מחשב מתחמם?

מחשב מתחמם?

רכשתי מחשב חדש של FS טמפרטורת המעבד כאשר המחשב במנוחה ללא כל חלון פתוח היא בין 55-60 מעלות האם זה תקין?

bar666xp

New member
מה עובד ברקע? יש משהו שמעסיק את המעבד?

איזו מערכת הפעלה.. איזה מעבד... פרטים פרטים... 55-60 מעלות יכול גם להיות מצויין אם זה מעבד סלרון/סמפרון או כל מעבד חלש יחסית ומעט זיכרון... יכול להיות שיש לך רוגלות ואפילו וירוסים בחצי שניה של חיבור לאינטרנט... {ו/או אפילו אם הושתל ליצרן/חברה אם או בלי ידיעתו}. בקיצור מפרט, מה עובד ברקע? וכו' וכו'.

זה במצב מנוחה

אין חלונות פתוחים מעבד אינטל core duo מערכת הפעלה ויסטה ב- everest אני מקבלת ערכים שונים: Field Value Sensor Properties Sensor Type HDD Temperatures CPU 17°C 63 °F) WDC WD1200BEVS-07LAT0 (F 102 39°C )

nemo555

New member
נצל"ש. איזו תונה תנקה מזיקים שמעסיקים

את המעבד

רציתי לשאול לגבי התחממות המחשב

אני עדיין לא רכשתי נייד אבל רציצי אם משהו יכול להסביר לי למה מחשב נייד מתחמם ואים אני צריך לעבוד איתו 10 שעות רצוף כלומר המחשב צריך להיות דלוק 10 שעות האים תהיה לי בעיה אודה לכם על העזרה

bar666xp

New member
אין הבדל מהותי בין שולחני לנייד בנוגע לשעות..

שהוא יכול להיות פעיל/עובד {24/7}... הנקודה המרכזית היא הסוללה ראה מאמרי הפורום. גם המעבד במחשב שולחני מתחמם... ההבדלי כאן הם האפשרות לדוגמה להחליף צלאות קירור ומאוורר בשולחני לחזק יותר או להחליף את מערכת הקירור כולה בקירור מים וכו' וכו' בנייד אין את האפשרות להחליף את המערכת קירור לאחרת/שונה. מתי מעבד מתחמם ו/או מתחמם מעבר לטמפ' סבירה/נורמלית/עבודה... כאשר לדוגמה משתמשים במעבד סלרון/סמפרון המיועד לאינטרנט אופיס וכדומה לעריכת סרטים לדוגמה.. המעבד לא מיועד למשימה והוא מפיץ המון חום... כאשר לדוגמה יש כיסי אוויר בין המעבד להיט-סינק {צלאות-קירור/או הצינור שמכיל נוזל קירור} האוויר מבודד והחום נישאר באיזור המעבד שמתחמם יותר ויותר... כאשר המאוורר לא עובד אין מה שירחיק את החום החוצה = מערך הקירור מתחמם = אין קירור למעבד. המעבד עצמו ככל שנעשה בו יותר שימוש מתחמם השאלה היא אם יש מה שירחיק את החום החוצה וימנע מהמעבד להתחמם ו/או אפילו להישרף... כדי למנוע את הישרפות המעבד יש מובנה בBIOS הגבלה על החום המותר, כאשר הסנסור מדווח על חום של נגיד מעל 80-100 מעלות הBIOS מכבה את המחשב או מאתחל אותו בניסיון להפסיק את הפעולה שגורמת למעבד לעבוד קשה.. או במטרה למנוע מהמעבד להישרף. לכל אחת מהבעיות הללו יש פיתרון/ות... אם מדובר במעבד חלש למשימה הפיתרון היחיד יהיה לא לבצע את המשימה במחשב הנל או במקרה הגרוע ביותר להשתמש במשטח קירור. {אחת הסיבות העיקריות למה ההמלצה היא תמיד לרכוש בהתאם לשימושים!!!} אם מדובר בכיסי אוויר בין המעבד להיט-סינק מחליפים את המשחה הטרמית... וכו' וכו' וכו'.... נ.ב. כמעט כל הבעיות שקשורות בחום מוגזם מהמעבד מצריכות מעבדה... להוציא רוגלות וכדומה שעשויות להעסיק את המעבד ובכך לגרום לו להתחמם.

למעלה