מחשבות

rubber duck

New member
מחשבות

כבר כמה ימים שמתרוצצות לי בראש מחשבות על הדבר הזה שנקרא קיטלוג למעשה כל פעולה היא קיטלוג כטוב כרע כבאמצע כל אדם מקוטלג כנחמד כרע כחייכן או כ עצוב ופתאום שמתי לב שלמעשה כל הקיטלוג הזה מסבך לנו את החיים אם במקום לחשוב על אדם כטוב או כרע נחשוב עליו כעל אדם שברגע מסוים הוא טוב לנו ובאחר הוא פחות טוב ( ושוב אני מקטלג ) הרי שלמעשה מתחת לקיטלוג נשאר אדם וכו........ שרון

deep ocean

New member
כתבתי הודעה שעוסקת בזה בעבר

רק אין לי מושג היכן היא. אני אחפש אותה פעם אחרת. אוהבת מיכל
אחלה תובנות!

Kiru

New member
מה שאתה קורא "קיטלוג",

הוא לדעתי לא יותר מקישור בין תכונות מסויימות של אנשים לבין היחס שלנו אליהם, או הציפיות שלנו לגבי ההתנהגות שלהם. אני לא מדבר פה על צפיות במובן של שיפוט, אלא במובן המלולי הפשוט: עם אדם שאני מכיר כסימפטי ("מקוטלג כסימפטי"), אני אשמח יותר ליצור קשר. כשאני עומד לדבר עם אדם עצבני ("מקוטלג כ..."), התגובה שלו לא תבוא לי בהפתעה. אם הבנתי נכון, אז.... מה רע?

rubber duck

New member
נכון אבל

לרוב הקיטלוג מתבצע על סמך המפגש הראשוני שלנו עימו כלומר גם הוא ביסודו אדם רגוע ושליו הרי שאצלינו בראשו הוא הכי עצבני שבעולם וכו......... אגב אנו מקלטלגים לא רק בני אדם אלא למעשה כל דבר עלי אדמות וכל תחושה שלנו שרון

FM_the_Weird

New member
טבעו של האדם לקטלג.

יותר נכון להפריד. ולרוב הוא עושה את ההפרדות הללו ללא שום קשר למציאות. טוב ורע לא קיימים. אלה מושגים אותם המציא האדם לצורך בסיס איתו יוכל להצדיק מעשים מסויימים ולגנות אחרים. זה מצד אחד. מצד שני, מי אתה (או אני) שנחליט איך כל אחד יתמודד עם חיים ואנשים?

נילאם

New member
הקיטלוג והמאטריקס

הבעיה עם הקיטלוג שהוא כמו המאטריקס מהרגע שאנחנו נולדים, אנחנו מוזנים לורידים בחינוך ל- שיפוט, הבדלה, מיסגור, תבניות ושוב שיפוט, השלב הראשון הוא המודעות (לקחת את הגלולה האדומה!) השלב השני זה לגלות כמה השיפוט הוא חלק מאיתנו. (בהנחה וראית את הסרט, זוכר איך הצינורות היו מחוברים לכל הגוף של הגיבור והוא היה צריך להתנתק מהם בכח ולהוולד מחדש???) השלב השלישי זה באמת להתחיל לראות הכל בעיני תינוק. טהור, טהור ונקי משיפוט.

deep ocean

New member
לא ראית מטריקס?

שרון-במיידי לראות!
הייתי נותנת לך את הסרט אבל אל תשאל!!! חברה שלי שהחלטתי לנתק איתה קשר יש כרגע אצלה את הדברים הבאים (שהיו שלי ונתנתי לה לקרוא/לראות) -הסרט מטריקס קנוי -5 ספרים שמאד חשובים לי כמובן שאת הכל ניתן לקנות בכסף אבל זה קצת מבאס אני מנסה כרגע לא לקנות עוד סרטים וספרים (כסף).

rubber duck

New member
אני אארגן לי את הסרט

הסרט פשוט הוקרן בתקופה שלא יצאתי כמעט בכלל
וזה נגמר
אני אראה אותו מתישהוא
שרון

יה-יה

New member
אני חוסכת לאשכר הודעה

רק שלא תתאבד, חו"ח. ואם כן, שתחזיר קודם את מה שהיא לקחה.

deep ocean

New member
הממממממ

הנקודה היא כזאת. לא טילפנתי אליה ביום הולדת האחרון-לפני כמה ימים זה היה. היא לא תטלפן אלי כי היא הבינה שאני רוצה לנתק (נראה לי שהיא הבינה) הסקתי להתקשר אליה ממזמן אבל היום הולדת מבחינתה זו ההוכחה האחרונה היא לא תטלפן ואם היא תטלפן היא לא תחשוב על הספרים/מטריקס היא תחשוב על הכאב שלה על זה שהיא רוצה להמשיך להיות חברה שלי. זה מאד חד צדדי. אני לא מעוניינת להיות איתה בקשר. היא מאד מעוניינת. מבחינתה, היא היתה רוצה להיות החברה הכי טובה שלי ושלא יהיו לי עוד חברות. היא שתלטנית, קנאית, וחונקת-ואני לא רוצה חברים כאלו.

