מחשב חדש

uthlr15

New member
מחשב חדש

שלום, אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש(חודש בערך) ואני מנסה להכין מפרט כדי לקחת הצעות מחיר ממס' חנויות. אודה לכם מאד אם תוכלו לעזור לי בהרכבת מפרט כזה. התקציב שלי הוא 7000 ש"ח(כנראה, תלוי במה שההורים שלי יחליטו) והשימושים שלי במחשב הם בעיקר משחקים כמו nfs: most wanted ו aoe3, מעט מאד קידוד וידיאו והמון גלישה באינטרנט. אני זקוק גם למקלדת, עכבר, רמקולים ומסך. זה מה שהצלחתי לבנות עד עכשיו(אבל אין לי מושג לגבי זיכרון): AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box - 1035 ASUS A8N-SLI nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 - 804 Maxtor MaXLine III 250GB SATA 16MB 7200RPM - 690 XFX/GIGABYTE/ASUS/LEADTEK 7600GT - 1300 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X - 300 Thermaltake Swing VB6000 Black 430 Watt - 610 Logitech® G5 Laser Mouse - 345 מקלדת פשוטה של לוג'יטק/מיקרוזיפט - 100 Altec lansing ATP 3 2.1 - 420 Samsung 17 CRT SyncMaster 793DF Silver - 779 סך הכל: 6383, מה שמשאיר 600 שקל לזיכרון, מה דעתכם??

uthlr15

New member
עוד משהו

אני שוקל את האפשרות לקנות את החלקים בנפרד ולהרכיב את המחשב בעצמי(אני מאמין שיש בזה גם הנאה מסוימת, לא?), אבל אני קצת מפחד לגבי ההרכבה של המעבד(ומריחה של משחה טרמית) וחושש להסתבך עם הלוח אם, עד היום פירקתי והרכבתי מחשב נייד(מרוב שיעמום) ומדי פעם תיקנתי בעיות פשוטות כמו ספק כח שרוף או החלפת צורב. מה אתם אומרים, כדאי להזמין גם הרכבה או להרכיב בעצמי? ועוד משהו קטן, הבנתי שב6.6 AMD תכריז באופן רשמי על AM2, שווה לחכות ולקנות מעבד ולוח אם בAM2? (למרות שלפי מה שקראתי כמעט ואין הבדלי ביצועים, מה שגם אני לא רוצה להיות שפן נסיונות)

afeine

New member
מחשב כזה

ואתה הולך לרכוש מסך CRT מיושן??? חבל על הכסף. קח לך את ה 1732TQ החדש של LG. יש לו יחס ניגודיות של 1/1400 !!! והמחיר לא בשמיים - 1600 ש"ח לגביי שאר החלקים - אני אישית הייתי הולך על מערכת שמבוססת על אינטל DUAL CORE וזכרון DDR2 667MHZ של סמסונג או קורסייר.

uthlr15

New member
תגובה

אני לא קונה LCD משום שבשביל להישאר באותו תקציב אני אצטרך לרדת בכרטיס מסך לאזור 6660GT ולקחת לוח אם פשוט יותר, ולפי מה שהבנתי, חוץ מהגודל וצריכת החשמל - לLCD אין יתרונות על CRT. 2. כאן(http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=247&chart=68&model2=323) אתה יכול לראות שחד ליבה של AMD טוב בהרבה מאשר כפול ליבה של אינטל, מה שגם שבשביל לקחת את ה920 שאיתו מתבצעת ההשוואה לא יכנס לתקציב שלי, ואני לא רוצה לחשוב איזה ביצועים יראה 805.

adia

New member
אחלה מפרט

את המעבד ניתן להשיג זול יותר. כונן קשיח קח 160 ותחסוך עוד כמה שקלים,זה מספיק להתחלה תאמין לי. עכבר קח את ה-510/518 מעולים. ובמה שנשאר תקח 2G זיכרון. הייתי מחליף את הלוח ל-GB או DFI.

uthlr15

New member
תודה, יש לך הצעה ללוח אם?

ומה אתה חושב? כדי לי להזמין הרכבה או להרכיב בעצמי? ואם להרכיב בעצמי - על איזה משחה טרמית אתה ממליץ?

adia

New member
איזה פ'יצרים אתה רוצה?

אם לא מענינים אותך פ'יצרים שונים אז קח לוח מבוסס NF4/SLI כמו זה של DFI: http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=3613&CATEGORY_TYPE=LP&SITE=US . או לוח שלGIGABYTE: http://tw2005.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-K8N-SLI.htm . לגבי הרכבה?בגדול זה לא קשה.אבל צריך סבלנות,הרבה סבלנות.ידיים טובות וידע מינימלי בחומרה.סיפוק?בודאי,זה כיף.כל פעם שאני משנה,מרכיב מחליף או משדרג חלק במחשב זה כיף..
בקשר למשחה הטרמית,כל משחה של חברה טובה כמו AS5,OCZ

uthlr15

New member
תודה!

הפיצ'רים היחידים שממש חשובים לי זה firewire, כרטיס קול איכותי ואולי sli("אולי" זה בגלל שאם אני אוסיף בעוד שנה-שנה וחצי כרטיס מסך אני כבר אולי אשדרג גם את הלוח אם והמעבד לAM2), ככה שאני חושב שאני על DFI שהמלצת, רק שלא ראיתי בפרטים הטכניים שלו איזה כרטיס קול יש בו. ואם יש משהו לא יקר של GB שעונה על הדרישות האלו - עוד יותר טוב(בגלל הביוס הכפול). ולגבי הזיכרון, כל קיט זיכרון של 1024*2 400mhz יעשה את העבודה או שצריך משהו מיוחד? ובקשר להרכבה - אני מאמין שאני ארכיב בעצמי - תודה. נ.ב: איך הספק שבא עם המארז? הוא יחזיק את המערכת הזאת או שעדיף לקחת משהו אחר?

adia

New member
יש לך בשני הלוחות האלה הכל.

יש להם כרטיסי קול טובים.אני בדעה שזה מספיק אלא אם אתה ממש "חולה" על מוסיקה ואודיופיל.תמיד ניתן להוסיף.אם אתה לא עורך מוסיקה זה בהחלט מצוין. אם אתה לא עושה OC כל זיכרון של חברה טובה מספיקים.בנועה יש את ה-PQI במחיר מצוין.אבל אם קצת תחסוך במפרט תוכל לקחת 2GB. הספק סביר,לא משהו אבל סביר.אם אתה יכול אז תחליף לאיכותי יותר של ENERMAX,ANTEC.יש עוד כמה. בהצלחה

uthlr15

New member
אז אני אלך על הGB, מה לגבי ספק?

אין לי מושג בספקים, יש לך המלצה למשהו טוב ושיכנס לתקציב?

maphisto324

New member
רק דבר אחרון אני אוסיף..

וזה בקשר למסך. לי בבית יש את המסך הזה והוא פשוט חרפה למסכי הCRT, במיוחד למשחקים. אני ממליץ לך בחום להוסיף עוד איזה 70 80 ש"ח ולקחת את ה lg flatron F700B.

adia

New member
אני כבר לא יכול ללא 19...../images/Emo3.gif

היום למשחקים במפרט כזה לא קונים 17!!!

uthlr15

New member
הבעיה היא שמחיר של מסך 19"...

טוב עולה כמו LCD. יש לך הצעה למסך 19" טוב עד 1000 ש"ח?(בסופו של דבר החלטתי לחסוך עוד קצת כסף ולהשקיע 7800 כדי שהספק שהצעת יכנס לתקציב ביחד עם 2 ג'יגה זיכרון)

למעלה