מחשבות

vadik2

New member
מחשבות

כול מה שהאדם יחשוב עליו יכול להיות .(איכשהו ,מתישהו ,איפושהו...) אבל האדם לא יכול לחשוב על משהוא שיכול להיות שברגע שהוא חושב עליו זה מבטל את קיומו של הדבר עליו חשב. למשל עם אני יחשוב שיש משהו שמונע ממני לדעת עליו כך שאני גם לא יכול להיתנגד הרי זה לא אפשרי שחשבתי עליו מההתחלה. למה האדם אף פעם לא יוכל לענות על איזושהיא שאלה במלואה למשל איפה הוא ? בבית, בארץ ישראל .בכדור הארץ . במערכת השמש. בשביל החלב.ב... ביגלל שהשאלה הזות קיימת .ולמה היא קיימת כי האדם זקוק לשאלות האלה על מנת להיתפתח,להתקיים ,לחייות. בלי השאלות לא היה כלום (אנושות).

חבריה , לא שמעתם אף פעם .......

את המושג "חופש אומנותי" ? ממתי אומן, ובמקרה שלנו משורר, אמור להיות ברור ? האם הרגשות שלנו ברורים לנו לחלוטין ? אומנות אף פעם לא היתה ברורה וגם לא תהיה ברורה לחלוטין! היות שברגע שהאומן עוסק בדברים ברורים ומוחלטים, הוא מפסיק (או שלא מתחיל כלל)להיות אומן! והופך לעיתונאי במקרה הטוב! אגב, איני יודע אם הבחור הנל עוסק בכתיבת שירים. אולם לדידי מצאתי במסר "הלא ברור" שלו גישה של משורר! וחוסר הבהירות שלו ברור לי בהחלט.

אתה לא חייב להפגין את בורותך .....

גם כשלא צריך! (ובמקרה זה ממש לא צריך) אגב, אני עושה שימוש בהומור ובציניות לצורך חידוד מסריי. ובכל מקרה, לא בציניות מדובר כלל! ואכן התכווני לכל מילה במסר הקודם שלי! ואשמח אם תהיה התייחסות עניינית.

conatus

New member
אתה טועה חבר !

זה לא נכון מה שאתה אומר "כול מה שהאדם יחשוב עליו יכול להיות" כי די שתחשוב על כך שהעולם זה לא היה נברא/נוצר ומייד תראה שאפשרות זו לא יכולה להתקיים כי אז לא היית פה על מנת לשאול.

erezsh

New member
מישהו מוכן לשכתב את מה שהוא כתב?

לא הבנתי אף משפט

kk221

New member
לא ברור

ואדיק, לא ברור לי על מה מדובר כאן. כל מה שהאדם יחשוב עליו יכול להיות? אם אני חושב על נמר עם כנפיים, על ילד יותר מבוגר מהאבא שלו, על קיומו של אלוהים או נייר שחותך זכוכית אז זה אומר שכל הדברים הללו יכולים להיות? ומה זאת אומרת שבלי השאלות לא היה קיים כלום? ברור שהיה קיים, רק שונה. יש אורגניזמים חיים רבים בעולם שלא שואלים את השאלות הללו, אבל הם קיימים לא פחות מאיתנו.

ronenbarak

New member
שכתוב

בספרות נכשלתי, אבל לקרוא אנשים אני קצת יותר טוב: כוונת המשורר: המחבר התכוון להגיד שכל המחשבות שלנו על עצמנו לא שוואת כלום. וזאת משום שבתהיליך החשיבה אנחנו מסתכלים על מצב קיים, ונותנים עליו הכלטות, אבל ברגע שחשבנו משהוא על עצמנו, אז השתננו, והחשיבה כבר לא תקיפה, צריך לעשות את זה שוב ושוב ושוב. דוגמא: הרופא שואל מה אתה חושב עליו עכשיו, אז רונן חושב על השאלה, אבל מכיוון שהוא חושב על השאלה אז הוא חושב על זה שהוא חושב על השאלה, ואז הוא חושב על זה שהוא חושב שחושב על השאלה.... וכך הלאה. כדי שהאדם יפתח את המוח ואת יכולת החשיבה שלו הוא צריך לשאול שאלות, לפעמים לחקור את עצמו על השאלות האלה, כיצד הוא לא נתקע עם LOOP השאלות, היכול להיות שיש מנגנון כזה שמונע ממנו להכנס לLOOP מבחינת שאלות, כי אם כן המנגננון הזה גם מגביל ביכולת העיבוד שלו כדי להפיק תשובה נכונה. *תרגום זה מיוצר ע"י רונן ברק, אינו קשור בכלל למקור, אבל אני מוכן להתערב שזה מה שהמשורר התכוון.

lmatan1

New member
חרי הברק בדרך כלל בא הרעם

כך את דוגמאת הרופא אתה בא לרופא הוא אומר לך , שמע יש לך כולסטרול ,אתה אומר לו מה לעשות הוא עונה אל הדאג יש כולסטרול רע ויש כולסטרול טוב ואז אתה מגיע למסקנה ,תראה איך הרופאים האלה מתוחכמים הם זורקים לך שמות מההפטרה ומציעים לך תרופות מהשנה שעברה ואתהיוצא יותר מבובלבל ממה שנכנסת, ההחלטות שאתה עושה הם פועל יוצא של שטיפת מח שמטרתה לגרום לך להיות תלוי במדע ואין לך אפשרות בחירה להפיק תשובה נכונה אבל אתה חייב לבחור בכל זאת,

ronenbarak

New member
fi

גם אני מטער על השיכתוב הגרוע, פשוט אין פה עריכה, או מחיקה. חבל.

למעלה