מחשבות

מחשבות

אני יושב בחדר, חשוך סביבי, הראש שלי בוער, הלב שלי דוקא לא, הוא הפסיק לבעור אי שם לפני כמה שנים, קשה לו לבעור, אבל הראש בוער. הראש כל הזמן בוער לי, המחשבות, על ההמשך, על העתיד, ואני לא יודע לאן להשתולל, לאיפה לפרוק? אולי בפייס...? אבל שם יש כמה חברים לא הכי רצויים שאתם יודעים 'לא נעים להוריד', ולא ממש בא לך שהם ידעו דבר אחד או שניים עליך. בכלל, פעם הייתי מעלה לפייסבוק לתיבות כמה מהמחשבות שלי. באורח פלא תמיד קיבלתי אחריהם שיחות טלפון לא הכי שמחות. אז אם אני לא יכול לשתף את העולם בפייסבוק לפחות כאן שאף אחד (כמעט) לא מכיר אותי (והבודדים שמכירים לא אכפת לי, שיקראו, שיערב להם), אז אני יכול לרשום ולרשום בלי שאף אחד יפריע לי. לאן אני מתקדם? לאן החיים שלי הולכים? לפני 5 שנים הייתה לי מטרה, מטרה שהיום מתבררת כלא נכונה, או יות מדוייק כלא מתאימה לי. חייתי בסוג של סרט במהלך השנים האחרונות שאני סתם עושה 'שטויות' אבל תמיד אחזור. או שאיך אמרתי להרבה מהסובבים אותי? "זה רק עכשיו כרווק" אבל אחרי החתונה? "אשב ואלמד חד וחלק תורה". טוב אז נוכחתי לדעת סופית שאני לא שייך לשם. מאוד מוזר, אבל הבנתי את זה רק אחרי שכבר לא שמרתי שבת, ובעצם כלום,תראו עד כמה אדם יכול לחיות בסרט. טוב אז נגיד שהגעתי למסקנא חותכת שאני לשם לא שייך, ואני לא שומר כלום, אז מה הכיפה עושה לי על הראש? למה אני הולך עם ציצית? למה אני מניח תפילין כל יום? בשביל להניח את המצפון שגם הולך ונגוז? צריך דרך. צריך מטרה. אני כבר כמה וכמה חודשים (מאז שנפל לי האסימון שאני לא בן תורה) מסתובב ללא תכלית. לאן אני צריך לשאוף להגיע בחיים? 'סתם' לחיות? סתם לעשות כסף? זו המטרה? כסף זה לא מטרה לדעתי, אני חושב שכסף יכול לעזור להגיע למטרה כלשהי. לדוגמא יש לי חבר שיצא בשאלה, יש לו מטרה להיות עו"ד טוב. אוקי, אז יש לו מטרה. מה המטרה שלי? ואחזור שוב, למה הכיפה על הראש שלי? למה רק בתל אביב אני מוריד אותו? מה אני מחסרי העוז האלו שמפחדים מהשכונה ומההורים? טוב קל לי לכתוב מההורים, אבל... ההורים... זו הסיבה שהכיפה באמת עוד הראש. תגידו האם מותר לי לאחל בלב שההורים, אתם יודעים... כן. נכון שאני ממש רשע?
מה המטרה שלי? אין לי בגרויות אפילו. אין לי צבא. אין לי כלום. בגיל 22 אני מרגיש כתינוק שנולד. אז מה להתחיל עכשיו את החיים? לצאת מהצבא בגיל 25? להתחיל ללמוד, ללמוד מה? מתמטיקה פשוטה שלא לימדו אותי 'בחיידר'? כל כך עצוב. אבל מוזר, הראש מתפוצץ, אבל אני מאושר, אני מאושר שמצאתי מה 'לא הדרך שלי'. זה גם משהו. לא? לילה טוב.

