מחשבות...

זרזיר

New member
מחשבות...

מחשבות הן דבר מוזר. הן מכריחות אותך להתמודד עם החיים ועם עצמך (גם עם הטוב וגם עם הרע). אולי זאת הסיבה שכל-כך הרבה אנשים מנסים לברוח מהן – במודע ולא במודע. יש כל מיני תחבולות: להעסיק את עצמך כל הזמן כדי שלא יהיה לך זמן לחשוב, לברוח לעולמות דמיוניים, לפטור את המחשבות כלא חשובות, או אפילו לגשת לחיים בגישה של ``לא אכפת לי מכלום``. אבל לא משנה מה תעשה, המחשבות תמיד ישיגו אותך בסוף. בלילה במיטה כשאתה לא מצליח להירדם, כשאתה הולך לבד בדרך, כשאתה בדיכאון, או סתם כשאתה יושב בלי משהו מיוחד לעשות, הם יתגנבו אליך מאחורה פתאם ויכריחו לעמוד מול המציאות. לכל אחד יש דרך לבטא את עצמו ואת המחשבות שלו: בשירה, בציור, בכתיבה, בסיפור, בדיבור, בריקוד, במאמץ גופני, (בצ`יטוט), וב1001 דרכים אחרות. מחשבות צריכות שחרור, הן לא יכולות להתרוצץ בראש בלי מפלט כל הזמן. כשלי יש מחשבות, כשאני מדוכא, שמח או סתם משועמם, אני כותב. לא משנה אם זה לא מיוחד, לא יפה או אפילו לא מובן. זה לא מיועד לאנשים אחרים – אני כותב בשביל עצמי. אני מאמין שלכל אחד יש צורת ביטוי מיוחדת משלו אבל שהוא יכול גם בשאר הדרכים. בתוך כל אחד מאיתנו טמונים כוחות אדירים. בפעם הבאה שאתם עצובים במקום לשבת ולבכות נסו לחבר שיר, לצייר ציור, לכתוב סיפור, (או לפחות לדבר עם מישהו..), תסמכו עלי, אתם מסוגלים (גם אם אתם חושבים שאתם חסרי כישרון), וזה עוזר. העיקר שמה שאתם עושים/כותבים יהיה אמיתי ויבוא מתוככם. אבל הדבר הכי חשוב הוא שתחשבו. אתם באמת רוצים להיות אחד האנשים האלו שמתעוררים בוקר אחד, מסתכלים במראה ולא מזהים את עצמם? שפתאם מבינים שלא עשו כלום עם חייהם, שבזבזו את זמנם, ושכל חלומותיהם, שאיפותיהם ותקוותיהם נזנחו מאחור מזמן? תחשבו כל הזמן!!! על החיים, על עצמכם, על הכל!!! ואף פעם אל תוותרו על החלומות שלכם!!! כמו תמיד מקווה שנהנתם או שזה לפחות גרם לכם לחשוב, אוהב, זרזיר. נ.ב כשהדרך נגמרת במבוי סתום ואין לך לאן לברוח כשאתה אבוד ואין לך כיוון ואתה לא מצליח לפרוח, אל תאבד תקווה אל תפסיק לחלום פשוט עצום את העיניים ועוף אל המרום אי שם בתוך ליבך, מחכה התשובה… כשלפעמים, אתה מרגיש לבד והחיים כאילו עוברים מהצד כשהכל נראה שחור ובקצה המנהרה אין אור, אל תאבד את האור שבפנים זה שבוער גם למרות כל הקשיים. שאב את הכוח מתוך נפשך, ואל תפחד, להיות עצמך…

ronitfin

New member
זה גרם לחשוב

יפה מאוד. טוב לקבל תפיחות שכם על הגב, ``להתעורר לא לשכח את החיים, לא לפספס``. זה טוב, תמיד ובכל זמן, אסור להכנס לשיגרה!

