מחשב מחודש..??

yakov115

New member
מחשב מחודש..??

שלום חשבתי הרבה על קניית מחשב נייד, על הצרכים שלי כנגד התקציב שלי והגעתי למסקנה שמכייון שאני סטונדט ואני צריך מהמחשב כולה שיפעיל אינטנרט אופיס ועוד תוכנות פשוטות לא משחקים כמובן אבל מצד שני אני צריך מחשב שיהיה איתי בכל מקום אני אקנה את המחשב הנייד הכי פשוט שיש בשוק..חיפשתי רבות ומצאתי מחשבים כמו הT21 T22 וכאלה שהם פנטיום שלוש 900 משהו בסביבות והבנתי שאני יכול לקנות בנפרד כרטיס רשת אלחוטית ולשדרג זיכרון.. מה אתם חושבים על מחשבים מסוג זה? אחרי הכל זה עדיין מחשב משומש שכנראה יש לי בעיות למרות שהוא בא עם אחריות של שנה מIBM?

יאיר B

New member
מחשב מחודש זה הימור. אתה לא יודע למה

החזירו אותו לחברה. מה העלות של מחשבים כאלה? ב-4000/4500 תוכל לקנות משהו פשוט מאוד אבל חדש (כרטיס רשת זה סיפור של 150 ש"ח בערך, בחדשים לא צריך את זה). הבעיה העיקרית במחשבים ישנים זה נושא הזיכרון. לרוב יש להם 128MB ולפעמים 256MB שזה קצת יותר טוב, אבל להפעלה נוחה של חלונות XP עדיף 512MB (אלא אם כן אתה בונה על התקנת לינוקס). תבדוק גם גודל דיסקשיח (שמספיק לך). עם איזו מערכת הפעלה הם באים?

yakov115

New member
הבנתי שאני יכול לשדרג לבד

את הזיכרון ל512 יש למחשב כרגע 256 והוא בא או עם מערכת WIN 98 או WIN2000 לא XP אבל מצד שני בבית אני גם לא עובד עם XP ככה שאין לי בעיה להמשיך לעבוד עם אותה מערבת.. בעלות של המחשב היא בערך 1800-2400 שקל תלוי כמה "שיפורים" אני אכניס בתוכו.. הדיסק קשיח קטן וזאת בעיה כבר יותר רצינית נראה לי שיהיה בו רק איזה כמה גיגבטים בודדים אבל אני אלמד להסתדר עם זה.. כרגע אני עובד בבית עם מחשב פנטיום 3 500 Mhz ככה שהמחשב הנייד שאני רוצה לקנות הוא פנטיום 3 900 יהיה אפליו יותר מהיר מהמחשב השולחני שלי..אז לא נראה לי שתיהיה לי בעיה מחינת המהירות ה"איטית" כי אני כבר רגיל למהירות כזאת.. הבנתי שמחשבים מחודשים זה מחשבים שהביאו אותם במסגרת תרייד אין והחברה פשוטת שיפצה אותם? או שיש סיבה אחרת?

יאיר B

New member
רוב המחשבים הממוחזרים שנמכרים בישראל

הוחזרו במסגרת טרייד אין לחנויות. הם נבדקו (אני לא יודע איך וע"י מי) ונמכרים לרוב ע"י חנויות יעודיות לנושא. שים לב שבדרך כלל אין לסוללה ולמטען שלהם אחריות (במקרים נדירות לשלושה חודשים). צריך לוודא שהסוללה אכן עובדת (לפעמים היא לא). בדרך כלל האחריות על המחשבים היא לשלושה חודשים/חצי שנה. לפעמים לשנה שלמה. לפעמים מדובר במכשירים שהוחזרו לחברה כתקולים והלקוח קיבל חדש במקומם. המכשיר התקול תוקן ונמכר כממוחזר בפחות כסף. מי שקונה אותו לא יודע מה הייתה התקלה שבגינה הוחזר (אף אחד לא מבטיח שהתקלה לא תחזוק על עצמה). לפעמים מחשבים כאלה הם מחשבים שהיו בתצוגה (בדרך כלל אומרים שזה המצב). לרוב מחשבים בתצוגה שמורים בתוך כלובי פלסטיק כך שלא ניתן לגעת בהם. אלו לרוב קנייה טובה (אם הם אכן שמורים ולא הופעלו במסגרת התצוגה). כאמור, זה סיכון. יש אנשים שקנו כאלה מחשבים והם עבדו טוב ויש כאלה שהמחשבים מיררו שאת חייהם. אם אתה רוצה משומש, קניה של מחשב כזה תתן לך איזו אחריות, דבר שלא תקבל בקניה מאדם פרטי. לשיקולך.

למעלה