מחשב לסטודנט

מחשב לסטודנט ../images/Emo91.gif

אני מחפש (לקנות בארה"ב) מחשב נייד שישמש אותי ב-4 השנים הבאות כסטודנט. 1. האם מחשב עם מעבד של כ-1.5 ג'יגה-הרץ, ו-512 זיכרון יספיק לי? בד"כ השימושים יהיו גלישה באינטרנט, הורדות וסרטים. 2. עד כמה ניתן להריץ עליו תוכנות כמו פוטושופ? 3. מה אני צריך לבדוק בתחום החיבור לרשת (אני ממש לא מבין בזה כלום). יום טוב

Jan22

New member
לשימושי סטודנט מומלץ מפרט ..

מעבד פנטיום M 1.6 ומעלה בפלטפורמת סנטרינו ; זיכרון פנימי של 512MB 333MHZ ; הרדיסק 60GB (מינימום) במהירות 5400; כרטיס מסך (בסיסי כגון אינטל אקסטרים ,חזק יותר - GMA); צורב DVD ; עלות משוערת - כ5.5K בישראל אצל החברות השונות ;בחו'ל הרבה פחות .

יאיר B

New member
רשת אלחוטית מסוג WiFi שתומכת בתקן G

אבל כדאי שתהיה גם תמיכה בתקן B היותר וותיק. כרטיס רשת פנימי יש לכל המחשבים הניידים, לרוב 10/100, לחלק כרטיס יותר משוכלל של 10/100/1000 (זה קשור למהירויות עבודה).

bar666xp

New member
ביגלל הפוטושופ אני מניח שעבודת

גרפיקה היא אחת המטרות העיקריות ולכן HD מהיר, כרטיס מסך טוב ומסך גדול. צריך להיות הפרמטרים המובילים בדרך לבחירה מצד שני מסך גדול ו/או רחב צורך יותר חשמל (זמן סוללה) אז אם אין אפשרות להתחבר לרשת החשל רוב הזמן אולי כדי להתפשר על מסך קטן יותר השיקול העיקרי צריך להתאים לצורך (לשימוש) ולאפשרויות הקימות. אגב מוכרים היום מחשב ניד ללא WI-FI?

nova

New member
כרטיס מסך - שיקול זניח לפוטושופ.

אין שם גרפיקה באמצעות מנוע תלת-מימד אלא באמצעות Software Rendering בלבד. כלומר: חשובים המעבד, הזכרון וה-HD. כל כרטיס מסך שמגיע היום בלפטופים יעבוד עם פוטושופ.

shoshvany

New member
NOVA חשוב לי לדעת

נשים רגע 3D בצד... פעם, לפחות כשהייתי יותר בנייחים, כרטיס מסך שינה שמיים וארץ במה שנוגע ל2D,הייתה ממש תחרות בשוק. השאלה היא האם היום באמת אין לכרטיס השפעה, או אולי יותר נכון להגיד שיכולות ה2D של כרטיסי INTEL יפות(לא סתם הספק סביר, הספק יפה, בלי פשרות) הכצעקתה? חשוב לי לדעת כי מפלצות ATI אוכלות בטריה בלי מלח ואני עובד רק עם 2D/אנימציה/וידאו

nova

New member
בדו-מימד יש שלוש דרכים לצייר:

שתי דרכים מתוכן הן DirectX ו-OpenGL. אלה מנועים גרפיים שמסוגלים לצייר בדו-מימד בפרט. אלא שב-OpenGL כבר לא משתמשים בימינו הרבה, רק ב-DirectX. כרטיסי המסך של אינטל תומכים ב-DirectX באופן סביר (אין לי מושג לגבי ביצועים). גם בדו-מימד וגם בתלת-מימד. אבל.. פוטושופ לא משתמש לא בזה ולא בזה. יש גם מה שנקרא Software Rendering, וזה אומר שהתוכנה הגרפית בחרה לצייר בעצמה את הגרפיקה על המסך ולא להיעזר ברכיבי חומרה. לכן מלאכת הציור נופלת על המעבד, שעליו לחשב ולצייר את הכל. וכמו שניתן לראות באתר של אדובי, הדרישות שלהם מכרטיס המסך מאוד נמוכות. כלומר שמבחינתך חשוב רק שכרטיס המסך יהיה בעל עומק צבע מלא, יגיע לרזולוציות גבוהות, ויהיה פרקטי לשימושים שלך (חיבור למסך\טלויזיה וכו'). כנ"ל פלאש. ספציפית - PowerPoint משתמש ב-DirectX ברמה מאוד נמוכה. מאמין שהוא יריץ מצגות באופן טוב. לגבי וידאו - אם יש לך מעבד טוב, לא תהיה לך בעיה, כי רוב קבצי הוידאו עוברים דרך Software Renderer ולא דרך חומרה.

אני הולך על נייד כי יש לי אפשרות

שיקנו לי אותו בארה"ב. פוטושופ זה לא העיקר, אבל אני לא רוצה שיהיה יותר מדי "עגלה". רוב הזמן הוא כנראה לא יטולטל יותר מדי, אבל אמרתי לעצמי שאם כבר יש לי את האפשרות, אני אקנה משהו שאוכל לעבוד עליו איפה שארצה. אני הולך ללמוד הנדסת אווירונאוטיקה, אני מאמין שיהיה בו שימוש לא מועט, אולי גם לתוכנות כבדות (אבל אני לא בטוח לגבי זה). אשמח גם לקבל פה המלצות על דגמים שעולים בסביבות ה-800$ בארה"ב, אם ידוע לכם על משהו שווה... תודה

למעלה