תסלח לי מאוד

אם הייתי קוראת דברים שאתה אומר בפעם הראשומה אני מתארת לעצמי שהייתי די מסכימה איתך, אבל בגלל שעוד לפני שנכנסתי לפורום ראיתי המון דברים שכתבת אני רוצה למחות!!! לחשוב בחיים זה דבר נכון, גם החייים שלי מאוד מחושבים ואני גם מנתחת אירועים ואנשים כדי לפעול בעולם הזה אבל לכתוב בקיצוניות כמו שאתה כותב שרק צריך לחשוב כל הזמן זה לא כל כך נכון לדעתי צריך גם לחשוב אבל למשל עליך לדעתי זה הביא המון כבדות אני יודעת שהרבה אנשים בפורום מתלהבים מדברים שאתה כותב. גם אני אבל בכל זאת זה כתוב בתיבול של נוגות, כבדות, עצב. אני חושבת שצריך לזרום עם החיים, פשוט ל ח י ו ת אולי הדרך הטובה ביותר היא לשלב- לזרום בחכמה או ליהיות בעל מחשבה זורמת. אחותי היא גם כזאת שכל הזמן חושבת, לפעמים היא פשוט זועקת:``אני כבר לא יכולה יותר לחשוב, מתפוצצת``!!! כי מרוב שהיא כל דבר מנתחת וחושבת- האם עשיתי נכון, אם הייתי עושה אחרת ומתחרבשת כל כך במחשבות שזה גורם לאדם לשקוע יותר מידי ולא לצוף על פני השטח...אתה בטח מכיר את זה, כמוה, לא נרדמים בלילה מרוב...אווווף.... ל ז ר ו ם ם ם ם ם ם ם

מיקי*

New member
לא מבין . . .

נראה לי שלא הבנת נכון את מה שזרזיר כתב, אבל הוא יוכל להסביר הכי טוב אם את צודקת או שמא לא הבנת נכון. אז אשאיר לו את המלאכה. חוץ מזה ברור שלא כל הזמן צריך לחשוב, אבל אולי אם היינו חושבים קצת יותר לפני שהיינו פועלים ולא פועלים רק ע``פ אינסטינקט או רגש לא היינו נפגעים כל כך ואולי לא.

*פנדורה*

New member
לא ממש מסכימה... (ושאלה לזרזיר.)

אני בעד לחשוב ולא להדחיק. מה שהזכרת היה מין סוג של קלילות שלא במקום לדעתי. כמובן שיש דברים שאין טעם לדוש בהם. אבל חשיבה על העתיד היא תמיד חיובית. כשאת חושבת כשכל שמעייניך מופנים קדימה, מה עושים הלאה, איך עושים..... זה טוב מאד. מה שהיה נגמר. צריך להפיק לקחים (!) ולהמשיך הלאה. ועבורך זרזיר..... אני מכירה כמה אנשים שמסוגלים להדחיק מחשבות, אני לא. עדיין לא הצלחתי להחליט אם זה טוב או לא. כי להם קל יותר בחיים, אבל אלו גם קצת חיים של בת יענה. לא? אשמח אם תענה לי. מיו. נ.ב. אני לא חושבת שהוא כותב בנוגות. הוא פשוט כותה על צדדים רציניים יותר של החיים, זה הכל. והוא עושה את זה נפלא.

זרזיר

New member
זאת באמת השאלה...

