מחשב כפיירוול.

eranzam

New member
מחשב כפיירוול.

האם יש פה מישהוא שהתקין מחשב כשרת פיירוול יעודי (p-1) ..?? אני עושה נסיונות כרגע על p-1 ומחפש הפצת לינוקס או משהוא דומה למטרה נעלה זו.לפי מה שאני יודע יש הפצת מנדרייק שהיא פיירוול יעודי דיי טוב,אשמח לשמוע דעות. בכול מקרה אם יש מישהוא שעובד עם sonicwall soho אשמח לשמוע ולחלוק מידע.

uzi2

Active member
הייתי הולך על OpenBSD Unix

הגירסה של OPENBSD דורשת קצת יותר לימוד, אבל מעולה ממש. אני לא מכיר את הפצה המדוברת של מנדרייק, אבל לדעתי זו של Debian יכולה להיות באמת טובה. יש גם חבילות לא רעות של לינוקס יעודיות לפיירוול שעושות את הסיפור לקל עבור אלו שאינם בקיאים בלינוקס. למשל BBIAgent או CoyoteLinux ה- SonicWall ידוע כידידותי מאוד, אבל אני עלול לחטוא בחוסר התייחסות לדגמים.

uzi2

Active member
במחשבה שנייה,

אני לא בטוח לגבי FreeSco עד כמה אני ממליץ עליו. הוא אמנם היה פשוט להגדרה, אבל יכול להיות שהתבלבלתי בנוגע להמלצות בינו לבין אחרים. יש גם אחד קצת פחות קל לקינפוג אבל יותר משוכלל, שנקרא FloppyFirewall: http://www.zelow.no/floppyfw

eranzam

New member
מממ......

אני אבדוק את כל האופציות.. תודה על ההיענות. נראה שמחשב ייעודי כפירוול זהו פתרון מצוין להרבה דברים ולפי מה שנראה לא נופל מ"קופסאות" יקרות הרבה יותר..... לגבי ה picBSD נראה קצת מוזר שהכול רץ על דיסקט......מה ההמלצות ?

למעלה