מחשב חדש

okeren2000

New member
מחשב חדש

שלום קניתי מחשב נייד חדש. אמרו לי כי בהפעלה הראשונית של המחשב צריך לטעון את הבטרייה בין 12-24 שעות רצוף. לא מצאתי את המידע בחוברת ההפעלה של המחשב. האם מישהו יכול להגיד מהו הזמן הרצוי לטעינה ראשונית ? תודה מראש.

okeren2000

New member
תודה .. 2 שאלות נוספת...

האם מותר לעבוד על המחשב בזמן הטעינה הראשונית ? האם טעינת יתר של הבטרייה, בשימוש שוטף פוגעת בה ? אם כן איך לנהוג נכון ? תודה

Thotwo

New member
תשובות

1. כן 2. אין טעינת יתר. לסוללות של מחשבים יש בד"כ בורר מתח פנימי שמווסת את הטעינה. במידה ותהיה מחובר ביותר מ70% מהזמן לחשמל, מומלץ בחום לנתק את הסוללה מהמחשב. או לחלופין לפרוק אותה פעם בכמה זמן <בד"כ שבועיים> על מנת למנוע פגיעה.

okeren2000

New member
אז יש לי עוד שאלה :)

הסוללה של המחשב שלי היא 6cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery לאחר טעינה ראשונית של 12 שעות הוצאתי את המחשב מהחשמל וכעת הוא עובד על הסוללה. נראה לי שקצב איבוד האנרגיה שלה גבוה מידי משהו כמו אחוז לדקה. כמה זמן אמורה הסוללה שהיא חדשה לגמרי להחזיק ? ייתכן והיא פורקת את עצמה ועל כן היא נגמרת מהר יותר לאחר הטעינה הראשונה ? תודה

יאיר B

New member
../images/Emo119.gifקצב הפריקה של הסוללה מושפע מהרבה

דברים. תוכל לקרא פה על כמה מהם.

okeren2000

New member
אוקי ...

אז אילו פעולות כדאי לעשות כדי להגדיל את תפוקת הבטרייה ? למשל להקטין את תאורת המסך ? מצאתי אפשרות שמגדירה : minimum power managment האם יש עוד דברים שכדאי לבצע ? תודה

למעלה