ואני באמת לא יודע לתת לך תשובה אמיתית... יכול להיות שאנשים שחיים בתוך בועה בלי לחפש אף פעם משמעות אמיתית הם יותר מאושרים מאנשים שחושבים (ואף סביר שזה כך לפעמים), אבל אני לפחות חושב שלא היתי רוצה לחיות ככה, לחיות חיי אשליה שבהם אני אהיה מאושר (נקודה למחשבה: ראית את הסרט ``מטריקס``?). מצחיק אותי קצת שאת שואלת כי בשבוע שעבר הסתכלתי במקרה באקווריום של דגים, והם כאילו הסתכלו במראה (שהיתה בדופן של האקווריום), והתחלתי לחושב האם הם בכלל מבינים שמה שהם רואים זה השתקפות של עצמם? האם הם מבינים שהם כלואים? אולי היה עדיף אם היתי דג במקום בן-אדם (או באותה מידה ציפור, צב או כל חיה אחרת) ואז החיים היו הרבה יותר פשוטים בלי בעיות קשות והצורך לחשוב ולהחליט. קיבלתי מוזה ו: האם דגים רואים את עצמם במראה? האם יש להם בכלל מחשבה? האם הם מבינים, שבאקווריום הם כלואים? למה הם שוחים כל היום, אם הם לא מגיעים לשום מקום? חיים בין אבנים, וצמחים מלאכותיים. אבל אולי בעצם כמו הדגים גם אנחנו בתוך אקווריום כלואים ופשוט לא מודעים, כי את הים אנחנו לא, מכירים... האם הדג מתגעגע לים? האם הוא בכלל זוכר איך זה שם? שמי תכלת ושמש במקום סתם תקרה אוקינוס של חופש ולא סתם קופסה. אך בחיים בים יש הרבה סיכונים רשתות של אוניות, וחכות של דיגים. סכנה של אכילה, מדגים יותר גדולים, וסיכון להרעלה, מזיהום של מפעלים. אז תגידו לי, מה בעצם עדיף? מהו הדבר, שאין לו תחליף? חיים של ביטחון שגוררים עבדות, או חיים של סכנות, אך בחרות. אנשים פוחדים לצאת מהבועה, ולהחשף לעולם, שיש בו סכנה... נ.ב. האם הדגים מבינים, שעליהם מסתכלים, מישהו שיקבע מה הם יאכלו, מה יהיה שמם ואיפה הם יחיו. מישהו שיקבעו מה יהיה גורלם, האם יהיו מנה ראשונה, או שיחזרו לים... מקווה שתרמתי במשהו (למיו ולכל מי שקרא) או שלפחות נהנתם... שלכם, זרזיר

מיקי*

New member
נכון שזה קשור למאטריקס

אבל דוקא לי עלה בראש, במיוחד כשקראתי מה שכתבת, זה דוקא הסרט: המופע של טרומן . . . אתה לא חושב? למי שלא ראה רררררררוצו לראות - סרט ענקקקקקקקק

ST

New member
בדיוק...

בדיוק היום חברות שלי ראו את הסרט, אבל הייתי עסוקה באולפנא... יש הכתרה עוד שבועיים... איזה כיף! אולי אני אבקש מהן את הסרט, לראות מתישהו...

זרזיר

New member
לאבישג... (וכל מי שמעונין)

