מחשב נייד דולק רצוף?

CLASSIFIED

New member
מחשב נייד דולק רצוף?

לעיתים המחשב הנייד שלי דולק רצוף כמה שעות. יש בזה משהו רע? את הנייח אני משאיר דולק שבועות בלי היסוס, אבל קצת חושש על הנייד החדש. אם נניח אשאיר אותו דולק לילה שלם ואוריד קבצים באימיול? ומה לגבי הזזה? אפשר להזיז אותו בזמן העבודה? ועבודה על המיטה? הוא נראה לי עדין!

bar666xp

New member
לגבי המחשב עצמו הוא יכול לעבוד 24/7...

הבעיה היא בחומרים מתקלים הסוללה לדוגמה, ראה מאמרי הפורום... לגבי הזזת המחשב יש סיכון בהזזת המחשב לרכיבים כמו דיסק קשיח אשר עשוי להיפגע מתנועות חדות... לכן ההמלצה היא לדוגמה במעבר מחדר לחדר להכניס את המחשב למצב שינה/SLEEP לפחות... באשר לעבודה מומלץ כי המחשב יהיה מונח על מצע קשיח כדי לא לחסום את דרכי האויר.

CLASSIFIED

New member
ואם הוא דולק שבוע ומחובר לחשמל?

זה לא פוגע בסוללה כי היא לא בשימוש, זה יכול לפגוע במשהו אחר?

bar666xp

New member
שבוע זה לא הרבה זמן..

אישית בשביל שבוע לא הייתי חושב ביכלל על הוצאת הסוללה... שאר הדברים זה בדיוק כמו בשולחני... המסך עדיף שיהיה כבוי אם אף אחד לא משתמש אלה הוא עובד לטובת הורדות וכדומה... תמיד יש סיכון גם בשולחני בדיוק כמו בנייד... אם אין UPS/סוללה הפסקת חשמל עלולה להשבית את הדיסק הקשיח {פגיעה פיזית של הראשים}... החומרה עצמה אין הבדל במובן של מעבד בנייד לא יכול לעבוד 200 שנה בלי להפסיק ושולחני כן... ההבדלים במעבדים לדוגמה בנייד הגישה היא כי כמה שיותר מהר תרד צריכת החשמל למינימום ורק במקרה הצורך של מקסימום ביצועים תעלה הצריכה למקסימום... בשולחני אין ממש חשיבות לחיסכון בצריכת חשמל אלה יותר מדובר ברצון למינימום פלטת חום הגורם לרעש של מאווררים וכו' וכו'... לדוגמה בשרתים תיראה מעבדים הנותנים יותר דגש על צריכת חשמל מאשר המעבדים המיועדים לשולחני... זה הכל שוב התאמה לצרכים. לדוגמה אין או אני לא זוכר בכל מקרה נייד עם מעבד Opteron או Xeon כי הם מיועדים לשרתים.. טוב כבר הרחתי רחוק מהשאלה... אז חזרה לשאלה עם או בלי סוללה זה הכל שיקולים שצריך לקחת בחשבון... לדוגמה אם אין UPS ויש באיזור שלך הפסקות חשמל חוזרות ונישנות לא הייתי חושב כלל על הוצאת הסוללה מקסימום שתיתפגר אחרי שנה אפילו.. מצד שני יש היום מי שאומר הסוללה יקרה יותר מדיסק קשיח שיתפגר הוא.

CLASSIFIED

New member
למה להוציא סוללה?

אם המחשב מחובר לחשמל הסוללה תטען עד שתהיה מלאה ואז המחשב ישתמש בחשמל החיצוני, וזה כאילו שקול להוצאת סוללה, הלא כן?

למעלה