מחשבים ואנחנו

s h i r k u s h

New member
מחשבים ואנחנו ../images/Emo132.gif

אומנם הפורום הוא על אנשים והאינטרנט, אבל מקווה שתרשו לי לגעת בנושא המחשבים. לאחרונה יצא לי לשמוע רבות על אנשים מבוגרים שמתקרבים יותר ויותר לתחום המחשבים ומוכנים ללמוד, כאשר בעבר מרבית המבוגרים נהגו להתרחק מהמחשבים וממש לפחד מהמכונה הזאת. לדעתי ההתפתחות הזאת נהדרת. אצלי במשפחה אבא שלי התחיל לעבוד יותר ויותר עם המחשב, עבר קורס מחשבים וכו', אמא שלי מתעסקת עם המחשב המון כי היא כתבנית, אבל התחילה יותר לגלוש באינטרנט ואני ואח שלי כבר מכורים לאינטרנט שנים אז אין על מה לדבר
מה אצלכם?

י.ש.

New member
מה זה בדיוק אנשים מבוגרים?

תרשמי מספר בבקשה. אני משתמש באינטרנט יותר מהילד שלי וגם הוא נמנה על המשתמשים במחשב ובאינטרנט.

היו לי לקוחות מבוגרים בני 80

ההורים של אשתי בני 65 ומחוברים למחשב היטב. בסה"כ לרוב האנשים בני 65 ומעלה לא קל להתעסק עם המחשב. בכלל, פלח האוכלוסיה שמעוניין במחשב לא רק כאמצעי (כמו מכשיר וידאו טלוויזיה ומיקרוגל) הוא להערכתי רק 30 אחוז. לדעתי המבוגרים נמצאים באותה סטטיסטיקה ומתוך 30 אחוזים שמעוניינים ביותר מאשר אימייל ובדיקת חדשות - רק אחוז נמוך מסוגל לפתח מיומנות כזו שמביאה להתמכרות ושיעבוד כמו זו של הצעירים יותר. הידיים שלהם לא גמישות וקשה להם לתפעל את העכבר. כמובן שהקלדה עיוורת עוזרת מאד למי שיודע.

damtiela

New member
סבא וסבתא שלי בני 75 בערך,

ותותחים באינטרנט. (אימיילים, ניהול תיקי השקעות, חדשות, וחיפוש מידע). אמנם העיניים לא כמו שהיו פעם, וגם הידיים לפעמים קצת עושות קונצים, אבל שניהם מסוגלים לבלות שעות על המחשב.

e-magine

New member
אולי שירקוש התכוונה לקשישים

ולא למי שמלאו לו 18 שנים. בתרבות שלנו המילה זקן שפעם היתה תואר כבוד, קיבלה קונוטציה שלילית. לפעמים אומרים קשישים ולפעמים ישישים והממשלה המציאה לפני כמה שנים את המונח אזרח ותיק, כאשר האזרח הותיק יכול להיות עולה חדש יומיים בארץ (כדי לבלבל את האוייב?) ורק ביטוח לאומי משלם "קצבת זקנה". גמלאי או פנסיונר זה יותר סטטוס, כי יש קשישים שאין להם גימלה ויש מצד שני גמלאי צה"ל ורפא"ל וכד' שהם די צעירים, ויש גם גיל הזהב, שאני ממש לא יודע מאיפה זה בא, אבל זה המינוח של איגוד האינטרנט הישראלי. יש להם קבוצת עבודה שמקדמת את הקשר בין אנשים שהגיעו לגיל הזה שעשוי מזהב ובין האינטרנט. אני קורה בין השורות ואני מבין שאילה לא הסבים והסבתות של דמתיאלה ושל קסלף וגם לא אבא של צלליתה ואימא שלי, אלא כנראה אנשים שאין להם בכלל מחשב בבית כי הם הולכים למרכזי יום, שם תלמידים וסטודנטים מלמדים אותם, כי אולי גם אין להם במשפחה תלמיד או סטודנט שהיה לו חשק או יכולת ללמד אותם קצת. אז בעצם מדובר על פעילות לצמצום הפער הדיגיטלי.

קא זו או

New member
אלה מועדוניות יום

זה נשמע לכאורה נורא הענין הזה של מועדוניות יום לקשישים- הקשישים האלה מוגבלים ביכולתם הפיזית פעמים רבות, והמועדונית מספקת להם חברה ותעסוקה לשעות היום, בהחלט.

simplex

New member
מבוגרים ואינטרנט זה חיבור נהדר

הילדים כבר עזבו את הבית מזמן, מפסיקים לעבוד, ונוצר חלל. יש זמן חופשי, יש תחושה של ריקנות מסויימת, והאינטרנט מציע בדיוק את מה שצריך. לחזור לתחביבים הישנים, לשוחח עם אנשים, לעסוק בהרבה דברים. אין כמו האינטרנט לאנשים מבוגרים. על כל מה שקשור בשימוש במחשב, הם יסתדרו. שוב, זה תלוי במקרה הספציפי, אבל בהחלט אני בעד לעודד אותם בעדינות בכיוון הזה.

xslf

New member
הסבתות + הסבא שלי ברשת

וגם הרבה דודים מבוגרים. מכיוון שהמשפחה מפוזרת ברחבי העולם, הם משתמשים המון בדואר אלקטרוני- כולל מריבות משפחתיות...

