מחשב נייד ואינטרנט ..

G A L 17

New member
מחשב נייד ואינטרנט ..

שלום לכם :) אבא שלי קנה השבוע מחשב נייד , הוא רוצה להתחבר לאינטרנט , איזה אופציות יש לו ? יש לנו בבית 2 מחשבים נייחים עם חיבור לאיטרנט יש אפשרות לחבר את הנייד דרכם ? (הנייד והנייחים לא נמצאים באותו קומה אז חיבור דרך כבלים לא פרקטי , הבנתי שיש דרך אלחוטית ?)

koby2108

New member
תפנה אליהם לגבי הצעה של רואטר

ככה גם תקבל תמיכה מהם ,אם יהיה לך תקלות

point2i

New member
לא בשום פנים ואופן ../images/Emo70.gif

אל תפנה לספק האינטרנט ! הם ישדדו אותך !!! על מנת להקים רשת אלחוטית , מה שצריך זה בעצם נתב ,router אלחוטי שיחובר אל המודם הקיים , ובעצם ישתף ברשת האינטרנט את שלושת המחשבים . על מנת לקבל מידע חיוני , גלוש לפורום רשתות ופס רחב , שאל שאלות , קרא מידע ותראה שהדבר אפשרי לביצוע באופן עצמאי ובעלויות הרבה יותר קטנות . בהצלחה

gozala

New member
point ../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo70.gif

הוא יקבל תמיכה גם בלי לרכוש מהם ראוטר בסך הכל הוא צריך את ה-IP שלהם ואת זה הם נותנים בלי בעיות, ואם משהו לא הולך הם עוזרים לאורך כל הדרך! כמו ש-point אומר: פנה לפורום רשתות ופס רחב, ימליצו לך על ראוטר (אם צריך בכלל) ויעזרו לך.

point2i

New member
זהו שלא ../images/Emo70.gif

ספקי הרשת לא! נותנים תמיכה טכנית לציוד שלא נרכש דרכם זה בדוק ! בודאי שצריך ראוטר אלחוטי לחיבור 3 מחשבים , כשאחד מהם הינו נייד , והבחור ציין שהוא מעוניין בגלישה אלחוטית איתו .

gozala

New member
ועוד איך קיבלתי, ../images/Emo45.gif

שמעתי כבר על אחדים שלא מקבלים. בזמן שהתקנתי את הראוטר הראשון בכלל לא ידעתי מימיני ומשמאלי. אפילו את הטכנאי שלי הזמנתי הביתה (בסוף הפטיר שאשאל בפורמים
) וכל פעם שהתקשרתי (ברק) עזרו לי לכל אורך הדרך: הייתה בעיה עם הראוטר הראשון (מתוך שניים שהבאתי מחו"ל), הם לא הצליחו לעזור ולבסוף פטרו "הראוטר מקולקל". בסופו של דבר הצלחתי עם השני לבד. את הראשון "המקולקל" חודש מאוחר יותר כשאני מנסה קודם לבדוק שוב (לפני שאני מחליפה אותו בחו"ל) התחבר בדקה... כך שיש להם פיספוסים, אבל לעזור ניסו. חודשיים מאוחר יותר חיברתי עוד שניים, ואם שכחתי פרט זה או אחר או סתם רציתי BACKUP והתקשרתי, לא הייתה בעיה! פעם אחת ביקשתי עזרה מהכבלים אז בכלל הזדרזו לשלוח לי טכנאי הביתה (לא עזר שהודעתי שלא צריכה אותו על הראש! הוא הגיע...). אולי צריך קודם להתמודד עם זה לבד (כל הראוטרים שחיברתי הם DELINK ויש סרטון הדרכה בדלינק IL) ורק בשלבים הסופיים לבקש עזרה, אולי בזכות זה עזרו (מעל ומעבר)...

senseBOP

New member
../images/Emo45.gif אני מסכים

אין שום סיבה לרכוש את ה"שירות" הזה מספק באינטרנט. הם סתם ישדדו אותך.

