מחשב חם- שאלה

חגית לב

New member
מחשב חם- שאלה

טוב ....אז ככה.... אני עומדת לקנות מחשב נייד :Lenovo - 3000 V100 0763-3MG ראו קישור: http://www.officedepot.co.il/(tnyatl3rrzkxxc55kheesx45)/catalogFamily.aspx?ID=593656&CID=100 הבעייה היא שנסעתי ל BIG BOX ברמת גן כדי ליראות אותו בתצוגה שלהם- וממש נידלקתי אבל כאשר היקלדתי בו ושיחקתי איתו קצת-- הבחנתי שהוא חם-- והחום שלו הוא בדיוק מתחחת לכף היד השמאלית-- וזה לא כל כך נעים ונוח (ראו תמונה מצורפת) בחנות אמרו לי שככה זה עם כל המחשבים הניידים, אז השאלה שלי אם באמת ככה זה בכל המחשבים הניידים? ואם המיקום של החום הוא תמיד מתחת לכף השמאלית? או שבכל מחשב הוא מתחמם במקום אחר? (אני חייבת לציין שהחום אומנם ניסבל- אבל זה מקלקל מהכיף ולא נוח להניח שם את היד) תודה חגית

Dorian2

New member
יש מצב שהמחשב עמד על משטח לא מתאים

ולכן הרגשת חום... או שככה זה באמת בדגם.. :), , תבדקי דגמים אחרים :)

חגית לב

New member
אשמח לעוד תשובות

בכל זאת הייתי רוצה עוד תגובות לא ניראה לי שהמחשב עמד על משטח לא מתאים (הוא פשוט דלוק בחנות כל היום) אז אשמח לעוד תשובות לגבי השאלות שלי..... שימו לב שיש לי שם כמה שאלות...(לא רק אחת)
תודה חגית

bar666xp

New member
לפי המיקום זה כניראה דיסק קשיח.

ביגלל שמדובר בחנות אי אפשר לדעת אם נעשה בו שימוש מופרז שלא לצורך... לדוגמה הפעלת WINDOWS איכסטה עם מחשב בעל 512M זיכרון והמון זיכרון וירטואלי.

חגית לב

New member
שאלה

אפשר הסבר יותר מפורט...ת לא כל כך הבנתי --והשאלה שלי היא אם בשאר המחשבים הניידים חם מתחת ליד שמאל? או שבכל מחשב נייד זה אחרת??

חגית לב

New member
ועוד...

האם הדיסק הקשיח נימצא בכל המחשבים הניידים במקום שמניחים עליו את היד?? (ראה את התמונה שצירפתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור)

bar666xp

New member
ברוב ככל הניידים מיקומי הרכיבים דיי דומים.

כמו CD ברוב הניידים והסוללה בצד ימין, הדיסק הקשיח לרוב מתחת ליד שמאל... וכו' וכו'... בנייד חשיבות הגדרות יכולות לשנות את החום מבילטי ניסבל למחשב הכי "קר"... וההפך. אגב זאת עוד אחת מהסיבות שאני לא ממליץ על פחות מ1G זיכרון פיזי {RAM} במחשבים ביכלל וניידים בפרט... ככל שיש פחות זיכרון פיזי זמין כך יהיה יותר צורך בזיכרון וירטואלי {קובץ בדיסק המשמש את המחשב כזיכרון נוסף}.... = יותר עבודת דיסק קשיח = פחות זמן סוללה = יותר חום......

חגית לב

New member
שאלה

האם המחשב שלי (ראה קישור) הוא פחות מ G1 )RAM)?? קישור: http://www.officedepot.co.il/(tnyatl3rrzkxxc55kheesx45)/catalogFamily.aspx?ID=593656&CID=100 במיפרט שבקישור כתוב 120

bar666xp

New member
לפי המפרט..

דיסק קשיח 120GB 5400rpm SATA זיכרון פנימי 1024MB DDR2 667MHz הדיסק הקשיח הוא 120G הזיכרון {RAM} הוא 1024M=1G כדי להסביר זאת בפשטות הקפולות הן ב1000... 1000B=1K 1000K=1M 1000M=1G אבל במחשב זה יוצא 1024B=1K, 1024K=1M וכו' וכו'. אגב הדבר שמעניין ביותר היום בנוגע לזיכרון זה מתי ישברו את מחסום הטרה ואפילו פטרה בצורה שתהיה ברת ישום בכל מחשב ממוצע... דבר כזה עשוי להפוך לגמרי את כל עולם המחשוב.

חגית לב

New member
1G?

כלומר אכן במחשב הנייד הזה יש רק 1G ??? ואם כן - האם אפשר להגדיל את הזיכרון הזמין?

bar666xp

New member
רק 1G זה דיי מספיק לרוב המשתמשים היום

במיוחד אם מערכת ההפעלה לא תהיה איכסטה אני מפרמט עוד 2 דקות +- נשבר לי הז__ מאיכסטה היום החליטה שאין רשת אלחוטית?! מעניין שבלינוקס יש והכל עובד... נכון היתה ירידת מתח הנתב עשה איפוס ביגלל זה אבל ההגדרות שוחזרו (בשניה להעלות אותן חזרה מקובץ גיבוי שיצרתי דרך הנתב) רק איכסטה החליטה לא קיימת יותר הרשת האלחוטית. ח_א איכסטה מבית MS ביי ביי לאילו שימושים מיועד המחשב?

