מחשבות

kinsti

New member
מחשבות

אני לא כותבת כאן הרבה. גם לא מגיבה הרבה, למרות שאני כן קוראת כן וכן רוצה להגיב יותר ממה שאני מצליחה.
מרגישה רוב הזמן שזה המקום לכתוב דברים שקשורים לאובדן/אובדנים. לפעמים אני מרגישה שאני לא רוצה לחשוב עליהם, לפעמים אני מרגישה שאין לי הזכות (הרי חוויתי שלושה אובדנים בשליש ראשון ועכשיו אני אמא. במקום שאני אכנס להריון ואלד כעבור 9 חודשים לקח לי שנתיים. נכון שהן היו שנתיים בלתי נסבלות, הרגשתי לא נורמלית, משוגעת, פגומה, מדוכאת, לא רציתי להיות בקשר עם אף אחד, עזבתי עבודה, עזבתי דוקטורט, נתקעתי......). ופתאום אני חושבת על ההריון הבא, בעיקר כי בעלי נורא רוצה ויודע שזה לא תוכנית כפי בקשתך ואני מוצאת את עצמי מתה מפחד, מתרגשת מהמחשבה, אבל מפחדת ומוצאת מיליון תירוצים למה זה ממש לא זמן טוב ויולי עוד קטנה ואני עוד רוצה להיות רק איתה ולהיות בריאה ואנרגטית כשאני איתה ומלא דברים טכניים אחרים. ומתה מפחד מלנסות בכלל ולהתחיל ולהזריק שוב, כל יום ואז פעמיים ביום ומפחדת מאולטראסאונדים ומהשיתוק הזה שאני חווה כשאני בהריון ומבינה שזה לא יכול להיות ספונטני, כי איך שאני מגלה שאני בהריון אני ישר אצטרך להזריק ואני צריכה להערך לפני זה ולקבוע תור לקופרמינץ כי בהריון עם יולי הזרקתי קלקסן 80 ואז היא נולדה עם IUGR אז הוא אמר שבהריון הבא הוא יעלה את המינון.....אולי זה לא הזמן לחשוב על זה? אולי אני עוד "מחלימה"? אולי תמיד ארגיש ככה ובגלל שאנחנו לא נהיים יותר צעירים אני צריכה להתגבר על הפחד? ואז אחותי בסוף השבוע האחרון מספרת לי שהם יתחילו עוד מעט לנסות שוב. יש לה ילדה שגדולה מיולי בשנה. כשהיא הייתה בהריון איתה, אני הייתי בהריון הראשון שלי (שתינו היינו ביחד בהריון ראשון). היינו בדיוק באותו זמן בהריון ואני הייתי צריכה לעבור גרידה כי הדופק פתאום פסק ולה יש ילדה. ופתאום יצא לי "אני לא רוצה שניהיה בהריון ביחד, לא רוצה" ולמזלי היא הבינה, לא עשתה פרצוף ולא נעלבה. ונזכרתי איך כששתינו סיפרנו לאמא שלי שאנחנו בהריון (אז, בהריון הראשון), אחרי שהיא שמחה, היא עברה לחשוב על עצמה ואמרה משהו כמו "מה אני אעשה, איך אני אהיה עם שתיכן, אתן גרות כל כך רחוק...." ואז "סידרתי" לה שהיא לא תהיה מטורטרת ותהיה לה רק נכדה אחת לבקר. ומאז גם ככה אחותי עברה לבית צמוד להורים שלי, אז עכשיו אולי אמא שלי לא תגיד משפטים כאלה כששתינו נהיה בהריון ביחד בפעם השניה......אז הנה אני כאן, שוב מרגישה את השוני, את החרדות, שוב מרגישה את מה שביום יום, עם יולי, אני כבר לא כל כך חווה....את מה שהיה לפניה, את איך שהייתי חצי בן אדם, את הכאב הנוראי.

טליה 80

New member
גם אני כבר

מדברת עם בעלי על הריון נוסף,והוא מבחינתו מאוד רוצה אבל משהו מבפנים חופר לי בנבכי נשמתי...פחד,זה פחד מלחוות משהו טראגי נוסף.
וגם בעלי אומר לי שהוא רוצה עוד הריון...אבל...תמיד יש אבל...
ואני מבינה אותו גם הוא מפחד
מצד אחד אני חושבת לעצמי שטוב לנו עכשיו עם הנסיכה הקטנה שצריכה הרבה תשומת לב,ואם אני אהיה שוב בשמירה בבית חולים מי יהיה איתה,ואיך נעשה...ובטח גם אפחד נורא מההריון,ולא בא לי להיות עצבנית,אני לא רוצה שהקטנה שתספוג את המתחים הללו...ומצד שני אני אומרת לעצמי למה לחכות,מה זה משנה מתי לפחד,הפחד קיים תמיד ויהיה תמיד.
הדבר היחיד שאני לא יודעת הוא אם יש לי כוח להתמודד עם הפחד מההריון
אני כבר יותר משנה רצוף חווה פחד אימים (בהריון הקודם שאבחן כנדיר ובעייתי,אחר כך בפגייה כשהתאומות היו במצב קריטי חמישה חודשים, ואחר כך בהריון הזה)

