מחשבות

tvrui10

New member
מחשבות

כשאנו פוגשים נכה רגליים ,נעשה כל מאמץ לסייע לו. לא נאיץ בו גם כשאנו ממהרים,ההפך במרבית המקרים נתאים את הליכתנו לקצב שלו. כך ננהג גם כשנפגוש עיוור,גם אם הוא יתקל בנו,נגיב בהבנה, בכל אופן מרביתנו. אפשר להמשיך בדוגמאות נוספות,אך הכוונה ברורה. ובכל זאת ישנה נכות אחת,שמרביתנו חסרי סבלנות כלפיה. שמעתי לא פעם אנשים שמכריזים: "אני יכול לסבול הכל רק לא טימטום !" נשאלת השאלה ,מדוע מרביתנו יכולים לשאת כמעט כל נכות,אך מפגינים חוסר סבלנות ואפילו כעס כלפי אנשים פחות חכמים. מוזר ,הרי איש לא בחר להיות כך ,מי לא מעדיף להיות גאון כמו לאונארדו ?

anilo33

New member
התשובה ברורה..../images/Emo13.gif

הנכות מהסוג המקובל והנראה לעין..והיא מציבה מראש ובצורה ברורה את חוסר האיזון הגורם-ולעתים ממש מחייב- כל אדם הגון ואנושי לגלות התחשבות וסובלנות . באופן טבעי ובלתי מודע, גם אם לא על פי ההגיון הצרוף ,התחשבות זו תהיה כללית ולא רק בתחום הנכות של אותו אדם. ואילו ב.."מיקרה האחר" תכונה זו של להיות.."פחות חכמים" איננה מוגדרת או מקובלת כנכות, היא גם לא נראית פיסית בעין ועל כן קל לנו- ואפילו מפתה- שלא לגלות התחשבות מיוחדת ולהשתמש באותם מרכיבי התמודדות סמויים ( " אני אראה לך שאני חכם/חזק/משכנע/מקובל יותר ממך") שרבים מפעילים אותם במקביל לתקשורת הרגילה והגלוייה ביחסנו עם אחרים, אם בחברה חדשה שם יש לנו רצון להוכיח את עצמנו ואם בחברה קיימת שם אנחנו רוצים לשפר או לפחות לשמור על מעמדנו..
תכונות אנושיות בסיסיות, יאמר לך כל פסיכולוג...

tvrui10

New member
אם התשובה היתה כל כך ברורה ,לבטח

הייתי יודע . אז כך: 1."התכונה" של להיות פחות חכמים לא נראית פיזית,אך הרי היא מורגשת מאוד. מיד כשהפרטנר שלך פותח את הפה (בנכות פיזית יש כאלה שמצליחים להסתיר). 2. אותם "תכונות אנושיות בסיסיות" להיות חזק וחכם יותר כדבריך,אינן מופעלות מול נכים פיזית רק מול ה "פחות חכמים",שכן אנו מרגישים שזו לא חכמה להיות חזק מול נכה,אבל יש כאלה שחושבים שזה כן חוכמה להיות חכם מול טיפש. 3.ברור שזו תכונה אנושית,גם רצח ,גניבה וכ"ו הם תכונות אנוש אז מה עדיין מעטים יחסית נוהגים כך? 4. אין חוסר איזון גדול יותר מחוסר האיזון הזה,שהרי ישנם לא מעט נכים פיזית שמצליחים לתפקד כמו כל אחד אחר,עם עזרים או בלעדיהם. צר לי עדיין נשארתי תוהה על התופעה הנ"ל

לטרובי (TRUVY)

