מחשב כף יד לרופאים

oritbd

New member
מחשב כף יד לרופאים

הייתי רוצה לדעת מהו הסוג המומלץ ביותר לדעתכם לקניה, כשהמטרה היא לשימוש בתוכנות רפואיות. כמו כן מה דעתכם על קנייה בארה"ב. תודה!!

BravoMan

Active member
אני לא בטוח כמה רופאים יש כאן

אבל אם תפרט קצת יותר בטוח שנוכל לעזור לך: האם אלה תוכנות כבדות שצריכות מעבד מהיר והרבה זכרון? האם אתה צריך גם קישוריות במכשיר BT \ WIFI? עד כמה הגודל חשוב? מה תווח המחירים שלך? האם תרצה להשתמש במכשיר גם לניווט? קניה בארה"ב יכולה לצאת יותר זולה אבל לא תמיד. תלוי במכשיר ואיפו בדיוק קונים. כמוכן יש לבדוק את עניין האחריות.

levyli

New member
תגובה

שלום. אני כמעט רופא...(עוד שנה) יש ברשותי Dell Axim X51V שאני מרוצה ממנו מאוד. כל תוכנות ה-Skyscape עובדות עליו מצויין ובגלל מסך ה-VGA נוח מאוד לקרוא מסמכים יחסית ארוכים ואתרי אינטרנט המוצגים בISILO (כמו MEDIC, מאמרים ב-PDF וכו'). המסך המצויין מאפשר גם לראות סרטים בפוקט במשמרות הלילה בעבודה באיכות מדהימה (בכל זאת סטודנט...). החיסרון העיקרי של המכשיר הספציפי הזה הוא זמן סוללה לא ארוך מאוד (כ-3-4 שעות של עבודה רצופה) אבל בגלל אופי השימוש של המכשיר אצל רופאים (בד"כ פתיחה לכמה שניות - הצצה על נתונים וסגירה - אין לי עם זה בעיה גדולה. מבחינה קונספטואלית - יתכן שכרופא עסוק תעדיף מכשיר משולב טלפון - זה כבר עניין של עדיפות. ושוב פעם - יש יתרונות לכאן ולכאן. את המכשיר קניתי דרך חבר בארה"ב. מדי פעם יש מבצעים באתר של "דל" המוזילים את המכשיר מאוד עד כדי חצי מחיר מאשר בארץ. מקווה שעזרתי. ליאור.

oritbd

New member
גם אני סטודנטית בשנתי האחרונה

משום מה כולם כאן הניחו שאני גבר, רופא, אבל אני למעשה אישה, לקראת רפואה. תודה לכולם!

amitp

New member
מחשב כף יד עבור רופאה ../images/Emo3.gif

דעתי בנושא. קחי בחשבון שיש כאן חלק נכבד שהוא עניין של טעם ולכן קודם כל כדאי שתחליטי אם פאלם או פוקט ואם משולב פאלאפון או לא ואח"כ נעזור לך לבחור דגם. דרך אגב, אם אני שופט נכון על פי הגיל שמופיע בכרטיסאישי שלך אני מנחש שאת עתודאית. במקרה כזה, לדעתי, הייתי לוקח בחשבון יותר קריאת ספרים ממש מהמכשיר, במיוחד בתפקיד שטח, כיוון שלא בטוח שתהיה לך ספריה זמינה.

BravoMan

Active member
אם קריאת מסמכים זה מה שחשוב

הייתי חושב בכיוון HP 4700. נכון, הוא קצת גדול וקצת איטי אבל אין לו מתחרים מבחינת המסך.

בעיקרון עניתי בפורום השכן

אבל לדעתי ה4700 אידיאלי למרות שהוא איטי יחסית (מסך מדהים וסוללה מצויינת)

TulXP

New member
ככמעט רופא (רק עוד 2 בחינות)