בא לי כל כך...ואין לי כוח להתמודד עם הפחד והבדיקות ושמירת הריון
זה מתבשל על אש נמוכה כרגע

דיא

New member
או כמה שאני מבינה

ויכולה לספר לך שגם אחרי 7 שנים אחרי, ושני ילדים, וחיים שלמים שהשתנו מאז, החששות והאגרוף בבטן עדיין קיים. אבל הוא פחות קיים מאשר לפני ובהריון השני (שלישי אם נדייק), ואפילו פחות מהזה שאחריו, שגם הוא לא הסתיים כפי שהריון צריך להסתיים. זהו, אנחנו באמת קצת "פגומות", וזה כנראה לתמיד, אבל אני חושבת שהאובדן, בין השאר, הפך אותי לאני יותר טובה, לעצמי ולילדיי. אז מקבלת את האגרוף הזה באהבה, מקווה שלא יתהדק.
אני חושבת שאת גם יודעת שאין הרבה מה להתכונן. שלהגיע לרופא ולקחת קלקסן זה בדיוק חצי יום. שלהזריק זה מבאס, אבל בהחלט אפשרי. ואפילו פחות כואב עם הזמן. שגם עם תינוק את עדיין האמא של יולי, והיא תמיד תדע את זה, גם אם לרגע יראה לך שהיא לא. ושאם זה מה שאת רוצה, אנחנו אכן לא נהיים צעירים...

לגבי אמא שלך - אני דווקא קוראת המון אהבה ורצון להיות שם בשבילכן, והמשפט שלה הוא פשוט נשמע באזנייך כמשהו לא טוב, בגלל הכאב שלך. אולי תהני מזה שהיא רוצה לעזור ולהיות סבתא טובה, ולא חשוב מה.

ובעיקר, כשהדרך תראה לך קשה, אנחנו כאן, לפעמים יותר, בד"כ פחות, אבל כאן

עדיקים

Active member
זה ממש נקרא אני לפני 4 שנים

אמנם אצלנו בעלי לא ממש התחיל לדבר על ילד נוסף אבל הסביבה התחילה ללחוץ במיוחד מי שידע מה שעברתי עד שהגדולה נולדה.
הייתי שנתיים וחצי בהריון, הריונות שנגמרו בשליש הראשון וחוסר אמונה בכלל שאני מסוגלת ללדת כמו שכתבת הרגשתי שמשהו בי פגום.
אני החלטתי לא להתחיל לנסות עד שלא הרגשתי שלמה עם עצמי (אבל זו אני). כשהגיע הזמן התחלנו לנסות ולמזלנו הפעם הזו היתה שונה. באתי ממקום אחר עם הרבה פחות חרדות והיה לי נפשית יותר קל.
תעשי מה שמרגיש לך נכון, תחשבי האם את חושבת שיגיע היום שתרגישי מוכנה יותר או שבכל מקרה זה צעד שכשתרצי לעשות אותו יהיה מלווה בפחדים וחרדות?

דנד1

New member
נגעת לי במקום מאד כואב ומורכב...

גם אני ובעלי כבר התחלנו לחשוב על הריון נוסף שכמובן לא יהיה עכשיו (היא פיצי בת 4 חודשים) אבל במקרה שלנו מכיוון שאנחנו נשאים גנטיים שלא עוברים טיפולים, יש תמיד סיכוי של 25 אחוז לאבד את ההריון וזה הרבה מאד. אז היות ואנחנו לוקחים את זה בחשבון (לצערי) אנחנו לא נמתין תקופה ארוכה כנראה כדי לנסות שובץ גם לי לא קלה המחשבה על להמתין שוב לתשובות של הסיסי שילייה ואח"כ עוד לעבור הריון נוסף מלא חרדות .זה לא "עושה לי את זה" כרגע ועם כל הכבוד לבעלי, אני זו שנושאת את ההריון וההחלטה פה תתקבל קודם כל לפי רמת המוכנות שלי. זה לא פשוט אבל כמו שהמשכנו לנסות אחרי האובדנים ותודה לאל הבאנו ילד לעולם, אני מאמינה שעם הזמן הרצון בהריון נוסף פשוט יגבור על הפחדים. זו פשוט מוכנות שמגיעה באופן טבעי. בכל אופן זו דעתי האישית כמובן

שולחת לך חיבוק גדול

דנה

אניס7

New member
דומה אבל שונה

אני מבינה את החשש לחזור למערבולת ולתחושות הקשות של הכניסה להריון והחשש מה שיקרה הלאה. אצלי הילדה הראשונה הגיעה בקלות (נס) והבעיות התחילו בשני שלקח 5-6 שנים עד שהצליח.
רק את יכולה להחליט מתי את מוכנה להיכנס שוב להרפתקאה הזו. מה שאני כן יכולה להגיד לך זה שהפעם זה יהיה שונה בגלל שיש לך את יולי. בשנים הארוכות והריונות שעברתי בנסיון להרות, הילדה שלי היתה עבורי הצלה ענקית. אחרי עוד טיפול שנכשל, אחרי עוד הריון שנפל יכולתי לחבק אותה חזק ולדעת שהיא כבר פה, שלי.
אז כשאת זוכרת את הקושי והייאוש העמוק של השנים שלפני יולי, תזכרי שזה יהיה טיפה פחות קשה הפעם.

bubiba2

New member
ואני עם כל הפחד עוד בהיותי בהריון דיברתי על

ההריון הבא.