Ixion

New member
הנה:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=39951 תחבר לזה את האינטרנט שלך (הדגם הזה תומך בכל החברות), את המחשבים הנייחים ואת הנייד בצורה אלחוטית. בפורום רשתות ופס רחב כבר יוכלו לעזור לך עם "איך לחבר".

gozala

New member
D-Link DI-624 108Mbps

אני עם זה, יש לי (עם הכרטיס המתאים) 108Mbps על הנייד. להקפיד על הדגם עם אנטנה אחת! בדלינק CO IL יש סירטוני הדרכה מפורטים ואין בעיות ליצור רשת לבד לאחר שלומדים את השיטה. אפילו כתובות IP של החברות השונות נמצאות באינטרנט. אין צורך בטכנאי - מספיקה התמיכה מרשתות ופס רחב. לנייד צריך D-LINK AIRPLUS DWL-650 מהירות הקליטה תלויה גם בכרטיס ולא רק במהירות השידור מהנתב עצמו. (אם הנייד מגיע עם כרטיס פנימי קרוב לוודאי שלא תתקבל המהירות הזו).

gozala

New member
ב-EBAY פחות מחצי מחיר ../images/Emo45.gif

אם יש אפשרות לרכוש שם ואמצעים להביא לארץ. מחיר ממוצע כולל משלוח 40$. הדגם הזה המסוים מתחבר בארץ בלי בעיות עם L2TP (כבלים). בסך הכל רכשתי 6 יחידות בשני מחזורים, חיסכון גדול מאוד ביחס למחיר בארץ. אין בעיות לקבל תמיכה, החברה המספקת צריכה לוודא שנהיה מחוברים!

senseBOP

New member
יש גם יותר בזול

אם הוא רק הולך לגלוש, ולא מתכנן להוריד סרטים ושטויות אחרות, תספיק לו גם תגרום של 802.11b. מיותר להוציא כסף על משהו שלא צריך. אם באמת יש לך אמצעים לקנות בחו"ל, אז יש ל-Netgear דגם של 802.11b שיודע לחייג גם לספק, ב-$3. יש לי אחד כזה בבית, והוא עובד נהדר. בגדול, אם תלך על מהירות איטית יותר תחסוך המון כסף, ואני בטוח שאבא שלך לא הולך להוריד קבצים בזמן הקרוב.

gozala

New member
לא רק עניין של מהירות אלא קליטה!!

בני מחובר אלי דרך כל הסיפור הזה ומתגורר קומה אחת למטה כאן בבניין, היה ברור לי שאני רוכשת את הטוב ביותר (לשימוש ביתי), ראוטר אחד הרכבתי בקנדה על מנת לקלוט אינטרנט מבניין סמוך כשאני בקומה שניה והראוטר בקומת קרקע. כשבני רוצה להוריד קבצים הוא משתמש בכרטיס של דלינק כי הכרטיס הפנימי של המחשב נותן פחות. (רוצה אימיול ודומיו? שיתכבד ויעבוד עם כבל ישר למודם). יש לי NETGEAR USB שאיתו אני מחברת מחשב שולחני לאינטרנט, זה חלש - בלשון המעטה.

senseBOP

New member
קליטה זה כבר משהו אחר.

לרוב ניתן לקנות אנטנה שמשפרת את הקליטה הרבה יותר מכל אנטנה שבאה עם הרואטר הכי יקר בשוק, במחיר של בקושי $10. כרטיס רשת ו-USB Plug זה שני דברים שונים לגמרי. חיבור דרך USB תמיד יהיה איטי יוצר בגלל שהמידע צריך לעבור יותר תחנות בדרך, ואין כל קשר ליצרן החומרה. הכל תלוי באיכות האות באוויר, ואם הכל ממוקם כמו רמת העבודה תהיה גבוהה. אצלי בבית האינטרנט נמצא בתוך ממ"ד וניתן לקלוט את האות בכל הקומה, ואף במרפסת. נכון שלא קולטים בקומות מעל, אבל בשביל רואטר "ישן ואיטי" של Netgear, שממוקם בתוך ממ"ד, אילו ביצועים לא רעים בכלל. אם הייתי מוסיף לו אנטנה נורמלית אני בטוח שהיה ניתן לקלוט את האות גם קומה מעל, אבל זה לא כזה חשוב לנו. דרך אגב, למה המחשב שלך לא מחובר קווית לרואטר?