deep ocean

New member
הסבר יותר נרחב

אני בן אדם שאוהב חופש. אני אוהבת להיות עם עצמי. נהנית פשוט להיות עם עצמי. (אפילו אם אני לא יעשה כלום, אני נהנית סתם להיות עם עצמי). כרגע למשל במשך השבוע אין לי צורך להיפגש עם אנשים. (ברור שאני רואה אנשים למשל בשיעורי קונג פו, אני מתכוונת למפגשים של אחד על אחד) גם אין לי צורך לנהל שיחות טלפון ארוכות. היו תקופות שזה היה אחרת. כרגע אין לי צורך להיפגש או לדבר בטלפון יותר מידי. בסוף שבוע אני נפגשת עם חברים וכו´ החברה הזאת רצתה להיפגש איתי כל הזמן. היא לא הבינה שזאת לא היא, אלא אני. מה הכוונה? ניסיתי להסביר לה שאני בתקופה שאין לי רצון להיפגש עם אנשים הרבה ואני צריכה את הזמן לעצמי היא לא הבינה אותי אלא כל הזמן לחצה ולחצה ולחצה ולחצה אני לא אוהבת שלוחצים אותי וזהו החלטתי לנתק אבל לא רק בגלל זה גם בגלל תכונות האופי שלה. בכל אופן.....אין לי כח להסביר את עצמי כרגע. מקווה שהייתי מובנת... :)

יה-יה

New member
קודם כל, היית מובנת

דבר שני, הזדהיתי עם כל מלה שלך בקשר לחופש, להנאה להיות עם עצמך וכו´. אצלי המצב דומה והחברות שלי כבר יודעות שאם לא בא לי לדבר, אז אני אומרת והן מקבלות את זה (כנ"ל ההפך, כשהן צריכות שקט). עוד הן יודעות, שאם בא לי להיות עם עצמי, הן לא יכולות לגרד אותי אפילו עם שפכטל. כך שנראה לי שזה תלוי מי האדם שעומד מולך, כמו בכל דבר, ואם חברתך לא מקבלת כרגע את המרחב שאת מבקשת לעצמך, היא לא צריכה להיות במרחב הזה. תעשי מה שטוב לך, כל עוד את לא פוגעת באחרים. היום בדיוק אמרתי לחברה שלי שעידן ה´לא נעים´ תם ונשלם. (ובכל זאת אני הולכת לחתונה של מישהי שלא בא לי, אבל זה כי בחרתי לא לפגוע בה). לפעמים חלק מ´לעשות מה שטוב´ לנו, בא על חשבון נפשו הפגועה של מישהו אחר, אבל זה חלק מתהליך כלשהו שהצד השני צריך לעבור. אנחנו לא יכולים להעביר אף אחד שום תהליך, אלא אם הוא רוצה בו. החיים מלמדים אותנו לקחת לעצמנו את מה שאחרים לא רוצים/יודעים לתת. תעשי מה שטוב לך ומה שעושה לך טוב. של מי החיים האלה, לעזאזל??? אני אתך, יה-יה.

deep ocean

New member
my words exactly

של מי החיים האלה, לעזאזל??? ענק!! אנחנו עושות מה שעושה לנו טוב! איזה כיף!!!!!! הא?!
איזה כיף! אז מתי אנחנו נפגשות? חהחהחה רציתי רק להגיד לך שגם אני אהבתי את מה שכתבת וכמובן שמנסיון החיים שלי הזדהיתי מאד עם: "לפעמים חלק מ´לעשות מה שטוב´ לנו, בא על חשבון נפשו הפגועה של מישהו אחר, אבל זה חלק מתהליך כלשהו שהצד השני צריך לעבור. אנחנו לא יכולים להעביר אף אחד שום תהליך, אלא אם הוא רוצה בו. החיים מלמדים אותנו לקחת לעצמנו את מה שאחרים לא רוצים/יודעים לתת" נחמד לראות את המחשבות שלי כתובות על ידי אדם אחר ממני

rubber duck

New member
למיכל וליהי יה

הכי חשוב זה לעשות מה שמרגישים ואם אני רוצה לבד אז אני לבד ברור שחברים זה טוב אבל לפעמים צריך להיות קצת לבד ובמקרים אחרים אנו רוצים את הביחד חושב גם לומר זאת לפעמים אם נבהיר את עצמינו פתאום כולם יבנו שזה מה שדרוש לנו כרגע ויניחו לנו ובכל מקרה תמיד לעשות מה שהגוף /לב שלנו דורש
שרון

יה-יה

New member
מתי אנחנו נפגשות???

מתי שיבוא לנו
ואפרופו מחשבות... איזה כיף להיות בסביבה של אנשים שחושבים. לא הרבה עושים את זה. הכוונה חושבים באמת. על החיים. על עצמם. אנשים כל הזמן חושבים. אבל מעט אנשים (שאני מכירה, בכל אופן) חושבים בצורה, איך לומר, (כמעט) נקייה משיפוט, מבינה, מכילה ובעיקר משנה. משנה את החיים. זה רק אצלי או שיש ריח של משהו טוב באוויר???

deep ocean

New member
אההההה יש משהו באוויר!

את מריחה את הספגטי ברוטב נפוליטנה+גמבה+עשבי תיבול שהכנתי!!! יאמיייייייי אני עושה ספגטי מדהים!!!!! WHITE BEAR ורבקה טעמו ממנו כבר וליקקו את האצבעות! אני לא אגלה כמה הם אכלו ממנו.. טוב רק אם תלחצו עלי . . . ממש הרבה. הם כל כך נהנו!!!

למעלה