חגית לב

New member
תשובה

טוב אז תדע שאם אני אקנה את המחשב הנייד הזה - הוא אכן מגיע עם ה אוכסטה-- אבל ביררתי --ואפשר תמורת 300 שקלים שבמעבדה של לנובו בארץ הם יחליפו ל XP Professional אם אי אפשר היה לעשות את זה והייתי צריכה להישאר עם האיכסטה- לא הייתי קונה את המחשב!!! האיכסטה הזו היא בפירוש איכסה אחד גדול-- ומאוד כבדה!!! אבל חזרה לעינייננו- כמו שהבנתי אותי מעניינת בעיית החום שם -- ונידמה לי שלא קיבלתי ממך תשובה לזה עדיין --לגבי ה 1G --והקשר שלו לחום המחשב--ובהתחשב בעובדה שהמחשב הזה יעבוד על XP ולא על איכסטה --כמו שכתבתי למעלה

eliel11

New member
לפי מה שרשום זה עם vista business

מה שאומר שאת יכולה לשנמך את הרשיון שלך לXP. בחינם אאל"ט. פשוט צריך ליצור קשר עם מיקרוסופט.

bar666xp

New member
אני לא מכיר את הדגם ספציפית...

אבל בעיקרון אני מאמין שעם XP כמערכת הפעלה, 1G זיכרון, וכיוון נכון/סביר של הזיכרון הוירטואלי... בהנחה כי מדובר בשימוש סביר בHDD {דיסק קשיח} הוא לא יתחמם כלל ו/או יתחמם ברמה סבירה/סבילה. כמו כל רכיב במחשב ככל שהשימוש בו נירחב יותר כך החום שהוא מיצר גדול יותר.. במקרה של מעבד, מעבד גרפי בעלי קירור אקטיבי-מאוורר הוא יגביר מהירות {RPM} כל עוד הוא יכול כדי לפלוט את החום החוצה... לHDD אין מאוורר גם ככה הוא צרכן חשמל מבין הגדולים ביותר במחשב לכן במקרה של התחממות יתר זה מעוד מורגש מעל לHDD.

ScorpioID

New member
בעיה מוכרת במחשבי 12" דחוסים

מה ז"א דחוסים? ששמים בהם הכל. בד"כ מחשבי 12" מיועדים למקסימום ניוד. במחשבי 12" החדשים שמים מסך רחב שבד"כ ייתן יותר "נפח" מה שבפועל לא כ"כ קורה. אז יוצא מצב שבשטח מאד קטן דוחסים הרבה פולטי חום למינהם. ולמרות כל האיוורור המחשבים האלה נוטים לסבול מחום יותר ממחשב 12" "קונבנציונלי" כמו הX60 של לנובו או הX1 של דל. אין פיתרון ממשי לזה. למעט העובדה שאם ממש תרצי את המחשב, תצטרכי לסבול את החום.

efi1965

New member
גם אצלי זה ככה

יש לי HP 6263 והאזור שמתחת ליד שמאל מתחמם. העניין הוא שע"י עדכון BIOS זה יכול להשתנות - לפעמים אפילו לרעה. אני שדרגתי BIOS כבר פעמיים והחזרתי לישן כי החדש גורם למחשב להתחמם. כרגע אני עובד עם 35 עד 40 מעלות וזה סביר מאוד מבחינת ההרגשה ביד שמאל. ברגע שהטמפ' עולה ל50 מעלות העניין הופך לבלתי נסבל.

חגית לב

New member
עוד שתי שאלות

1. מה זאת אומרת:"מחשב 12" "קונבנציונלי" כמו הX60 של לנובו או הX1 של דל" ?? מה אתה מתכוון במילה "קונבנציונלי? אתה יכול לתת קישורים? 2. האם ניראה לך שהמחשב שאני רוצה לקנות --יש לו בעייה של חום יתר?? בגלל שהוא מסך 12?? קישור: http://www.officedepot.co.il/(tnyatl3rrzkxxc55kheesx45)/catalogFamily.aspx?ID=593656&CID=100 אשמח לתשובה חגית

eliel11

New member
קונבנציונאלי

הכוונה לסטנדט. לרוב מעבד U או L שזה אומר פחות צריכת חשמל שזה אומר פחות חום. מחשב 12 הוא מאד קטן לכן אם יש הרבה גורמים מייצרי חום אז את תרגישי את זה יותר מאשר ב15.4 רק מה, זה לא מפרט מיוחד שאמור לייצר הרבה חום. לדעתי הסיבה היא איכות הבנייה של הסדרה הזו. הנה ביקורות קצת יותר רציניות על הדגם הזה. http://notebookreview-cnet.com.com/laptops/lenovo-3000-v100-0763/4505-3121_7-32317979.html?subj=fdba&part=notebookreview-cnet&tag=_Laptops http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2968&review=V100 http://laptopmag.com/Review/Lenovo-N3000-V100.htm

למעלה