מחשב לצולל מתחיל

michco

New member
מחשב לצולל מתחיל

שלום חברים,

אני חושב לקנות מחשב צלילה בזמן הקרוב ומחפש מידע על דגמי מחשבים שכדאי להתחיל איתם.
אני יחסית מתחיל (20+ צלילות), אין לי שום כוונה להתקדם לצלילות טכניות בזמן הקרוב והדרישות העיקריות שלי מהמחשב היא שיהיה נוח, אמין ויתמוך גם בנייטרוקס.
הבנתי שהדגמים של סונטו ( וכו' zoop, d4, vyper) מומלצים, אבל יצא לי לראות גם לא מעט ביקורות רעות באינטרנט..
מה הייתם ממליצים לי לקנות?
האם שווה להשקיע יותר במחשב עם אפשרות של משדר (כמו D4I) לעתיד?
יד שניה - שווה להסתכל או שצריך להזהר מיד שניה בתחום המחשבים?

תודה לעונים

giladshay

New member
אוכל לספק המלצה, ע"ב נסיון אישי עם סונטו

ברשותי וייפר משנת 2002.
בעצם מחשב הצלילה היחיד בו השתמשתי עד היום.
אין לי כוונות להחליף אותו, אלא אם יתפגר באיזשהוא שלב, טפו טפו טפו...
לבת זוג יש ג"כ סונטו, אך זופ, מאז 2009, והיא מאד מרוצה.
לזופ, כהשוואה לוייפר, אין תאורת תצוגה, אין מוד סימולציה ורשמית אין אפשרות להעביר נתונים למחשב ביתי (למרות שאם תחפור טוב- תוכל לעקוף את הבעיה הזאת בנקל).

ישנם מס' יתרונות בולטים לסונטו (במיוחד בארץ):
תמיכה מצויינת מ- "דוגית": [URL]http://www.dugit.co.il[/URL]
כ"כ (אשתמש בזהירות בהכללה הבאה), נדמה לי שהוייפר הינו מחשב הצלילה הנפוץ בישראל, אלא אם דברים השתנו לאחרונה ומניח שלא השתנו...
בנוסף, עם טיפת חוש טכני- תוכל להחליף סוללה בעצמך...

אישית, לא הייתי משקיע במשדר, אבל זה רק אני
.

כדאי להביא בחשבון שחלק מהצוללים מתלונן שהאלגוריתם השמרני של סונטו- מגביל אותם

לא חקרתי לעומק האם אלגוריתם זה- שונה בשנים האחרונות.
אישית- אני יכול לחיות עם זה, אבל יש כאלו שלא
..

michco

New member
העברת נתונים

תודה, אבדוק גם לגבי הוויפר
דווקא הבנתי שאין בעיה להעביר נתונים למחשב, יש תמיכה רשמית בזופ, מסנטו

niry26

New member
המלצה

ברשותי זופ של סונטו. מאד ממליץ למרות שעדין מתלבט מול הוויפר.
ניתן להעביר נתונים למחשב ומשם לחשבון האישי באינטרנט בלי בעיה.
היה להם באג שנתוני הנייטרוקס לא עברו. פניתי לחברה והם תיקנו את הבאג, עדכנו אותי ומשם הכל עבד מעולה.
לגבי המסך הזרחני, צריך להאיר עליו עם הפנס ואז הוא פולט את האור בחזרה.
טוב או לא טוב - זה עניין של העדפה. באופן אישי אני מרוצה מזה שהדלקת האור לא מצריכה לחיצה על הכפתור ושזמן התאורה ארוך יחסית כתלות בפרק הזמן שמאירים על המחשב.
יש כאלה שלא אוהבים את זה.
ההעדפה שלך חשובה בכל הסיפור הזה.
לסונטו אלגוריתם שמרני. עם המחשב הזה מובטח לך להיות הראשון לעלות לפני המים. אלא אם פספסת ואז תהיה האחרון.
הזופ והוויפר גדולים. זה אומר תצוגה גדולה יותר אבל זה גם אומר שיהיו על היד שלך רק בצלילה.
אם אתה מעוניין להשתמש במחשב בתור שעון יד תאלץ להתפשר על גודל התצוגה והכיתוב וכנראה גם לשלם יותר.
אופציה למשדר לחץ תאפשר לך לראות את כמות האויר במיכל בכל רגע נתון וכן לקבל נתוני צריכה אויר.
המחיר, בנוסף לכסף - עומס על התצוגה או לחיצה על כפתור. אם תרצה גם מד לחץ אויר רגיל לגיבוי תאלץ לרכוש ווסת שיש לו שתי יציאות לחץ גבוה בדרגה הראשונה.

