שלום לכולם,אני מחפש לרכוש מחשב לעריכה ,בכוונתי לערוך סרטים דוקומנטריים(טבע).איזה מחשב מומלץ שיכול לעבוד טוב אם pinnacle או premiere מהם הדרישות מכזה מחשב ,המחיר והיכן כדאי לקנות. תודה .ליאור
הנה מספר נתוניים הכרחיים מחשב p4 מעבד הכי חזק שאתה יכול להרשות לך זיכרונות מינמום512 mb רצועי 1gb כונן קשיח גדול לפי כמות הלכידה שתרצה לעבוד זכור כל שעת לכידה היא 13 GB וזה רצוי לעשות במחיצה נפרדת לקבצי הוידאו רצוי בפורמט ntfs שלא מקביל את אורך הלכידה לכן בשביל התחלה עם לוקחים בחשבון את מערכת ההפעלה והתוכנות הנילוות במחיצה אחרת הc אני חושב על כונן 80 gb זה לא בשמיים חשוב שמהירות הכונן תהיה לפחות 7200 סל"ד או יותר כאן השאלה היא עם אתה משתמש במקור דיגיטאלי הלכידה היא עם חיבור פאייר ואייר (כבל אש 1394 ) שלרוב בלוחות האם החדשים מגיע כ בילד- אין או ניתן לרכישה בניפרד בכ 20$ אם מהמקורות שלך אנלוגים כאן העסק יותר יקר הכרטיסים נעים בין 1000 -1500 שקל ודאי שתרצה לצרוב את הסרט המוכן כאן תצטרך לחשוב על צורב cd שגם כאן אפשר לצפות במכשיר dvd סלוני בפורמטים הנכונים בסביבות 200-250 שקל או צורב dvd 450-1000 שקל כדי לצפות היטב ולא לקרוע את העינים רצוי כרטיס מסך טוב ati או ג'י פורס 5 400 שקל הati יקר יותר אם בחרת בכרטיס האנלוגי של ati דרך אגב הוא גם דיגיטאלי כניסות ויציאות כולל גם כרטיס מסך והוא כ1800 שקל שוב כדאי לקנות כרטיס קול בעל יציאה לחמישה ערוצים ומסך טוב ברזוליציה טובה . לוח האם שאני מליץ הוא אסוס p800 זהו עכשיו נישאר לך לקנות את התוכנות לדעתי ללא המסך התוכנות וצורב רגיל 3000-4000 שקל יש לך את המערכת לא אמליץ לך על מקום לרכוש זאת אלא חשוב לבדוק ולקבל הצעות מחיר ואז להחליט אך כדי שזה יהיה רציני אתה צריך לבנות לך את התצורה וללכת עליה כי המשווקים מקבלים רווח מחירים שונה ממוצר למוצר וינסו להטות את ההחלטה שלך לכיונם כך שהמחיר שתקבל לא יקשף את השוק ואת המוצר בפועל שרצית יורם על כרטיסי זמן אמת עם זה חשוב לך ולא תוכל להתאפק "לרינדור לפני השינה וסיום הסוט שתתעורר בבוקר" כידוע זמן זה כסף וכאן זה מייקר בגדול כמעט מכפיל לך את כל הסכום שעל המחשב כולו כך עם זה לא ממש חשוב אל תעשה זאת מקווה שעזרתי בהצלחה! אשמח לקבל משוב יורם