מחשבים ניידים של Dell...

jedijedi

New member
מחשבים ניידים של Dell...

שלום! אני מחפש כבר זמן רב מחשב נייד שישמש אותי ליישומי אופיס, ווינווס ויסטה וכו' (לא משחקים). חשבתי לקנות מחשב של Dell. ממש מצאו חן בעיני המחשבים שלהם. אולם גיליתי כמה בעיות: - הדגמים החדשים Inspiron 1520/1521 מגיעים רק עם מסך מבריק, שמשקף ומחזיר את האור בחדר, דבר שמטריד מאוד. לא יודע למה ייצרו את הדגמים החדשים הללו רק עם האפשרות הזו. - הדגם Inspiron 6400 הוא דגם מיושן יותר הנמכר עדיין בארץ, אולם הוא לא מופיע למכירה כלל באתר החברה בארה"ב, ולכן אני מתלבט האם כדאי להשקיע במחשב זה שיש לו לכאורה את אותם ביצועים כמו של החדשים (אפשר להתקין את כל הרכיבים הרצויים - 2.0 GHZ מהירות מעבד, 2GB זכרון, Bluetooth וכו') ולהנות ממחשב עם אותם ביצועים בדיוק ממחיר זול יותר, או שמא מדובר במחשב ישן שיש דגמים חדשים ממנו ומה הטעם לקנות מחשב שכבר לא נמכר יותר, לפחות בחו"ל? הבעיה היא שגם ב- Ispiron 6400 אני חושב שאין אפשרות אחרת מלבד מסך מבריק... האם יש לכם איזה שהוא פתרון לשתי השאלות, או שפשוט להמליץ לי על חברה אחרת? תודה!

jedijedi

New member
אחד מחברי הפורום הוותיקים

מוכן בבקשה לייעץ לי מעט? כל תשובה תתקבל בברכה... :)

Kibiniloch

New member
סדרת ה-Latitude של DELL מגיעים במסך מאט,

רובם אם לא כולם, אבל המחירים מעט יותר גבוהים. גם אני מחפשת מחשב עם מסך מאט ומאוד קשה למצוא היום במחשב עם מפרט סביר ובמחיר הגיוני.

jedijedi

New member
מי צריך את ה- Latitude?

לא הבנתי למה הם יותר יקרים משמעותית - הרי מדובר באותו מפרט של מחשב, שעולה יותר משמעותית מאשר סדרת Inspiron.. מה היתרון בהם? מחשב הכי זול מסדרת Latitude עולה מעל 6000 ש"ח, ובד"כ הוא יהיה בעל רכיבים מינימליים. תוסיפו קצת זכרון, הארד דיסק וויסטה פרמיום ותגיעי לעלות של 7000\8000 ש"ח. זה מיותר וזה לא מה שאני (ואני מנחש שגם את) מחפשים. הרי כל מה שמפריע לנו זה המסך המבריק, ועל זה צריך לשלם עוד אלפיים שקל? ל- Dell פתרונים.

RoyBO

New member
היתרון שאתה מקבל מחשב מאוד אמין ועמיד

זו הסדרה העסקית של דל.

kobi 23

New member
מה שאתה אומר זה כמו

להגיד בשביל מה לקנות מאזדה 6 אם יש מאזדה 3 עם אותו מנוע 2.0 סמ"ק ואותו כח סוס.

Kibiniloch

New member
האמת שאני שוב מתלבטת

אם קצת לעשוק את עצמי ולהגדיל את התקציב ופשוט לקנות נייח טוב שישרת את עניין המשחקים כולל מסך LCD 19" כמו שמסך למשחקים צריך להיות, ולהביא נייד בסיסי לאופיס/אינטרנט +- באיזור 4.5K. ואז אני באמת שוב נתקעת עם הפאקינג מסך מאט. אפילו את האינספירון 6400 ההכי פשוט יהיה קשה למצוא במאט - בנוטבוק קלאב אומרים שאין להם כבר ממזמן ומגיע רק עם מבריק, ובמשב רשום שהמסך מאט אבל המחיר יותר גבוה וכנראה לא ממש אותו מפרט, יכול להיות שאפילו פחות טוב..כבר לא זוכרת. קיצר אם אני מחליטה על נייד ונייח א ני מתחילה את כל הברוך הזה של החיפושים מהתחלה :|

Kibiniloch

New member
בעצם, תיקון טעות

במשב המחיר דווקא נראה סבבה, מקווה שעוד יש במלאי - אולי אני אלך עליו וישאר לי אחלה תקציב לנייח..

Kibiniloch

New member
גיגלתי אותו

מצאתי איזה מפרט שלו - אפילו בתמונה הוא לא נראה כמו מסך מאט...וגם לא צויין. אבל בכל מקרה אין מצב לסלרון/סמפרון, אני לוקחת או core duo או טוריון.

bar666xp

New member
אגב "מיושן" בקושי בן שנה אם ביכלל?

ממש לא מייושן ולא ישן פשוט כרגיל רצים קדימה אם הטכנולוגיה זה גם לא אומר שיש לך צורך ביכלל במעבד בעל יותר מליבה אחת אגב. המעבדי ממש לא כולם 2GHZ יש בפלטפורמה גם מעבדים 1.5GHZ ופחות.. וגם מעבדים עם BUS 533MHZ ולא רק 800MHZ ו1GHZ.. תחזור למה אתה צריך ולא מה הדבר האחרון שיצא לשוק.

למעלה