מחשב מדהים של אפל

RoyBO

New member
הוא מאוד עמיד לפי סרטון התדמית

באתר של אפל הוא עשוי מאלומיניום מחוזק.

cheif

Member
מנהל
הוא מאכזב מאוד אבל ימכר בטירוף...

למחשב הזה מתאים המשפט "יפה אבל טיפש". הוא ימכר בטירוף כי הוא פלא עיצובי (משקל, עובי וכד'), אבל מבחינה טכנית יש לו ים חסרונות: 1. יציאת USB אחת בלבד! 2. אין יציאת רשת RJ45. כן -- אתם לא טועים -- על מנת לחבר אותו לכבל רשת צריך דונגל USB חיצוני. 3. אין יציאת PCMCIA או PCI EXPRESS -- כלומר אין שום יכולת הרחבה. מי שחושב על כרטיס סלולרי, יצטרך דונגל USB חיצוני. 4. כרגיל אצל APPLE, הסוללה ניתנת להחלפה רק במעבדות של אינטל. למשתמש אין גישה לסוללה. (אותו דבר כמו ב-IPOD או ב-IPHONE). 5. אין לו כונן DVD פנימי -- רק חיצוני ושוב בחיבור USB. פרמטר חשוב שאנחנו בישראל צריכים לקחת הוא המחיר -- זה לא מחשב זול בכלל. 1,800$ בארה"ב יכול בשקט להתרגם בישראל לכ-9,000 שקל ואולי אפילו יותר.

shimy lev

New member
כמה הארות...

1. לי יש נייד ומעולם לא השתמשתי ביותר מיציאה אחת... אם אני מתחיל לחבר אליו מליון דברים- אקנה שולחני... 2. ממתי מחברים לנייד כרטיס רשת חוטי? לא ברור... 3. כרטיסי הרחבה- לא מכיר ולכן לא מגיב בנושא... 4. הסוללה לא מוחלפת אצל אינטל... והיא מחזיקה 5 שעות שזה יפה מאוד... 5. כשאפל הוציאו את הפלופי-דיסק בשנת 94' מהמחשבים שלהם- אנשים ניבאו את הסוף של החברה... אני חושב שזה באמת דבר נכון לעשות, כי באיזשהו מקום מדיות הסידי/דיוידי הגיעו לקיצן... היום הכל נמצא ברשת. לא כך? אפילו אצלי בבית הקשיח החיצוני מחובר לרשת האלחוטית, והגישה ממש נהדרת... וכמו שכבר אמרו- זה לא מחשב שמחלים את המחשב הביתי, אלא בנוסף. אם היה לי מחשב שולחני- הייתי קונה אותו. הוא ממש קטן וקל, וזה שיקול חשוב בנסיעות. לא?

cheif

Member
מנהל
אתה כנראה לא מכיר את פרופיל המשתמש המצוי

המשתמש המצוי במחשב נייד עושה בו שימוש גם בדרכים אבל גם בבית. לכל סטודנט שני יש היום מחשב נייד והוא עושה בו שימוש בייתי לא פחות שימוש נייד. 1. יציאות USB -- מספיק שאתה רוצה לחבר עכבר חיצוני ואת המצלמה שלך על מנת להוריד תמונות ואתה בבעיה. שלא נדבר על חיבור מדפסת. יציאת USB אחת בלבד זה חסרון עצום!! יצרני מכרזיות ה-USB צריכים להתכונן... 2. לא כל אחד גולש אלחוטי ויש כאלה שמעידים לגלוש בבית עם חיבור חוטי ולא אלחוטי. החסרון של יציאת רשת הוא מהותי. עצם העובדה ש-APPLE בעצמה מציעה למחשב הזה ב-20$ מתאם USB-RJ45 אומרת הכל... 3. לגבי מודם סלולרי -- מי שמסתובב הרבה בדרכים עם מחשב נייד וזקוק לחיבור קבוע לאינטרנט לא יכול להתבסס על רשת WIFI וחייב מודם סלולרי. 4. סוללה שהמשתמש אינו יכול להחליף אותה בעצמו זו מגבלה גדולה. אם אני לוקח את המחשב לטיסה ארוכה ורוצה להחליף סוללה מעל האטלנטי -- אין אפשרות כזו. והרי מדובר במחשב נייד לנסיעות... 5. מדיות ה-CD/DVD עדיין לא הגיעו לסוף דרכן וזה מוקדם מאוד להספיד אותן. עדיין הרבה מאוד תוכנות חוקיות ומשחקים מגיעים על DVD. השימוש ב-DVD חיצוני הוא בסדר מבחינתי אך כיוון שהוא תופס את כניסת ה-USB היחידה -- זו כבר הופכת להיות בעיה. המחשב הזה בוודאי שאינו מחליף מחשב בייתי אבל עבור רבים מאוד המחשב הנייד הופך להיות המחשב היחידי. במקרה זה ל-AIR יש מגבלות רציניות. אם מישהו מחפש מחשב נייד לנסיעות לצד המחשב הבייתי, הייתי ממליץ לו על משהו כמו ASUS EEE ב-200$ ולא על פלא עיצובי ב-1,800$.

cheif

Member
מנהל
עלות ה-ASUS EEE היא 400$...

אך זה עדיין פחות מרבע מעלות ה-AIR.

27182

New member
מה מדהים בו?

יש כבר בשוק מחשבים הרבה יותר מרשימים. למשל, הפאנסוניק Y7 שוקל רק 150 גרם יותר אבל: - יש לו מסך יותר גדול (14 אינץ לעומת 13). - יש לו DVD פנימי - למרות המסך הגדול יותר, הפאנסוניק יותר צר מהמאק (31 ס"מ לעומת 32.5 ס"מ).

JeeChan

New member
מחשב מגוחך שיקנה רק בשביל היופי

בשביל עוד חצי קילו מ1.3 ל1.8, אפשר כבר להשיג את הXPS M1330 באותו מחיר. אין יציאת Ethernet, יש רק יציאת usb אחת, המעבד לא הכי חזק שיש כרגע בשוק, גם הכרטיס מסך לא מדהים. הבטריה כמו שאמרו מעליי לא ניתנת להחלפה, ככה שאם יש תקלה, אז תגידו ביי לנייד לכמה שבועות. נראה לי שאפל הלכו לאיבוד עם ההגיון שלהם. אם זה היה מסך של 10 אינץ' הייתי מבין, אבל בגודל של 13 אינץ' מסך, הם סתם הלכו לקיצוניות והעלימו המון תכונות חשובות. אם הם מצפים שכולנו נשתמש רק ברשתות אלחוטיות, שידועות כדבר לא כל כך מאובטח, אז יש עוד המון זמן עד שזה יקרה. מה שכן אם בעתיד הם יעבירו את המולטי טאצ' שיש להם בנייד הזה, למאק פרו, אז המאק פרו בהחלט ישודרג עוד צעד קדימה <:

ceyal

New member
אתה מפספס קצת

זה בסה"כ מחשב סטאטוס שישב למנהלים על השולחן כדי לעשות רושם על הלקוחות המיועדים. אנשים כאלו בד"כ רחוקים ממחשבים כמזרח ממערב וישתמשו במחשב הזה (אם בכלל ) לרפרוף באינטרנט ואולי מצגת על ביצועי החברה. וגם אז אני מאמין שהוא יחובר לאיזה מסך 24 אינטש של אפל להשלמת הפוזה. בסגמנט הזה חשוב המראה הרבה יותר מהביצועים.

למעלה