idandi

New member
מכס

על ציוד מיגון, באופנועים אני יודע שאין מכס - רק מע"מ. ונודע לי שגם על ציוד מיחשוב זה אותו הדבר, את יכולה לאמת את זה?

gozala

New member
איזה מכס, על מחשבים יד שניה?

אין לי שום עסק עם מכס, המקום היחידי שתפסו אותי עם מכסים הוא בקנדה, המטורפים האלה לוקחים מס על כל שטות שמגיעה מארה"ב לקנדה במשלוח... שילמתי הרבה דמי לימוד בעניין! מעולם לא הזמנתי משהו מחו"ל לארץ, תמיד הבאתי את מה שהבאתי במזוודות. מחשבים? גם אם חדשים הם הופכים לאישיים בעודם בחו"ל! על מחשב אישי אין מכס.

idandi

New member
הכוונה היא לשלוח את זה במשלוח לארץ

ולא לטוס לשם בשביל לאסוף את זה. תוכלי לעזור לי בכוון לאיזה מחשב לקנות?

למעלה