מחשב בעל ארבעה ראשים

י.ש.

New member
מחשב בעל ארבעה ראשים

חברת HP פיתחה מחשב זול לשימוש בבתי ספר בדרום אפריקה ולכל מחשב מחוברות ארבע מקלדות וארבעה צגים לשימוש של ארבעה תלמידים. המחשבים יופעלו במערכת ההפעלה - לינוקס. החסכון לבתי הספר יהיה מאד משמעותי. החברה מתכוונת לפי שעה ליצר כמות מוגבלת של המחשבים הזולים האלה לשימוש במדינות עניות באפריקה בלבד. הידיעה הזו מופיעה ברויטרס ובחדשות הטכנולוגיות של יאהוו, ראו הקישורית. Schools Debate Price of PCs and Corporate Altruism By Lucas van Grinsven and Bernhard Warner http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=581&e=2&u=/nm/20040710/tc_nm/column_pluggedin_dc הדילמה של יצרניות המחשבים הגדולות די ברורה: למה ליצר מחשבים זולים כאשר אפשר ליצר ולמכור מחשבים משוכללים ויקרים במדינות מפותחות שם הלקוחות ישלמו עבורם "כסף טוב". המחשב מכונה (באנגלית) מחשב שולחני 441 רב משתמשים: Multi-user 441 desktop מחשב כזה בודאי לא מתאים לכל הישומים ולא לכל המשתמשים אבל בהחלט מתאים לשימושים רבים במדינות פחות עניות ולא בהכרח רק בבתי ספר שאין להם כסף לקניית מחשבים רגילים. מחשבים כאלה עשויים לצמצם את הפער הדיגיטלי ולהכניס לעידן המחשב קבוצה נוספת שלא יכולה היום לרכוש מחשב ולכן גם לא ללמוד מחשבים. י.ש.

e-magine

New member
מעניין אם הוא באמת שווה משהו

מעבר לשאלה "למה ליצר מחשב זול כשאפשר ליצר יקר ולמקור" שהיא שאלה נכבדה, ויש לה גם תשובה נכבדה, נשאלת השאלה האם המחשב הזול (לוו דווקא זה שמוצג בכתבה) נותן תמורה לאגרה, או ליתר דיוק, נותן מענה לצרכי הלקוח. אני אומר שהשאלה קיימת ולא רומז שזה המצב. והתשובה הנכבדה לשאלה הנכבדה שהזכרתי קודם, היא כי בעולם הכלכלה, אם קיימת דרישה למוצר מסויים, וניתן ליצרו, בדרך כלל מייד מייצרים אותו ומשווקים אותו. העובדה שיש דרישה למוצרי צריכה יקרים כמו נניח טלוויזיות עם מסכי נוזלים ופלזמה וכד' לא גרמה ליצרנים להפסיק ליצר טלביזיות שולות עם מסכים זולים ופשוטים. אם נתבונן רגע לשוק המכוניות, נראה שקונצרנים שהתמחו ביצירת מכוניות יוקרתיות, מנסים לביכנס לשכבת המכוניות הזולות, בין ע"י רכישת מפעלים קושלים ובין בהקמת פרוייקטים בעולם השלישי או בדרכים אחרות. מצד שני, מי שבמשך שנים התמחה ביצור כלי רכב עממיים זולים מנסה להקים חטיבות יוקרתיות. אין שום סיבה שבתחום המחשוב יהיה רק היצע של מוצרים יקרים. ואגב מחשבים זולים לעולם השלישי, קישור לsimputer מחשב כף יד זול שיועד לשוק ההודי.

אורי רז

New member
אם יש CPU סביר ומספיק זכרון

אני בטוח שהוא שווה משהו - ריבוי משתמשים נעשה מזמן על מחשבים הרבה יותר חלשים מה PC השולחני המצוי עם מערכות הפעלה כ unix.

damtiela

New member
מי שולט על המחשבים?

לא ברור לי אם כל אחד עובד לבד, או שכולם יחד.

משער שכל אחד עובד לבד

אבל יש בוודאי אופציית שיתוף רשתי כי הרי הם מחשב אחד אז אפילו לא צריך כבל רשת. קשה לי להאמין שהמחשבים האלה יעבדו מספיק מהר. מהירות שעון ועיבוד נתונים של המעבד לא היו אף פעם המגבלה הבלעדית. הדיסק הקשיח הוא עדיין איטי מאד ואין מה לדבר על פעולות פשוטות כגון הוצאת דיסק, העתקה, הדפסה שעדיין תופסות המון משאבים (לפחות בפיסי) וקשה לי לראות 5 מחשבים שניזונים ממעבד אחד שיצליחו לבצע פעולות בו זמנית כאשר אין להם מספיק משאבים.

xslf

New member
אני הצלחתי להריץ כמות דומה

של משתמשים על מחשב אחד בו זמנית, שממש לא היה חזק (המחשב הריץ לינוקס, והמשתמשים השתמשים ב־VNC כך שכל העיבוד והעבודה למעשה נעשים על מחשב בודד). כך שאם יש מספיק זכרון (עם 256 זה קצת איטי, אבל עדיין עובד) אני ממש לא רואה בעייה של משאבים.

למעלה