מחשב כף יד עם GPS מובנה

מחשב כף יד עם GPS מובנה

שלום לחברים בחוברת מכרז של המדינה האחרון מופיע בעמוד 10 מחשב כף יד עם GPS מובנה מדגם Mio 168. נתוניו הכלליים בגדר בסדר + ביחס למחשבים אחרים באותה קטגוריה. היתרון הוא בשילוב GPS מובנה. המחשב אינו מכיל תוכנת נווט ערוני ולכן יש צורך לרכוש בנפרד (כ- 3000 ש"ח). 1. משהו מכיר את המוצר, עבד איתו, יודע לתת חוות דעת מקצועית ונסיון ? 2. האם תוכנות ניווט ימיות יודעות לרוץ בתוך המחשב מזגם זה ? 3. מה המחיר הריאלי שעולה מוצר כזה בחנויות. 4. בסופו של דבר, האם הוא מחליף CHARTPLOTTER ? תודה.

zerez

New member
מחשב כף יד

גדי, לא מכיר את הדגם הספציפי הזה אבל כמה דגשים. 1. אם המכשיר מריץ מערכת PALM התוכנה היחידה שני מכיר היר SAILPALM, זוהי תוכנה פשוטה הדורשת מפות בפורמט מיוחד ומתוחזקת ע"י חברה איטלקית קטנה. לא יודע מה איכות המפות אבל אם החברה תפסיק לתמוך אז אין תחליפים. בגירסה שאני בדקתי אפשר לתכנן מסלולים אבל לא יותר. 2. לגבי מכשירי WINDIWS CE - תוכנת OZIEXPLORER רצה על CE, התוכנה משתמשת במפות סרוקות שהן מדויקות פחות ממפות וקטוריות אבל זמינות לרכישה. לגרסת ה PC, ואני מאמין שגם ל CE יש תכונות ימיות רבות כמו משמרת עוגן, MOB, שמירת מסלול הפלגה והוספת נתוני LOG ידניים. יש תיכנון מסלול בקו ישר וחישוב אורך מסלול על מעגל גדול, יתכן שבגירסאות החדשות יש גם תיכנון על מעגל גדול. 3. שים לב מה חיי הסוללה כאשר ה GPS פעיל. ב PDA הישנים ה GPS זלל את הסוללה תוך 2-3 שעות. 4. זיכרון - במערכות CE פחות מ 64MB לא מומלץ, PALM לפחות 16MB לגבי המחיר - PDA המריץ CE עולה בסביבות 2000-2500 ש"ח (מדובר על IPAQ שנמכר היום תחת השם HP ) לדעתי תוספת ה GPS לא שווה יותר מ 50% ממחירו של GPS שקול.

zerez

New member
נקודה נוספת

היא קצב עידכון נתוני ה GPS. GPS מסחרי מחשב פיקס כל 1 - 5 שניות, GPS אחרים מורידים את הקצב עד לחישוב פיקס פעם בדקה. זאת לא מגבלה בים פתוח אבל מאוד בעייתי במעברים צרים. בנוסף דיוק ורגישות ה GPS חשובים.

דאויד

New member
מידע, והדבר האמיתי

מידע ומחיר אפשר למצוא כאן. אני הייתי הולך על "הדבר האמיתי". אבל - שניהם רגישים לתהפוכות מזג האוויר ולא הייתי משתמש בהם בקוקפיט של הסירה. מהנסיון שלי, קיימת חברה יעילה ומוצלחת הנותנת שירותי שילוח לארץ. אני רכשתי Garmin V, לשביעות רצוני.

zerez

New member
מסכים עם דאויד

אם אתה מחפש GPS המוצר של GARMIN ניראה טוב יותר. נתוני ה GPS טובים,GARMIN מייצרת GPS, ה PDA הוא תוספת. כדאי לבדוק את מחירי המפות ומה נותנת התוכנה על ה PDA (מתקשר ל MAPSOURCE ולכן מבטיח מפות הנקודה היא איזה תכונות נוספות קיימות בתוכנת ה PDA) לגבי המכשיר השני אין נתוני GPS וכל נתוני המכשיר הם ללא GPS (כתוב באותיות הקטנות). ברור שהחברה מייצרת PDA וה GPS הוא מקדם מכירות. לגבי עמידות - PDA מסחריים אינם עומדים בתקני סביבה קשים, מרבית ה GPS כן.

למעלה