לטרובי (TRUVY)
חשבתי על ההצגה שלך של הדברים. אני חושב שברחוב או באינטרנט, אנחנו כמעט ולא אמורים לפגוש מטומטמים, כי רוב המטומטצים האמיתיים נמצאים בבתי החןלים הפסיכיאטרים. אותו הדבר לגבי בהמות וחמורים הם נמצאים במכלאות. אהבלים וטיפשים, אני לא פוגש. אבל אני חושב שאני כן פוגש אנשים אטומים לנושא מסויים או כמה נושאים. אני אקח דוגמא קלה, נגיד שאני פוגש אדם שהוא הומוסקסואל, ואני אייזק אטום להומוסקסואליות, אז הוא מדבר מולי, ואני בליבי אומר אזה מטומטם, או אזה נכה, אבל הסיבה האמיתית היא, שלי קשה עם הנושא שהוא מדבר עליו או מייצג, ואני אטום למה שהוא אומר, ואחרי תקופה מסויימת אני כבר עייף ממנו ורוצה שיעלם לי מהעיניים, אז אני צועק מטומטם, חמור, נכה, אתה לא יודע מה אתה מקשקש ועוד כלמיני. אני אקח דוגמא קלה נוספת, אלה הם דוגמאות קלות, דוגמאות מקובלות, לגיטימיות, יש הרבה דוגמאות אחרים שנורא מצערים. נקח את ח"כ עזמי בשארה, הוא ח"כ בגלל שיש כאלה שבוחרים אותו. בזמן המלחמה האחרונה, הוא הופיע באלג'זירה ודיבר בעד חזבאללה וכינה את הצבא הישראלי " האוייב", להזכירך באותם ימים נפלו טילים באזור מגוריי קרית ים, ואחרי שהאזנתי לו קצת, צעקתי אזה מטומטם, אזה דפוק, אזה זבל............ אבל הוא הכל רק לא מטומטם, ומישבחר בו לא מטומטם, הם רק אטומים למאבקו של העם היהודי ואני אטום לבעיה הערבית של הערבים הישראליים, הם לא מרגישים אותי ולא חשים אותי מבחינת העניין הלאומי שלי ואני לא חש אותם ולא רוצה לראות אותם, אנחנו יכולים להיות ידידים, אבל בעניין הזה אנחנו אטומים זה כלפי זה, והם בליבם מכנים אותי מטומטם ודפוק ואני מכנה אותם מטומטם ודפוק. מישו פעם בפורום אחר, כתב סיפור, קיבל מחמאות מהרבה אנשים רק אחת טענה שהוא מטומטם לגמרי, כתב עוד סיפור ושוב היא טענה שהוא מטומטם לגמרי, ואני לא ראיתי אפה הוא מטומטם אני ניסיתי להבין אותה ובאמת ראיתי את הנקודה שהיא מדברת עליה, אבל מכאן ועד לפסול את הכל ולכנות את כל כולו כמטומטם ? הוא הפסיק לכתוב סיפורים ואני מצטער שלא עמדתי מול אותה אישה. כשאני אטום לנושא מסויים, זה לא שהנושא הזה נפל עליי מהשמים, אלא שהנושא הזה אני בחרתי בו כדי להיות אטום לגביו, זאת בחירה שלי, אני אטום ל זה ולזה ולזה, ולכן כשאני מכנה מישהו כמטומטם או כנכה או כדפוק או כזבל או סמרטוט או מגעיל, אין אנחנו מדברים על נכות שלו אבל בעצם אנחנו מדברים על הנכות שלי, אני הוא הנכה באותו הרגע, אני הוא זה שיש לו בעיה באותו הרגע, אני הוא חסר האונים באותו הרגע, אני הוא זה שנמצא במתח באותו הרגע. ואז הפיתרון לזה הוא ע"י זה שאני אומר שקשה לי להתייחס לזה או קשה לי לדבר על זה. קשה לי, אני הוא זה שהוא נכה כרגע, אני הוא זה שמדי פעם נכה, אני הוא זה שבגלל היותו אנושי איננו מסוגל להתייחס באופן מלא ויסודי לכל נושא שמועלה בפניו.