G A L 17

New member
וואוווו ממש תודה + שאלה נוספת

קודם כל באמת תודה לכולם , אם להיות כנים לא הבנתי הכל כי אני ומחשבים זה לא סיפור אהבה גדול - אבל ממה שהבנתי צריך לקנות את המכשיר שזה סיפור של איזה 400-500 שקל ולחבר , אני אביא חבר שמבין בשביל זה.. אגב אם זה משנה משהו (למרות שלא נראה לי) המחשבים הנייחים כבר מחוברים בינהם באמצעות רשת (לא אלחוטית) אגב המחשבים הנייחים בקומה השניה , אני משער שאת העבודה של אבא שלי הוא עושה בחדר עבודה \ סלון , זה לא משנה שיש הפרש של קומה ? אם אפשר יש לי עוד שאלה קטנה , כשאני רוצה להעביר דברים ממחשב למחשב עד היום השתמשתי בנגן mp3 , בגלל שיש לו תוכלה גבוה פשוט העתקתי את הקבצים שרציתי חיברתי למחשב של אבא שלי ועשיתי העתק הדבק , יש דרך יותר יעילה? אני לא יכול לחבר בUSB את המחשב הנייד לנייח נכון ? שוב תודה על העזרה המועילה והמהירה

senseBOP

New member
זה תלוי, וקצת יקר

רוב הסיכויים שלא תהיה לך קליטה בכל הבית עם על נתב שלא תקנה בחנות. אתה תהיה חייב לקנות אנטנה נוספת שתגדיל את חוזק האות ברחבי הבית. מעבר לזה, אתה גם תצטרך לקנות כרטיס רשת אלחוטית לכל מחשב נייח שלא נמצא בקרבת הנתב. הפתרון הכי טוב בשבילך יהיה לקנות נתב, לחבר את המחשבים אליו באמצעות כבל רשת, ולבדוק עד כמה הקליטה עם הנייד טובה או לא. אם אין מספיק קליטה, תנסה למקם את האנטנה במקומות שונים בחדר, ותנסה למקם מראה מאחורי האנטנה כשהיא פונה לעבר הכיוון שבו נמצא המחשב הנייד. אם כל זה לא יעזור לך (מה שרוב הסיכויים) תצטרך לקנות אנטנה נפרדת שתשפר את האות. יש המון סוגים וגדלים של אנטנות, ותצטרך להתייעץ על זה עם מישהו שמבין בנושא. בכל מקרה, ברגע שכל המחשבים יהיו מחוברים לנתב, בכבל או באופן אלחוטי, תוכל להעביר ישירות קבצים ממחשב אחד לשני, ללא כל צורך באצעי שלישי. זה דורש כמובן הגדרות שיתוף וכו' בכל המחשבים, אבל זה כבר נושא לשיחה אחרת. :)

gozala

New member
יש לי אנטנה (אגב) הבדל קליטה../images/Emo22.gif

תשובה להערה בקשר לאנטנה, היא עלתה 20$ לפחות ב-EBAY. עליתי על מחשב שיותר מחודש לא נגעתי בו HP PAVILION ZE5568CL ויש בו כרטיס אינטרנט מובנה, הוא עובד כ"כ לאט שאני מכניסה את הדלינק לשקע PCMCIA על מנת לקבל אינטרנט שזז משהו. כך זה נראה - זה ההבדל בקליטה בין הכרטיס המובנה לזה של דלינק. שווה (לעניות דעתי) להשקיע בציוד טוב! (רוצים לחסוך? אז לנסות ולקנות בפחות אבל לא על חשבון האיכות).

למעלה