מחשב גרפי, מתלבטת...

ponsa

New member
מחשב גרפי, מתלבטת...

היי, כבר כתבתי כאן בעבר בקשר לייעוץ לקניית מחשב נייד לצורך הלימודים עם דגש על תוכנות גרפיות כבדות. להלן לינק של השוואה של 3 מחשבים שמצאתי. אשמח אם תוכלו להמליץ בהתחשב בנתונים שאני צריכה (לדעתכם כי אני לא מבינה בזה..) וגם רמת שרות של החברה. חשוב לציין שהייתי שמחה לו המחיר היה נמוך יותר... http://www.wisebuy.co.il/searchCompare.aspx?PcatID=453&products=22005,28457,9377

Jan22

New member
הדגש שלך

עבור יישומי גראפיקה כבדים אמור להיות על כמה פרמטרים: *כרטיס מסך בעל זיכרון ייעודי לא שיתופי של לפחות 128MB *מעבד מהיר החל מפנטיום M 2.0 וכלה במעבדי ליבה כפולה *זיכרון 1G מינימאלי ,עם נטייה רבה לכיוון ה2G (זה עבור מקצוענים נטו ואפילו צפונה יותר) *הארדיסק עם מהירות 7200 ,אבל זה כבר מותרות ,מכיוון שהסטנדארט מבחינת מחשבים ניידים הוא 5400 . 7200 רק יעזור לחישובים מהירים יותר ,אבל אפשר גם בלי. מבחינת המפרט לסאטאלייט 599 (הימני ביותר)יש מפרט מנצח ,מכיוון שמדובר במעבד קור 2 האינטלי T7200 (תומך ב64BIT) , כרכיס מסך X1600 256MB שהוא נחשב בין היותר מקצועיים עבור עיצוב גראפי (המקביל שלו יהיה NVIDIA 7600 , זה שנמצא בצד השמאלי ביותר) ,וזיכרון 1G. בנוגע לזיכרון ,מאוד תלוי בעד כמה את נחשבת ''משתמשת כבדה'' בתחום הגראפיקה ,תלוי בתוכנות שאת עובדת איתן ,באפליקציות שאת מריצה. יעזור אם תפרטי את היישומים שאת עובדת איתם! המחיר לא יהיה נמוך יותר מכיוון שאת הולכת פה על התותחים הכבדים - ניידים לצרכי גראפיקה - שאלה הם הניידים היקרים ביותר מכיוון שמדובר על חומרה גבוהה.

eliel11

New member
טוב אז ככה

את הטושיבה הזה לא מייצרים עוד. אני מניח שאם תתקשרי לחנויות יאמרו לך שאין להם אותו יותר. יש לי אותו והוא חיה רעה. הדגם שהחליף אותו מגיע עם כרטיס מסך חלש יותר. (7300) אז לא כדאי. המק הוא תותח חבלז אבל זה מק וזה אומר להתרגל למערכת הפעלה חדשה וכו וכו. המחיר שלו הוא חסר פרופורציות. הלנובו גם עם 7300 שהוא לא מספיק חסק לעבודה חזקה. בקשר למעבד מומלץ מאד 7XXX ולא 5XXXX עם המחשב מיועד לגפיקה וגם הייתי ממליץ לקנות מחשב עם תמיכה ב4GB זיכרון. כ.מ-7600 או X1600 ומעלה בלבד. ורק את הגרסאות עם 256MB עצמאי. (ה7600 קיים בשני גרסאות, אחת של 128 עם מהירות שעון נמוכה יותר ואחת של 256 לא זוכר לגבי הX1600 אני חושב שהוא 256 )

למעלה