מחשב מגיע עם אנטיוירוס?

smfgkj

New member
מחשב מגיע עם אנטיוירוס?

הזמנתי מחשב חדש באינטרנט, שלחו לי באימייל לינק לנורטון אנטיוירוס.
כשבאתי להתקין אותו, ההתקנה אומרת לי שיש לי כבר אנטיוירוס על המחשב שאני צריך לעשות לו uninstall כדי להמשיך להתקין את נורטון
האנטיוירוס הוא של מקאפי.
המחשב הוא asus D450CA-VX119H.

מה לעשות? להישאר עם המקאפי? או שהנורטון עדיף?
אפשר להגיד שיצאתי פראייר שלקחתי נורטון ב70 ₪?
אפרט את השימושים שלי במחשב - סרטים, גלישה באינטרנט, לימודים לפסיכומטרי. אין לי איזה מידע חשוב וסודי אם זה משנה משהו...

Piav

New member
תשובה

גם McAfee הינה תוכנה בתשלום. לכן, רצוי ראשית לבדוק שMcAfee מתוקפת, כלומר שהרישיון של התוכנה טרם פג. אם הרישיון פג, הסר את התוכנה והתקן את Norton, כיוון שאין טעם בהימצאות תוכנה ללא רישיון תקף במערכת (היא לא מתעדכנת וכנראה שגם אינה פועלת יותר).

לגבי הרגשת ה"יצאתי פראייר", היא במקרה הזה מעט מוצדקת, אבל לא סיבה לייסר את עצמך. המחיר הוא גבוה יחסית למחיר שהיית יכול להשיג ברכישה online דרך קידום מכירות באתר היצרן (הערכה של 50 שקלים עבור גרסת Internet Security). מעבר לזה, אפשר לומר (לרוב) שניתן להסתפק בתוכנה חינמית שתשיג תוצאות דומות (למשל, Panda cloud), לכן זה עניין לשקול לפני ההוצאה הבאה שלך.

בנוגע לאיכויות Norton-McAfee, התוכנות משיגות ביצועים קרובים מבחינת יכולות הגנה. אם אין לך סיבה להחליף את McAfee והרישיון שברשותך תקף, נצל אותו עד תומו ואז החלף לNorton. נקודה חשובה בנוגע לNorton היא שהתוכנה יעילה מאוד כאשר ישנה גישה לאינטרנט בעת ההדבקה, ויעילה הרבה פחות כאשר אין.

smfgkj

New member
המשך..

ניראה לי שה McAfee שלי עדיין בתוקף כי הוא אומר לי שיש לו עדכונים ושאפעיל מחדש את המחשב שלי.

הNorton שרכשתי במיטב כספי הוא לשנה.. אז זה שנה מהרגע שאתקין אותו או שנה מעכשיו?

Piav

New member
שנה מרגע ההתקנה

והפעלת הרישיון מול שרתי החברה (תהליך ה"אקטיבציה", כפי שנקרא אצלם).

Y. Welis

New member
עדיף להחליף את המקאפי.

בעניין הנורטון ותוכנות בכלל - צריך להשוות לפני. הספקיות לרוב לא יהיו זולות יותר מחנויות.

למעלה