חשבתי על ההצגה שלך של הדברים. אני חושב שברחוב או באינטרנט, אנחנו כמעט ולא אמורים לפגוש מטומטמים, כי רוב המטומטצים האמיתיים נמצאים בבתי החןלים הפסיכיאטרים. אותו הדבר לגבי בהמות וחמורים הם נמצאים במכלאות. אהבלים וטיפשים, אני לא פוגש. אבל אני חושב שאני כן פוגש אנשים אטומים לנושא מסויים או כמה נושאים. אני אקח דוגמא קלה, נגיד שאני פוגש אדם שהוא הומוסקסואל, ואני אייזק אטום להומוסקסואליות, אז הוא מדבר מולי, ואני בליבי אומר אזה מטומטם, או אזה נכה, אבל הסיבה האמיתית היא, שלי קשה עם הנושא שהוא מדבר עליו או מייצג, ואני אטום למה שהוא אומר, ואחרי תקופה מסויימת אני כבר עייף ממנו ורוצה שיעלם לי מהעיניים, אז אני צועק מטומטם, חמור, נכה, אתה לא יודע מה אתה מקשקש ועוד כלמיני. אני אקח דוגמא קלה נוספת, אלה הם דוגמאות קלות, דוגמאות מקובלות, לגיטימיות, יש הרבה דוגמאות אחרים שנורא מצערים. נקח את ח"כ עזמי בשארה, הוא ח"כ בגלל שיש כאלה שבוחרים אותו. בזמן המלחמה האחרונה, הוא הופיע באלג'זירה ודיבר בעד חזבאללה וכינה את הצבא הישראלי " האוייב", להזכירך באותם ימים נפלו טילים באזור מגוריי קרית ים, ואחרי שהאזנתי לו קצת, צעקתי אזה מטומטם, אזה דפוק, אזה זבל............ אבל הוא הכל רק לא מטומטם, ומישבחר בו לא מטומטם, הם רק אטומים למאבקו של העם היהודי ואני אטום לבעיה הערבית של הערבים הישראליים, הם לא מרגישים אותי ולא חשים אותי מבחינת העניין הלאומי שלי ואני לא חש אותם ולא רוצה לראות אותם, אנחנו יכולים להיות ידידים, אבל בעניין הזה אנחנו אטומים זה כלפי זה, והם בליבם מכנים אותי מטומטם ודפוק ואני מכנה אותם מטומטם ודפוק. מישו פעם בפורום אחר, כתב סיפור, קיבל מחמאות מהרבה אנשים רק אחת טענה שהוא מטומטם לגמרי, כתב עוד סיפור ושוב היא טענה שהוא מטומטם לגמרי, ואני לא ראיתי אפה הוא מטומטם אני ניסיתי להבין אותה ובאמת ראיתי את הנקודה שהיא מדברת עליה, אבל מכאן ועד לפסול את הכל ולכנות את כל כולו כמטומטם ? הוא הפסיק לכתוב סיפורים ואני מצטער שלא עמדתי מול אותה אישה. כשאני אטום לנושא מסויים, זה לא שהנושא הזה נפל עליי מהשמים, אלא שהנושא הזה אני בחרתי בו כדי להיות אטום לגביו, זאת בחירה שלי, אני אטום ל זה ולזה ולזה, ולכן כשאני מכנה מישהו כמטומטם או כנכה או כדפוק או כזבל או סמרטוט או מגעיל, אין אנחנו מדברים על נכות שלו אבל בעצם אנחנו מדברים על הנכות שלי, אני הוא הנכה באותו הרגע, אני הוא זה שיש לו בעיה באותו הרגע, אני הוא חסר האונים באותו הרגע, אני הוא זה שנמצא במתח באותו הרגע. ואז הפיתרון לזה הוא ע"י זה שאני אומר שקשה לי להתייחס לזה או קשה לי לדבר על זה. קשה לי, אני הוא זה שהוא נכה כרגע, אני הוא זה שמדי פעם נכה, אני הוא זה שבגלל היותו אנושי איננו מסוגל להתייחס באופן מלא ויסודי לכל נושא שמועלה בפניו.

tvrui10

New member
מה שאתה אומר שהכל נובע

מדיעות קדומות,מאטימות שלנו? אין ממש נכים או טיפשים במציאות? גישה מעניינת.

גם מאטימות של האדם שממול

נגיד שאני עם ראש פתוח לנושא מסויים, והצד השני שאני מדבר איתו אין לו ראש פתוח לנושא, לא בגלל שהוא נכה אלא בגלל שיש לו אנטי לנושא הוא אטום אליו מתוך בחירה, בגלל החינוך שלו, או בגלל משברים שעבר בחיים שלו או בגלל שכך הוא רגיל, ואז אני מדבר ומדבר ואין התייחסות, ואז בא לי לצעוק אחרי שהתעייפתי.