ההריון היה תקין לחלוטין אך לווה בהמון פחדים וחששות. לקראת חודש שמיני התחלתי לנגן לבעלי שבעזרת ה' אחרי ההריון הזה רוצה עוד הריון. דברי בעלי היו 'בואי נגמור קודם את ההריון הזה בידיים מלאות, תני קצת ליהנות מהקטן ונראה'.

בסוף ההריון התחלתי לתפוס קצת בטחון. כיום הקטן בן 3 שבועות וכבר התחלתי לנגן לבעלי שיתכונן שבעוד 9 חודשים מנסים שוב. אני אחרי קיסרי וצריך להמתין שנה להריון הבא אך מי מבטיח שיבוא מהר? לכן, אני כבר מכינה את בעלי כמעט כל יום (ממש עושה לו שטיפת מח) שבעוד מספר חודשים ארצה לנסות להרות שוב.

מבחינת בעלי, מספיק לו שני ילדים. מה שיש לו כיום - הוא מסתפק בזה. גם אני אך היתי שמחה לעוד ילד.

חווינו הריון אחד תקין שממנו יש ילד בן 5 +, חווינו 3 הריונות שניפצו את החלום וההריו החמישי שבו החלום שלנו התגשם והפכנו הורים לשני ילדים. רוצה להאמין שבהריון הבא מפלס הפחד והחרדות ירד כי ההריון האחרון היה תקין ורק אצלי משהו נשרט במוח ופגע בנפש.

טליה 80

New member
אין עלייך!!!!!

למה אמרו לכם לחכות שנה עד שתהרו שוב?
לנו הרופא אמר ששנה אסור ללדת אז אמרתי לו "מה? אני צריכה לחכות 3 חודשים?"
והוא ענה לי "את חייבת לחכות 3 חודשים"
אז אני בטוחה שזה אכן 3 חודשים כי לא תיקן אותי
(אבל אני לא יודעת אם אני מסוגלת כרגע לחוות מתח כזה שוב ושמירת הריון באישפוז כשיש נסיכה קטנה בבית,לא בא לי שזה יבוא על חשבונה)

שיהיה בהצלחה למי שמנסות

bubiba2

New member
בגלל התפרים. החשש הוא בשל החתך

ולי אמרו לתת למקום להחלים.

אני רוצה עוד ילד אך רוצה ליהנות גם קצת מהקטן והזמן טס בטירוף כך שהשנה לי מתאימה בהחלט

iss10

New member
כל כך מבינה אותך

כל פעם שחושבת על הילד הבא מרגישה שוב לא נורמלית...שוב החרדות, שוב הפחדים צפים. מצד אחד כל כך רוצה עוד ומצד שני מרגישה צורך לנוח. יודעת שברגע שאכנס שוב להריון יתחיל סוג של מירוץ שאייחל להגיע לסיומו בהצלחה. גם אני מרגישה שמאז שאמיתי נולד הכאב הנוראי שהיה איתי כל הזמן נהיה פחות חד. אמיתי מילא לי את הלב באהבה ואני מודה לאלוהים על כך. עם זאת, יודעת שכשאהיה שוב בהריון אוכל להסתכל על אמיתי ולדמיין את אחיו או אחותו, מה שלא היה לי בהריון איתו (הוא היה הריון שני לאחר אובדן ולא היו לי ילדים משלי עדיין)...מקווה שזה יקל עלי...

kinsti

New member
הי יקרות

תודה לכולכן על התגובות וההתייחסות. אני עוד נשארת לי קצת עם המחשבות, הלבטים והבלבול. כל יום נראה קצת שונה, מה שכן, זה שם....המחשבות, הן כבר שם. נראה מה יוליד יום.

mic75

New member
הי

האמת מי שיכול הכי להבין אותך הם הצוות המדהים של הפורום,
הקושי קשה והחשיבה מה יקרה ואיך זה הסתיים הראש לא מפסיק לעבוד
אבל אני רוצה לספר לך שבהריון של הנסיכה שלי היה הריון לא פשוט אבל הרבה יותר קל נפשית
לא יכולה להסביר ההריון של הבן שלי אחרי האובדן שלנו היה קשה כל רגע עבר כל שניה הית חולים
צירים וכו' .
הקיצור עם את צריכה זמן תקחי אותו , צריך להיות בשלים כדי להכיל עוד ילד.
אני אפילו ממליצה לך אולי לעבור איזה סדנא או שיחות כדי לנסות להבין מה חוסם אותך
המון הצלחה
מיכל

למעלה