מחשב טבלט

מחשב טבלט

יש לי הזדמנות להביא מחו"ל מחשב טבלט, השאלה היא האם יש לו יתרון משמעותי על מחשב נייד רגיל? במיוחד שאני כותב בעברית.מעולם לא השתמשתי בטבלט ואשמח לדעת מה השימושים האפשריים בו. שאלה נוספת על ויסטה: בזמנו כתבתי כאן על שיקולים לרכישת נייד והמליצו לא לקחת ויסטה. בנתיים לא החלפתי את הנייד אך כן החלפתי את המחשב השולחני למחשב חזק E6550 עם 3 גיגה זיכרון,ודיסק עם בפר של 16 מגה במהירות 7200 וכרטיס מסך nVidia GeForce 6600. המחשב עובד עם ויסטה מעולה, מי שהתקין לי את המחשב שהוא מהנדס מחשבים שם לי את עדכוניי הויסטה האחרונים כולל אלה שכנראה לא מופצים לכולם ויהיו בקרוב ב SP1 שורה תחתונה תענוג. הענייו הוא שהויסטה כל הזמן עושה קאשינג דבר שיש לו יתרונות רבים בניצול הזיכרון שהוא המשאב המהיר ביותר במחשב והכי מבוזבז ב XP אך על מחשב נייד אני מניח שיש לזה השפעה על הסוללה. האם יש דרך לנהל את הקאשינג של ויסטה במחשב נייד כך שההשפעה על הסוללה תפחת?

מיכ22אל

New member
טבלט

דבר ראשון מה אתה צריך מהנייד שלך ועל איזה טבלט מדוב ובאיזה סכום? לי יש את ה X60 והוא משמש אותי בלימודים בתור מחברת ועובד תענוג. בנוגע לויסטה אני יכול להגיד לך כי המחשב עבד בערך שעה פחות עם המערכת הזאת מאשר עם XP TABLET EDITION. מדובר על סוללה מורחבת 8 תאים. בנוגע לקאשינג אני לא יודע ואשאיר זאת לאחרים. בהצלחה

למה כוונתך משמש בתור מחברת?

אני מדבר על ה X61. מבחינת הצרכים היות שהחלפתי את השולחני אני אחיה איתו טוב, יתרון הגודל והמשקל חשוב לי. מתלבט בין הדגם הרגיל לטבלט.

מיכ22אל

New member
טבלט

פשוטו כמשמעו הוא מחילף לי את הדפדפות בהרצאות. אם אתה לא צריך לכתוב בעט פתקים ודברים מיוחדים ממליץ ללכת על הדגם הרגיל בגלל המחיר.

מיכ22אל

New member
ONE NOTE

זוהי תונכה ייעודית למחשבים מסוג זה שבה גם הקובץ נשמר לא מדובר על קובץ תמונה אלא קובץ של תוכנה זאת בסוף אני עושה המרה לקובץ PDF לגיבוי במחשב הביתי כך שאני יכול גם לצפות בקובץ שם ולהדפיס אותו. הכתיבה עצמה הינה עניין של הרגל עכשיו לא נוח לי לכתוב על דפים רגילים לאחר שהתרגלתי.

אתה מוכן להעלות הנה קובץ שנראה איך יוצא?

מעניין לראות איך נראה הכתב והקובץ

bar666xp

New member
הוא ניראה בדיוק כמו כתב יד רגיל!

כמו שתכתוה על ניר. אני לא מכיר תוכנה המזהה כתב יד עברי וממירה אותו לטקסט במעבד תמלילים וכדומה {עג כמה שיגוע לי לא קיימת עדיין אחת כזו, יש רק לאנגלית}. יתרונות הטבלט הם במסך המגע המאפשר לדוגמה לצייר/לסרטט ישירות על המסך במקום להישתמש בתוכנות יעודיות לדוגמה לכתוב נוסחה מתמטית אתה כותב אותה בכתב יד כתמונה או כפתק לדוגמה ואפילו ע"י זיהוי כתב היד האנגלי/מתמטי. בנוסף אפשר ליצור טפסים עם צ'ק-מארקס ואז ע"י סימון V וכדומה ע"י נגיעה במסך וכדומה... בקיצור האפשרות לבצע דברים ישירות על המסך במקום השימוש בעכבר ו/או במקלדת. כמו כן לכותבים באנגלית מאפשר לכתוב בכתב יד והמרת הכתיבה לתוך מסמך וכדומה. {המניסיון שלי עם תוכנות זיהוי כתב הן ממש לא מושלמות}. לגבי איכסטה... או WINDOWS ביכלל {ואפילו לינוקס RED HAT} האתר של BV לדעתי אחד המקומות המועילים ביותר להתחיל בו.

תודה והמשך שאלה

האם אין איזה לוח כתיבה שאפשר לחבר למחשב נייד רגיל ושאפשר יהיה לכתוב באמצעותו ב - ONE NOTE. אם יש כזה אשמח לקישור.

למעלה