צלליתה

New member
ואבא שלי

שהוא פנסיונר מבלה שעות רבות באינטרנט. מתכתב עם בני משפחתו שבעולם, קורא עתונים מכל מיני סוגים וכל מיני ארצות, וגם משחק ברידג. הענין הוא שכל הדברים האלה הם דברים מאוד נחמדים, ואני לא הייתי קוראת לזה שימוש במחשב. אבא שלי התחבר לרשת בקלות כבר לפני כמה שנים בגלל שאין לו בעיה עם אנגלית. היום שיש כבר הרבה אינטרנט בעברית רואים יותר ויותר מבוגרים שמתחברים, משתמשים ונהנים. שימוש במחשב (לדעתי) הוא ענין הרבה יותר "מחשבי" מקריאת עתון אוןליין. ולא רבים הם מי שעושים שמוש על באמת במחשב. רובנו משתמשים בו ככלי לעשות דברים אחרים. לקרוא ולכתוב בפורום זה שימוש במחשב? לדעתי בכלל לא. הענין העיקרי פה הוא הדיון, לא המחשב.

e-magine

New member
גם אימי משחקת בריג'../images/Emo13.gif

גם במחשב, משתמשת באימייל, משתמשת באנציקלופדיות, מחפשת מידע וכד'. היא קרובה לגיל 70 ואני מכיר גם אנשים בני 85 שמשתמשים במחשב ובאינטרנט. יחד עם זאת, אין לי ספק שיש גם אנשים מהדורות היותר מבוגרים, לאוו דווקא גימלאים, שנמנעים משימוש במחשב וזה עשוי להיראות כמו פוביה. בעבודה שלי משתמשים כ 15 שנה בתקליטורים משפטיים והיום אני לא יכול לתאר לעצמי איך זה לבצע חיפושי אסמכתאות בשיטות שלפניכן. כמובן שבשנים האחרונות נוספו גם כלי חיפוש ומאגרי מידע אינטרנטיים. יחד עם זאת, אכן נתקלתי בלא מעט עמיתים למקצוע שנמנעים מלהשתמש בכלים האלה בעצמם ונעזרים בצעירים. הם מודעים לכך שללא הכלים האלה לא ניתן להגיע לתוצאה אך הם לא מוכנים לעשות את המלאכה בעצמם. לחלק זה נראה בזבוז זמן, ולחלק יש תחושה שלא יסתדרו ואולי גם אי רצון ללמוד איך עובדים עם הכלים האלה. לגבי מה שכתבת, האם כתיבה בפורום היא שימוש במחשב, דעתי היא: ללא ספק כן. אולי זה נראה לך טריוויאלי, אך אם אומר לאדם, "בוא לקרוא בפורום אנשים ואינטרנט בתפוז" הטלתי עליו משימה די מורכבת. כמובן אני יוצא מהנחה שיש לו גישה למחשב עם חיבור. הלוגיסטיקה לא מסתיימת בכך. כדי שאוכל לקרוא את הודעתך כאן בפורום, עליי לשמור את המחשב שלי ברמת תחזוקה סבירה, גם מבחינת חומרה וגם מסחינת תוכנה. עליי כמובן לדעת את המינימום על התגוננות מפני וירוסים, תולעים ותוכנות ריגול ולדאוג להגנות. עליי לדעת להדליק את המחשב, להתחבר לאינטרנט, להגיע לאיזה פורטל או מנוע חיפוש ולהיות בעל ידע מינימלי בחיפוש. רצוי שגם אתמצא בתוכנת פורומים כדי לדעת איך להעלות תגובה ולהיות מסוגל לצרף לה, במידת הצורך, קישורים וקבצים שהמערכת מאפשרת להעלות. במידה ומשהו לא מסתדר לי, עליי להיות מסוגל לדעת איפה לחפש מידע עזרה ותמיכה טכנית. רצוי שאדע גם מה לעשות כאשר המחשב נתקע ואיך להתנתק ולכבוד את המחשב במידה וזה לא מחשב שהוא דלוק תמיד. לפעמים אני צריך לדעת להחליף ציוד היקפי, להחליף ראשי דיו או טונר במדפסת, להורות למדפסת איך אני רוצה להדפיס, (טיוטא או איכות גבוהה וכד', כמה עותקים) להעתיק קובץ מדיסקט לדיסק קשיח או ההיפך, להתקין תוכנה חדשה, לסרוק ולשמור מה שסרקתי, לצרוב ועוד פעולות כאלה. הדברים האלה הם בפירוש שימוש במחשב. יש הרבה אנשים שלא יודעים לעשות את הפעולות האלה או חלק מהן. יש כאלה שמפחדים. איפה שחסר ידע, יש כל מיני אמונות אגדות ופחדים.

e-magine

New member
כן, אני חושב שהאינטרנט

הוא מדיום מעולה לריבים, היות והתקשורת בעיקר טקסטואלית, הוא מאפשר ים של אי הבנות.

למעלה