מחשב לעריכת סרטים

Gal Shulman

New member
מחשב לעריכת סרטים

היי, אני עורך סרטים ביתיים, משתמש בפרימייר ובאפטר אפקטס.
אני זקוק למחשב חדש לצערי, התקציב שלי דיי נמוך ומצאתי מחשב מסוג Dell 5010 יד שניה ב1700 ש"ח.
האם יצא למישהו לעבוד עם המחשב הזה? הוא מספיק חזק? שוב אני מזכיר לפרוייקטים ביתיים לא משהו מסחרי.
אשמח לתגובות הערות והארות :)

IdoShkedi

New member
זה ממש, אבל *ממש* לא מחשב לעריכה

זה מחשב ישן וחלש. האם תוכנת עריכה תעבוד עליו? אולי. האם זה מחשב שכדאי לקנות בכוונת תחילה כדי לערוך סרטים? בשום פנים ואופן לא.
אתה הולך לערוך סרטים ביתיים במהלך ימי צילום סוערים במדבר? אם לא, אין לך צורך בלפטופ, ועדיף שתרכוש מחשב נייח.

Gal Shulman

New member
תודה תודה עידו שקדי אבל בכל זאת..

אני נייד ואומנם לא עובד בימים סוערים במדבר , אבל כשאני בחול אז גם בחול וכו'..
לכן אני רוצה לקנות מחשב נייד ולא נייח. מבין את החסרונות.
בגדול אתה אומר שעל הדגם הזה אתה לא ממליץ לעריכת סרטים.
שוב תודה :)

לא צריך להגזים, עידו.

אם יש את התקציב המתאים, אז בהחלט שישנם מספר לא מבוטל של דגמי
מחשבים ניידים שמתאימים, או בנויים במיוחד, לעריכת סרטים.

ובהמון סיטואציות משתמשים בניידים לעריכות.

IdoShkedi

New member
עוד לא היה כאן אף אחד עם תקציב מתאים

וזה לא רק עניין של תקציב, לפטופ בנוי מרכיבים ממוזערים, בד"כ חלשים יותר מרכיבים למחשבים נייחים (אפילו כשהרכיבים מאותה סדרה). הקירור של לפטופים פחות אפקטיבי, ויש להם מסך ומקלדת קטנים יותר.
הסיבה היחידה לערוך בלפטופ היא כשממש חייבים להיות ניידים, כלומר לעריכה מקצועית שחייבת להתבצע באתר הצילום או משהו כזה. ואתה יודע מה? בחברה שאני עובד איתה מספקים שירות של עריכה בשטח, ואפילו שם בדרך כלל משתמשים במחשבים נייחים, גם כי הם חזקים ואמינים יותר, ואין סיבה להחזיק כמה לפטופים של 15,000 שקל כשרוב העריכות מתבצעות בבית/משרד.
&nbsp
בכל מקרה, רוב הגולשים המזדמנים כאן לא מגיעים מהעולם המקצועי שבאמת מחייב עריכה בשטח, הם קונים לפטופ כדי לערוך בבית קפה או משהו (אני לא מבין איך אפשר להתרכז ככה בעריכה מדוייקת), וזה דבילי.

IdoShkedi

New member
מצד שני, גולשים כאלה לא חייבים מחשב עריכה סופר-מקצועי

אין לי שום בעיה עם אנשים שעורכים וידאו גם על לפטופ ישן, קטן וחלש, מבחינתי אפילו על טאבלט, כל עוד זה משתמש ביתי בלי יומרות מקצועיות. אבל לבקש בפורום הפקת וידאו המלצה על מחשב עריכה, לפטופ, ב1700 שקל, זה קצת מצחיק.

joramf1

New member
מסכים עם עידו בכל מילה

פרימיאר ואפטר הן תוכנות חזקות ודורשות משאבים ו כרטיסי מסך תואמים
מחשבים ניידים נוצרים כלפי רוב על מפרט -קבוע ו במדרגות מחיר
ולא חומרה יעודית לקורסים שלי רכשתי מחשב נייד חזק עם 16 ג'יגה זכרון כרטיס מסך איכותי 4 ג'יגה זכרון כונן קשיח 500 ג'יגה ssd קרוב לפי 4 במחיר שהוא הציע כאן וממש לא משמש לעריכה אלא להצגת עריכה ופרוייקטים ושינגן חלק
כמשווק מורשה וכמדריך של cyberlink
צריך מחשב יציב וולא מקרטע
עדין לא מתיימר לעריכות של אפטר
כך
שרוצים לצאת למירוץ ספורטיבי לא נועלים מגפיים
לפחות נעלי ספורט
ועוד מילה בבית יש לי מחשב עריכה עם
מאוורר בגודל של תקליט של פעם אין אף נייד שיש לו מערכת איוורר כזו כך ששחיקת החומרה בנייד פוגעת מהר מאוד

יורם

jlavi2002

New member
מצטרף לשאלה

בהנתן שמדובר במחשב נייח לחובבים ביתיים- מה היא תצורת המחשב המומלצת (מעבד לוח אם זכרון מ הפעלה?? )
תודה.

jlavi2002

New member
השכלתי תודה-

עדיין יש הפרש של 1200 ש"ח בין מעבד I7 למעבד I5 (אז נכתב המאמר )

למעלה