מחשבי דל

bolodolo

New member
מחשבי דל

בתור אחד (מיני רבים) שמבקר בפורום מפעם לפעם על מנת להתעדכן בעולם המחשים הניידים שמתי לב שבזמן האחרון הנטיה היא להמליץ על מחשבי דל (שאני אומר זמן אחרון אני מדבר על טווח של שנה בערך). לאחר בדיקה שביצעתי באמת נמצא שדל מציעה דגמים אטרקטיביים לכל "מגזר" (גיימרים, סטודנטים, אנשי עסקים, שימוש ביתי) במחירים אטרקטיביים וגם נותנת אחריות של 3 שנים בניגוד לשאר החברות שפועלות כיום בארצנו הקטנה. אני רוצה לבקש פה מחברי הפורום שקנו דל לספר קצת על חווית השימוש (כולל תמיכה בלינוקס), בעיות שנתקלו, תקלות וטיפול המעבדה של דל ישראל. בתודה מראש.

bolodolo

New member
הוא תומך בלינוקס (אובנוטו ליתר דיוק...)??

כמה זמן הסוללה מחזיקה בממוצע? הוא רץ מהר או מרגיש כבד? אפשר "לקרוע" אותו עם 15 תוכנות פתוחות או שהוא עגלה? יותר פירוט יהיה נחמד

צח משה

New member
לי יש inspiron 6400

עם 1 GB זכרון, אין לו כרטיס גרפי מאוד חזק אבל הוא מתמודד יפה אפילו עם s.t.a.l.k.e.r. (אבל אני מודה שלא ניסיתי מעבר לזה, אני לא כזה גיימר) מעבר לזה ולשימוש רגיל הוא מחשב חזק, אני לא נתקל כמעט בבעיות שקשורות אליו. לגבי לינוקס - הרצתי עליו אובונטו, עובד יפה מאוד למעט issue קטן עם הדרייבר של הכרטיס רשת האלחוטי, זאת בעייה ידועה, היא נפתרה (דל הוציאו גרסה חדשה). פשוט צריך להוריד את הדרייבר (ל windows) הכי חדש ולעבוד עם ndiswrapper. זה 10 דקות של עבודה יחסית פשוטה כדי לסדר את זה. בגדול לגבי דל ולינוקס. דל תומכים באופן רשמי בלינוקס, הם אפילו מאפשרים לקנות את המחשב עם אובונטו מותקן. ככה שאין לך מה לדאוג בכל מה שקשור לדרייברים. המצב הרבה יותר טוב מבמקומות אחרים.

bolodolo

New member
הקשר בין דל ואובנטו ידוע לי

ולכל מי שקורא טיפה עיתונות מחשבים, הבעיות מתחילות שנכנסתי לפורומים של אובונטו, שם משתמשי דל מפצצים בבעיות בקשר לצורבי דיוידי ולכרטיסי רשת. אני מקווה שעד שאקנה את המחשב הכל יעבוד חלק מה"אריזה" (או מ LIVE CD:)) דווקא שמעתי דברים טובים על HP בקשר לתמיכה בלינוקס. חבל שבדברים אחרים הם פחות מתמחים....

RoyBO

New member
תמיכה בלינוקס

אתה יכול לבדוק דרייברים לאובנטו אם קיימים באתר של דל לכל דגם. ל1520 יש מספר מצומצם של דרייברים לאובנטו באתר של דל בדוק כדאי לך.

צל3

New member
איש הגשם - איך המסך שלו

הבנתי שהוא מבריק. איך אתה מוצא את היתרונות/חסרונות של זה והאם השתקפויות ניתנות לניטרול באופן סביר (ע"י הסטה של הצג כמובן). תודה.

יאיר B

New member
אני יכול להתייחס רק לנושא השירות

יש לי דל אינספירון 1100 (זה בהגדרה של מוצג ארכיאולוגי - בן 3...). שים לב מי נותן השירות למחשב הדל שתקנה. יש כמה נותני שירות בארץ (ביניהם ניתן לספור את גלאקסי שנותנת שירות ברשתות ללקוחות פרטיים, אומניטק שלרוב עובדת עם חברות, אבל לא רק, יש עוד כמה שאני לא זוכר את שמם שמתעסקים עם שני המגזרים). אין נותן שירות אחד כמו בחברות אחרות, לכן צריך להתעניין מי נותן השירות. אאל"ט בעיקרון דל ישראל זה גלאקסי (יש לי ניסיון לא ממש טוב איתם, אבל זה היה לפני שלוש שנים, אולי דברים זזו מאז). חוץ מזה המחשב בן ה-3 עובד כמו חדש (חוץ מהסוללה שלו שמתה), גם נראה כמו חדש (למעט מכה קטנה בפלסטיקה המכסה את אחד הצירים, שום דבר שטיפת סופר-גלו לא יכולה לפתור, הציר עצמו עובד טוב), הכל תלוי איך שומרים עליו. ההודעה הזאת נכתבה ממנו...

bolodolo

New member
עוד מישהו יכול לספר על שירות?

של דל ישראל/יבואן ספציפי או החנות שממנה הוא רכש... או שהם פשוט לא מתקלקלים הדלים שלכם?

ש.פ.ד

New member
יש לי שני מחשבים שרכשתי בארה"ב

האחד D600 בן כמעט ארבע שנים, שזכה לשימוש גס ועדיין שורד. הוא נתקל בבעיה שחייבה החלפה של הלוח והדיסק (האחריות הבינ"ל כובדה בארץ בלי היסוס). פרט לכך - אין טענות. סוס עבודה של ממש! השני D610 בן כשנתיים וזוכה לשימוש קצת עדין יותר ונראה ומתנהג כחדש. לשני המחשבים הוחלפה בטריה לאחר כשנתיים. הראשון כבר זקוק להחלפה נוספת. הגיוני, היות ואני פורק בטריה לפחות פעם ביום ובד"כ פעמיים ואפילו שלוש. את השירות אני מקבל מאומניטק והוא מצויין. רכיבים הוחלפו תחת אחריות. בכל תיקון שילמתי על שעת עבודה בודדת (האחריות הבסיסית שבאה עם המחשב היא לחומרה ולא לעבודה מחוץ לארה"ב). אני מכיר אנשים נוספים שמשתמשים ב- DELL כמחשבי עבודה - הקונצנזוס הוא די ברור - אלו סוסי עבודה מצויינים. מעט (אבל ממש מעט) פחות עמידים מה- IBMים לשעבר, אבל מצד שני מעניקים יותר כח מיחשוב תמורת משמעותית פחות כסף, מה שהופך אותם לתמורה מצויינת עבור המשתמש. כמחשב פרטי/סטודנט - אין לי מושג...

למעלה