וכמי שהחליף לפחות 10-15 מכשירים, הייתי ממליץ על מכשיר משולב , זה לא כל-כך נוח להסתובב עם שני מכשירים (פלאפון ופאלם). לגבי תוכנות , באופן כללי רוב התוכנות קיימות גם לPPC וגם לפאלם. (דווקא בניגוד לדברים שנאמרו כאן , SKYSCAPE עובד הרבה יותר מהר על פאלם) לגבי מחשבי כף יד עם מסך גדול וכו' , לדעתי מיותר . אף אחד לא יושב לקרוא הריסון מהפאלם , זה פשוט לא נוח (וגם הגרפים קטנים מידי :)) ולכן למרות יתרונות ה4700 (וגם כזה היה לי) , אפשר לוותר. באופן עקרוני, עיקר השימוש למחשב כף יד ברפואה הוא "השליפות המהירות" , לבדוק ת"ל של תרופה, מינון, הסבר קצר, תיאור קצר ולכך כל פאלם/פוקט יספיקו. למרות שכרגע אני עם PPC אני חושב שקל יותר לתפעל פאלם. לדעתי , אין שום בעיה עם קניה בארה"ב (אגב אם תקני פוקט של HP האחריות תתפוס גם בארץ). זהו , אם יש לך שאלות ספציפיות את מוזמנת לשאול בהצלחה טל

amitp

New member
--->

לא כל כך מסכים... "דווקא בניגוד לדברים שנאמרו כאן , SKYSCAPE עובד הרבה יותר מהר על פאלם" - לא מסכים. אולי כדאי שנשווה במפגש הבא (תפסיקו להשתמש בעברית של איירון). למרות שדרך אגב לא נאמר שהוא רץ מהר יותר אלא שנוח יותר לקרוא על הפוקט). " לגבי מחשבי כף יד עם מסך גדול וכו' , לדעתי מיותר. אף אחד לא יושב לקרוא הריסון מהפאלם , זה פשוט לא נוח" - אף אחד?... אני קורא את האריסון כמעט רק מהפוקט (זה פשוט הכי נוח). לגבי הגראפים - זה נורא תלוי בגרסה שיש לך. בזו שאני הכנתי הם דווקא גדולים מאוד (גודל מלא). " באופן עקרוני, עיקר השימוש למחשב כף יד ברפואה הוא "השליפות המהירות" , לבדוק ת"ל של תרופה, מינון, הסבר קצר, תיאור קצר ולכך כל פאלם/פוקט יספיקו" - אם זה כל השימוש שלך במכשיר אז לך אכן כל פאלם/פוקט יספיק (ולסוג כזה של שימוש פאלם עדיף). עם זאת לדעתי מדובר על שימוש שאינו ממצה את מלוא פוטנציאל המכשיר. "למרות שכרגע אני עם PPC אני חושב שקל יותר לתפעל פאלם" - אתה כנראה צודק.

TulXP

New member
אני לא צריך מפגש להשוואות נוספות,

נמצאים אצלי על השולחן טנגסטן C (שהוא אגב הפאלם הכי מהיר שיצא), IPAQ 4150 וK-JAM, בתוכנות של SKYSCAPE הרבה יותר מהיר בפאלם (אומנם העלאת התוכנה לוקחת אותו דבר או שניה יותר , אבל בתוך התוכנה אין עיכוב ולא הקטן ביותר). אגב ב4150, לא מותקנת עברית כלל , כך שאי אפשר להאשים אותה. אגב , לגבי תוכנות אחרות (לדוג' של MEDICALWIZARDS) המהירות גדולה יותר בפוקט. לגבי העובדה שאתה קורא הריסון מהפוקט , כל הכבוד (ואני מכיר לפחות עוד מטורף שעושה את זה), אבל אני לא מבין את המטרה , אפשר לקרוא מהPC , ולדעתי אין כמו מהדורת הנייר (למרות שלא נראה שאפתח אותה בזמן הקרוב , כבר עברתי את המבחן בפנימית (87!) , והתכנון לחיים - כירורגיה). אפשר להגיד עליי הרבה דברים , אבל לא שאני לא ממצה את הפוטנציאל של מחשב כף היד שלי , אתה מוזמן לראות כמה הוא מועמס במפגש הבא (אם אסיים בחינות עד אז). עדיין , דעתי (הלא קובעת בכלל) היא שצריך מכשיר קטן ונוח בכיס (עדיף משולב) עם בטריה טובה שתחזיק את התורונות. ולרופאה לעתיד שחיפשה מכשיר, אני מניח שבקרב חברייך לכיתה ישנם לא מעט פריקים לעניין , דברי איתם , תחושי את המכשירים, תתרשמי ותחליטי בהצלחה טל

למעשה אתם מסכימים

אתה טוען שלשליפת מידע הפאלם עדיף (ועמית מסכים) עמית טוען שלקריאה ממש הפוקט עדיף לשואלת המקורית אני רק יכול להצטרף להמלצה לחוש מכשירים שונים.

למעלה