אורמור

New member
סייח, למה אתה מערבב

בין חולי נפש למטומטמים ואהבלים? את המטמטמים לא מאשפזים וחולי הנפש יכולים להיות מאד חכמים עשית סלט בכלל, מכל המושגים אם אתה לא פתוח להתייחס למשהו זה הופך אותך נכה? נכות היא בד"כ קבועה, זה לא שבבוקר אין לך סבלנות או פתיחות-ואז אתה נכה ובערב אתה פתאום מסוגל ואז עברה לך הנכות... כתבת מניפסט ענק ולמרות שהוא מלא בעידוד ערך הסובלנות (שזה נחמד בפני עצמו) הוא עדיין מלא בדברים שהם תיאוריות שאתה ממציא, רחוקות מן המציאות. אולי היה ראוי לקשט את ההרצאה הזאת בכמה הגדרות מילוניות? כדי שיהיה ברור על איזה מושגים מדברים? למשל: מטומטם לפי מילון ספיר הוא זה ש-אינו מבין או שאינו מרגיש, חסר שכל, אטום קהוי.. אז אתה רוצה לומר שלא פגשת כאלה מחוץ לבתי החולים הפסיכיאטרים?... לעשות לך הכרות עם השכן שלי מלמטה?... שיהיה לך יום נפלא אור

אם מטומטם זה אחד שאינו מבין, אז

לכולנו יש אי אלו דברים שאנחנו לא מבינים, ואם מטומטם זה אחד שאינו מרגיש, אז כולנו מדי פעם איננו מרגישים, ואם מטומטם זה אדם חסר שכל, אז בן אדם כזה אנחנו לא פוגשים ברחוב כי הוא בדרך כלל בבית חולים או נמצא תחת השגחה , אם מטומטם הוא חסר הגיון אז כולנו חסרי הגיון מדי פעם, לגבי אטימות, אז כולנו מדי פעם אטומים מתוך בחירה וגם קהויי חושים מדי פעם גם מתוך בחירה. כך כשאנו מכנים מישו כמטומטם, זה בגלל אי הסכמה, או אטימות של צד אחד, או חוסר תיקשורת, או נסיון להשפיל את הצד השני, או משחקי כוחות אחד מול השני, ואת צודקת אין נכות כזן בסביבה שלנו שקוראים לה מטומטם, נכות כזו קיימת רק בבתי החולים הפסיכיאטרים. בבקשה תמצאי לי שירשור אחד שנכתב ע"י מטומטם. תביאי לי בן אדם אחד שהוא מטומטם ב ה הידיעה, שלא מטופל בבית חולים פסיכיאטרי או נימצא תחת השגחה בגלל רפיון שכל מולד. אני לא פגשתי במערכת הפורומים כולה, אף מטומטם אחד, אבל אני פגשתי אנשים שהיו אטומים למה שאמרתי או שלא הסכימו איתי או שנכנסו למשחקי כוחות איתי, או שקיללו אותי, או שנפגעו ממה שאמרתי, או שנדהמו מזה שאני נפגעתי. אין אנשים מטומטמים תחת כיפת השמים, ובטח ובטח אסור לנו בשום פנים ואופן להתייחס לנצראללה או עזמי בשארה כמטומטמים. לגבי כתיבת מניפסטים, אני מקווה שלא שיעממתי אותך, אני לא שמעתי מאנשים בפורומים שאני משעמם מישו. ייתכן מאוד שהשכן שלך למטה, משחק איתך משחקי כוחות ועושה לך דווקא, ומונע מעצמו להבין אותך כי הוא מנסה לפגוע בך. ייתכן שהשכן למטה נוטל סמים, ואז שוב מקומו לא באזרחות, ואני כשאני פוגש אנשים מסוממים אז אני מתרחק מהם כי אני לא יודע אך לטפל בהם.

flower45

New member
כמה אפשר לסחוט את הטמטום?

כרובי יש לי השערה בקשר לשאלת השרשור. אנשים מפחדים פחד מוות שיאבדו את שפיותם/עירנותם/שיקול דעתם . ניראה לי שהם מפחדים מפגיעה מנטלית יותר מאשר פגיעה פיזית שעליה ניתן להתגבר בכוח הרצון. מכאן כאשר רואים אדם מוגבל וטמבל רואים בו את האדם שהיו מפחדים פחד מוות להיות כמוהו ולכן מתייחסים אליו בעויינות. כלפי נכים פיזים מתייחסים ביתר סובלנות כי אולי פחות מאויימים על ידי הנכות שלהם.

למעלה