מחשבות

nathaliemoon

New member
מחשבות

מחשבה שהתעוררה בי על הודור - למה למרטין לצור דמות שבשלבים המתקדמים יותר של הספר משמשת כסוס משא בלבד לבראן? האם מישהו חשב על זה פעם ויש לו תאוריה כלשהי בנידון? הרי באותה קלות מרטין יכול היה לצור דמות חזקה אחרת, אך אינטיליגנטית שגם תוכל לעזור ולסייע וגם שיסחוב את בראן לאורך הבריחה. התאוריה שלי - בראן, לאחר שיצבור כוחות מיסטיים שונים ומשונים "ירפא" את הודור. אם זה יקרה זה פותח אפשרויות מעניינות כיוון שלפי התאורים של הודור הוא גדול וחזק כמעט כמו ההר. אגב,שמו האמיתי של הודור הוא וולדר - האם לדעתכם יש לו קשר לבית פריי?? מחשבה נוספת - במשחקי הכס, כשטיריון עובר דרך ווינטרפל לאחר סיורו בחומה ומביא עבור בראן שירטוטים לאוכף מיוחד - גם קיץ וגם שעירון תוקפים אותו במפתיע ובצורה כזאת שאפילו רוב מתואר כמופתע ומזועזע. האם יתכן וזה רמז מטרים כלשהו למאבק בין בראן/ ריקון וטיריון? סתם מחשבות

Catelyn

New member
המחשבה הזו יפה

אבל לדעתי בראן פשוט ילמד בהמשך להשתמש בהודור כפי שהוא משתמש בקיץ, מה שעשוי להיות לו לעזר רב. נראה לי שהוא הולך להשתמש בהודור, שנראה כמו חצי ענק, נגד האחרים וההלכים הלבנים. זו, לדעתי, הסיבה שייעודו הוא באיזור החומה - הוא הולך להלחם במלחמה נגד האחרים והלבנים (ואולי בעקבות כך להפוך ללורד ווינטרפל הבא?). לדעתי מרטין פשוט ייעד את הודור לשימושו של בראן - בגלל שהודור רפה שכל, בראן ישתלט עליו במהירות, וזה יקל עליו להשתלט על אנשים בעלי מודעות, בהם יוכל להשתמש במלחמה נגד האחרים והלבנים... רק תיאוריה, כמובן, אבל זה מה שנראנ לי. לגבי וולדר - נההה, לא נראה לי... זה פשוט סתם שם, לדעתי. כמו שיש תיאון סטארק ורודריק סטארק וכו', יש סתם וולדר... זה מה שנראה לי לפחות לגבי האחרון - אני לא יודעת (בקושי הקדשתי לזה מחשבה), אבל נראה לי שפשוט הנחתי שזה מפני שטיריון הוא לאניסטר, ואנחנו יודעים מה ג'יים עשה לבראן, ולכן הזאבים - שיש להם כוחות/מודעות (קראו לזה איך שאתם רוצים) על-טבעיים, ידעו זאת והתנפלו על טיריון האומלל...

nathaliemoon

New member
יש סימוכין

למה שאת אומרת, נדמה לי שזה בסופת חרבות כשבראן בעצם "משתלט" על הודור בפעם הראשונה ומרגיע אותו כך. אז אני לוקחת את מילותי בחזרה - זה הרבה יותר הגיוני, אמין ונסמך טקסט. בקשר לטיריון - לא יודעת, כאמור זה יכול להיות חסר משמעות אבל לא נראה לי שזה פשוט בגלל שהוא לאניסטר, אחרי הכל הוא דווקא מגיע בכוונה לעזור לבראן.

לישקפה

New member
א לכל דמות יש תפקיד מכריע.

הודור הוא פשוט מעין אתנחתא קומית שממלאת תפקיד סה"כ די חשוב בעלילה (עוזרת "לשאת", תרתי משמע, דמות מרכזית אחרת בסדרה). סה"כ די מצחיק ואפילו נחמד ומרענן לשמוע את הודור תוקע "הודור" בנימות כאלה או אחרות לבטא את פחדיו, חששותיו, ואת, בעצם, עצמו.

nedisrael

New member
אני לא יודע לגבי זה

בסה"כ הכל לא הרגשתי שהודור הוא דמות קומית במיוחד, יותר טראגית, אם כבר. כן, יש כמה קטעים מצחיקים איתו, אבל בסיכומו של דבר, נראה לי שהודור יביא לכדי ביטוי את השאלה המוסרית - האם בכלל מוסרי מצידו של בראן להשתלט על הודור אפילו בעבור צרכים אלטרואיסטיים? יש לי הרגשה שיש סיפור מאחורי דמותו של הודור ושאנחנו ניחשף אליו מתישהו.

לגוטל

New member
גם אני חשבתי על זה

האם הודור יהפוך לכלי של בראן... נגלה יותר על הקשר ביניהם בספרים הבאים.

Guy24Gold

New member
כמו כל דמות שולית בששאוק

כמו הודור יהפוך לדמות חשובה. וד"א- ידעתם שהודור הוא נין של נאן הזקנה? גיליתי את זה רק אתמול. ומזכרירים את זה אפילו כמה פעמים. מרטין חייב להשתמש בזה מתישהו. וגם בשם האמיתי של הודור.

לא כל דמות שולית

הופכת לדמות חשובה. במקרה של הודור- לא יודע. אולי באמת כמו שאמרו כאן הוא יהיה "כלי" של בראן בתהליך הלימוד שלו לפתיחת העין השלישית.

למעלה