קודם כל תודה רבה על התגובה והביקורת הבונה. תמיד טוב לדעת שאנשים גם חושבים על מה שאתה כותב ולא סתם מדלגים או מרפרפים דרך זה. (וזה באמת משעמם לפעמים אם כולם מסכימים איתך...) אני כן חושב שאדם צריך לחשוב כל הזמן( ויש אנשים שהם פשוט כאלה), אבל אני חושב שלקחת את דברי בקצת יותר מדי קיצוניות (אולי זו אשמתי, כשכותבים שיר או קטע בד``כ מקצינים את הרגשות קצת בכדי להעביר ביתר בהירות את הנקודה). אני מסכים עם דבריך שצריך גם לדעת לפעמים לזרום עם החיים. אם הינו חושבים על כל דבר ומנתחים אותו עד אינסוף (כמו שאת אומרת שאחותך עושה וכמו שגם אני עשיתי במידה מסוימת בשלב כלשהו בחיי), לעולם לא הינו מגיעים להחלטה אמיתית.נגיד אם הינו צריכים לבחור בין 2 דברים, הינו חושבים כל הזמן על האפשרויות ולא מכריעים עד שמשהו היה קורה (כמו שתמיד קורה בסופו של דבר בחיים) שהיה מכריח אותנו לבחור באפשרות מסוימת. לאחר הבחירה הינו שוקעים בתסמונת ה``מה אם...`` והינו חושבים כל הזמן על מה היה קורה עם הינו עושים ככה.. ומה היה קורה אם הינו מחליטים אחרת... (יש לי שיר על הקטע הזה, אבל הוא באנגלית, אני יכול להביא לך אותו אם את מעונינת(למרות שבטח לא תאהבי אותו כי בהסתכלות פשוטה גם הוא די כבד ופסימי...) אני כן טוען שצריך לחשוב לעומק לפני כל החלטה חשובה (וגם לפני אלו שלא) אך לפעמים צריך לדעת גם להיות ספונטני ולזרום עם החיים והיעוד שלך. אם היתי חושב בקיצוניות כמו שאת מתארת היתי יושב כל היום בבית ולא עושה מאומה מפחד ההשלכות (ולא היתי מפרסם את הקטע כי לא היה לי זמן לבזבז והיתי פוחד ממה שאנשים יחשבו עלי...). לא היתה לי אמונה בה` (שיש לי, למרות שיש לי הרבה שאלות שאין לי עליהם (עדין או אף פעם) תשובות). הקטע הזה כוון יותר לאנשים שלא חושבים על מעשיהם, הן מתוך בחירה והן מתוך אי-מודעות (שלצערי זה הרבה מאד אנשים..). האם הית מעדיפה לחיות את חייך כחיים חסרי מטרה? האם את מעדיפה לא לשאול שאלות בגלל הפחד שלא יהיו לך תשובות ושזה יכריח אותך לחפש ואולי אפילו להשתנות (מחשבה מפחידה ביותר..)? האם את מעדיפה לקבור את ראשך בחול ופשוט לזרום עם החיים לאן שיקחו אותך, לטוב ולרע? מההודעות הקודמות שלך שהספקתי לקרוא אני יכול לראות שאת אדם שכן חושב, ולנחש שהתשובה היא לא.. (אבל אולי אני טועה, זאת לא תהיה הפעם הראשונה...) אני יכול להרחיב עוד אבל ההודעה הזאת כבר הרבה יותר מדי ארוכה בשביל תגובה ואני חושב שהעברתי את מה שרציתי להגיד. אני אשמח מאד אם תגיבי... (מסכימה להבהרה, עדין לא מסכימה, שוללת עוד יותר, אולי אני שוב לא מובן וכו`) את מוזמנת גם לקרוא את תגובתי למיו (אם אני אספיק לכתוב אותה...) שוב תודה, זרזיר. נ.ב תודה על דאגתך, אבל אין לי בעיה מיוחדת בלהרדם.( במיוחד לאור העובדה שאני הולך לישון רק כשאני מתחיל להרדם גם ככה ואז אין לי בעיה להרדם...) תמסרי לאחותך לקחת את החיים קצת יותר בקלות... אולי שתלמד ממך... ;-) נ.ב.נ אם הגעת עד פה אז כל הכבוד לך (ותודה). אולי המחשבות שלי כן מעציבות אותי קצת לפעמים, אבל אני יודע להסתכל על העולם גם בצורה אופטימית, אני פשוט בד``כ כותב שאני מדוכא... הדבר היחיד שבאמת מפריע לי זה שאני עדין מחפש מטרה לחיים, אם תוכלי לעזור לי בזה אני אשמח...

מיקי*

New member
זרזירוש, כרגיל אתה פשוט גדול

הדברים שלך פשוט נכונים ואתה לא יודע עד כמה (או אולי בעצם אתה כן יודע). כל כך הזדהיתי עם מה שכתבת. והלוואי ולמרות ואני יודע שאתה צודק זה היה כל כך קל. לפעמים אנחנו מרחמים על עצמנו כל כך ורוצים לעשות לעצמנו חיים קלים ואנחנו מתעלמים מהדברים. אבל בסופו של דבר זה חוזר אלינו כבומרנג ביתר עוצמה ובזמנים הכי לא נוחים. אז תודה לך על זה שאתה קיים. ותמשיך להדהים אותנו ולהמם אותנו. (יש לי דמעות בעיניים).

zipihersko

New member
זרזיר

לא יכלתי שלא להגיב... אבל פתאום אני מגלה , שנגמרו לי המילים... אין אדם שיקרא את זה, ולא יחשוב.. כתבת דברים מאד יפים.. תודה לימונית

למעלה