michco

New member
תודה

תודהרבה על התגובה המפורטת!
&nbsp
התאורת מסך זה לא דבר קריטי לי, אני חושב שאוכל להסתדר גם עם מסך זרחני בלבד
אלגוריתם שמרני זה דווקא טוב, בתור צולל לא מנוסה אני לא מחפש למתוח גבולות.
הגודל הוא יתרון בשבילי, אף פעם לא אהבתי להסתובב עם שעון יד אז כנראה שהמחשב ישמש לצלילה בלבד
&nbsp
אם אשתמש במשדר אני בהחלט ארצה גם מד לחץ אנלוגי (בכל זאת, טכנולוגיה אל חוטית אף פעם לא 100% אמינה ולא הייתי רוצה לאבד את מד האוויר שלי בצלילה..) אבל חשבתי לקנות כרגע שעון תומך במשדר (ללא משדר כדי לחסוך עלויות) ובעתיד כשאקנה גם מערכת נשימה להוסיף משדר, אני מאמין שלא תהיה לי בעיה לקנות דרגה ראשונה עם 2 יציאות לחץ גבוהה..
&nbsp
מה דעתכם על קניה בחו"ל? אם אני קונה בגרמניה לדוגמא (יש לי קרובי משפחה שטסים בקרוב) האחריות תהיה תקפה גם בארץ? או לפחות תהיה מעבדה שאוכל לפנות אליה?

niry26

New member
תבדוק את זה:

http://www.dugit.co.il/?CategoryID=305&ArticleID=99
אותו וויפר המדובר עם אפשרות חיבור למשדר אויר.
תוספת המחיר לא היסטרית יחסית ואם אני מבין נכון אתה מקבל גם מצפן אלקטרוני.
אל תזלזל בתאורת מסך. חשובה מאד בצלילות לילה. במיוחד מעל ל10 מטר עומק.
מהבדיקה האחרונה שעשיתי הכי כדאי לקנות מחשב של סונטו באילת. אבל תוודא.
המחירים של סונטו מתואמים בכל העולם, אבל האחריות בעייתית.
אתה יכול לקבל אחריות רק במדינה שרכשת את המחשב ובפינלנד.
בגלל שהמחירים מתואמים, הפטור ממס באילת יניב את המחיר הנמוך ביותר ללא ויתור על אחריות.

michco

New member
אז בארץ

הבנתי, אז עדיף לא לקנות בחו"ל כדי לא לוותר על האחריות..
ראיתי את המחשב הזה, אני חושב שבינתיים אוותר על האפשרות למשדר בגלל המחירים, ובעתיד אחליף אם צריך..
אני כרגע מכוון לvyper הרגיל בגלל שיש לו טיפה יותר פונקציות מה-zoop וההבדל במחיר הוא בערך העלות של הכבל למחשב (שמגיע עם הוויפר אבל לא עם הזופ)

ספוקי

New member
אתה בטוח שהוייפר מגיע עם כבל נתונים?

לפחות עד לפני מספר שנים, כבל נתונים היה אביזר אופציונאלי לרכישה בנפרד. באתר של דוגית לא מופיע שהוייפר מגיע עם כבל.
אני חושב שרק המחשבים בסדרה D מגיעים עם כבל.
תבדוק את העניין.

בלי שום קשר גם אני ממליץ על וייפר / זופ של סונטו לצלילה ספורטיבית.
משתמש במחשב וייפר כבר 13 שנה (טפו טפו טפו). החלפת סוללה עצמאית. תצוגה גדולה וברורה.

michco

New member
כבל

לא בטוח לגבי הכבל, באתרים של חו"ל (EBAY, AMAZON) ראיתי שהוא מגיע עם אבל בארץ דווקא לא כתוב

giladshay

New member
בשתי התגובות- מסכים עם כול מה שנכתב

כאשר רכשתי את מחשב הצלילה הראשון שלי- עוד לא נולד הזופ.
אם היה- ייתכן שהייתי מעדיף אותו ע"פ הוייפר, במיוחד בגלל פער המחיר בינו לבין הוייפר.
ו... נכון, התוספות של הוייפר ע"פ הזופ, זה משהו שאפשר לחיות עם זה, לא הכי נוח, אבל מתרגלים.

אפטפט על עניין המשדר.
המשדר מחובר כאמור לדרגה הראשונה.
חבטה לא זהירה במיכל (למשל בעת הורדת המיכל מהגב לכיוון הקרקע, ועוד...)- וזהו... This is the end of the game...
כ"כ מעבר לסטטיסטיקה מאלפת של מהי צריכת האוויר וכמה זמן נותר עד לגמר אוויר במיכל- לא בטוח עד כמה תוספת המחיר מצדיקה אופציה זאת...
אישית- אעדיף מד לחץ אנלוגי (עדיף קטן) מול העיניים.
גם יעיל, גם אמין

לגבי שעון יד שהוא גם מחשב צלילה- בשביל מה!? בשביל להשוויץ בקניון, אני צולל מחטיבת תפוז !?
הסיכוי שיקבל חבטה למשל מאיזה קיר שלא במקום- גדולים וזהו... This is the end of the game...

חי בר

New member
אני משתמש בסוונטו וויפר כבר הרבה שנים

ומדי פעם גם בסוונטו D6.

בתאורה של הוייפר יוצא לי להשתמש בממוצע בערך פעם בעשר שנים, אולי קצת פחות. בעצם לא זוכר אפילו מתי השתמשתי בתאורה בפעם האחרונה. יותר פשוט להשתמש בפנס, לדעתי, במיוחד עם כפפות כמעט בלתי אפשרי ללחוץ על הכפתורים ממילא. בקיצור, לדעתי סתם פיצ'ר מיותר. חבל שאין לוייפר פשוט מסך זרחני (כמו שהיה פעם ב-gekko).

לדעתי הוויפר- על כל הוואריציות שלו- הוא מחשב פשוט ונח. בלי רעש וצלצולים זה מה שקניתי אחרי שגנבו לי את הוייפר הקודם, וזה מה שהייתי קונה שוב.

D6 (ומין הסתם האחים הקטנים והגדולים שלו כדוגמת D4, D9 וכו')- המצפן הדיגיטלי שלהם זה סתם גימיק. בפעם היחידה ששכחתי לקחת מצפן ונאלצתי להסתמך על הצעצוע המובנה ב-D6 קיללתי את הרגע, בערך כל 3 שניות שזה הזמן שהמצפן נכבה. אולי אפשר לשנות בהגדרות ליותר זמן אבל עדיין מעצבן. אם אתה צריך מצפן אז תיקח מצפן, לא צעצוע.

פעם זה לא הפריע לי, אבל אחרי גיל 40 פתאום ממש ממש קשה לקרוא את התצוגה של D6, במיוחד אם תנאי תאורה לא אופטימליים. המידע החשוב צריך להיות בספרות גדולות וברורות, כמו בוויפר, לא בגודל קקי של זבובים (סליחה על הביטוי) כמו בסדרות D.

משדר אוויר שבא עם D6- גימיק. נחמד, ותו לא. יש בליטה ענקית על הווסת, תופס PORT. לדעתי עדיף צינור לחץ גבוה MIFLEX ומד לחץ אוויר רגיל (או בגודל בינוני "2).

בקיצור- וייפר או אחד הטעמים שלו (זופ וכו').

חיבור למחשב- עוד גימיק. פעם התלהבתי מזה, אפילו בניתי כבל DIY וכו'. כמו התאורה, אני אפילו לא זוכר מתי חיברתי את המחשב ל-PC. זה מהדברים האלה שלא באמת הכרחיים.

michco

New member
תודה לכולם

תודה לכולם, עזרתם לי מאוד עם כל המידע,
כנראה שאקנה את הוויפר כשתהיה הזדמנות.

zulufox

New member
כיוון חשיבה קצת אחר

יש לנו 2 קוברות.. שזה וייפר עם קריאת לחץ מיכל פניאומטית..
טוב, אמין, גדול... ונותן אזהרות צפצופים בלחץ אויר מחמישים ומטה..
אני גם לא מחזיק מהמצפן הדיגיטלי.. כך שמספיק קוברה 1

michco

New member
מערכת נשימה

כרגע אין לי מערכת נשימה משלי, אז קוברה לא כלכך רלוונטי לי

ReefDiver

New member
קח בחשבון שאתה לוקח החלטה לשנים ארוכות

המחשבים האלה שורדים. יש לי אחד מתפקד מ-94 ועדיין משרת את צוללי האויר במשפחה.
אני כמו צביקה אוהב את תצוגת האויר על המחשב, ולכן ממליץ לשקול קוברה על מערכת נשימה או מחשב עם אפשרות למשדר בעתיד, כמובן ללא מד לחץ נוסף.

michco

New member
משדר

אני גם חושב שזה גימיק מאוד נחמד אבל לצערי בגלל שאני סטודנט כרגע אני לא יודע כמה זמן יעבור עד שאוכל להרשות לעצמי מערכת נשימה אז בינתיים אלך על מחשב פשוט ובבוא העת אמכור אותו/אחליף לאחר.
לא הייתי מסתכן במחשב עם משדר ללא מד לחץ אנלוגי בנוסף, יש גבול כמה אני סומך על מכשירים אלקטרוניים חחח

חי בר

New member
קח בחשבון שלא לכל וסת יש שני יציאות לחץ גבוה

אם יש רק יציאה אחת, אתה צריך כנראה לבחור בין משדר לצינור.

למעלה