מנסיון,אחד האסונות הגדולים זו המחשבה הזו:

"אז מה להתחיל עכשיו את החיים? לצאת מהצבא בגיל 25? להתחיל ללמוד, ללמוד מה? מתמטיקה פשוטה שלא לימדו אותי 'בחיידר'?" כן.עדיף לצאת מהצבא בגיל 25 ולעשות בגרות וכו'.וזה לא מחייב יציאה בשאלה.אפשר להיות דתי (ולו חיצונית) ולהשלים בגרויות ואפילו ללכת לצבא. חוץ מזה אין לי אלא לאחל לך אך ורק אושר ועושר (זה לא הכל אבל זה די הרבה..)כל החיים.

מתבי6

New member
כסף זה לא הכל, אבל

זה הדבר שהכי הרבה חושבים עליו כשהוא חסר. ולענין. כסף זה לא מטרה אבל חופש כלכלי זה כן מטרה. יש דרך להשיג אותה, אני בדרך ומוכן לשתף.

'צריך מטרה'

לא הרי מטרה חרדית כמטרה חילונית.מטרה חרדית פירושה הצדקת הקיום,סיבה לחיות,וככזו היא צריכה להיות איזו מטרה נשגבה.כשחילונים מדברים על מטרה הכוונה ליעד,איזשהו ציון דרך שאליו רוצים לחתור. הבעיה היא שהרגילו אותנו לשלול את הלגיטימיות בלחיות את החיים כמו שהם.הדתיים הרי מתיימרים לדעת את כל סודות היקום,והם יודעים בדיוק מה המטרה של כל הבריאה ומה התפקיד של כל אחד,אז מי שלא חי על פי הכללים שלהם חי סתם. וזה החלק שהכי קשה לצאת ממנו. לקח לי שנים להבין את הנקודה הזאת,עד שלמדתי לראות את העולם בלי לחשוב שאני מבין מה ולמה,פשוט להתחבר לחיים באופן טבעי. ולמה אתה חושב שלהיות עורך דין זה מטרה,ולעשות כסף לא ? כל אחד שם לו למטרה את מה שיעשה לו טובאם אתה חושב שכסף יעשה לך טוב אז הוא יכול להיות המטרה שלך,או אחת המטרות שלך. הרבה הצלחה !

אני גם כמוך בצרה הזאת

אבל אל תכנס לדכאון , צא שתה משהו תהיה בראש טוב ותחפש עתיד זה מה שאני מנסה לעשות

סוג ב

New member
למה אתה מחפש מטרה?

אתה חי? זה המטרה של עצמיך. כן תלך לצבא, כן תצא בגיל 25, כן תקבל מהם פיקדון שחרור וכן תוכל להתחיל ללמוד בגיל מאוחר. אתה באיחור של כמה שנים בלבד, לא של עשור.. דת, זה לא מטרה, זה אמצעי לחיות את החיים בצורה כלשהי. אפשר לחיות את החיים וליהנות מהם גם בלי הדת. תחליט אם שווה לך להפסיד הורים או חיים ואז תצא לדרך חדשה. אין פסול בלהתחיל הכל מההתחלה בגיל 22. הורים הם הורים- אתה מאחל להם למות (ולא. אתה לא רשע), אבל יש סיכוי שהם יקבלו אותך. אולי שווה לקחת את הסיכון.. בהצלחה.

mik504

New member
דווקא בזה אני לוקח דוגמא מרבי עקיבא

שהלך בגיל 40 [לעשות שטויות] ללמוד במקום לנשוך אנשים כחמור ולדעתי אסור להיות בחיים בלחץ של וואו הזמן זז ומה יהיה ? כן צריך להציב מטרות אך לא להיות לחוץ מאוד עם לא עומדים בלו"ז כי בסה"כ אנחנו חיות מזן מפותח שנחיה את חיינו אם נרצה או לא אז המנטרה היא: אל תרדוף אחרי החיים תן להם לרדוף אחריך never said never

mister xy

New member
אחי, אתה צעיר חופשי ומשוחרר

אין (כמעט) מאושר ממך בפורום. הרוב פה מטופלים בילדים חלקם נאלצים להסתתר מבן/ת הזוג וכולנו מסתתרים מהסביבה הקרובה. תעשה מה שטוב לך בחיים, אם לא בא לך ללמוד מקצוע ו/או לעשות כסף אתה לא חייב. אין כל פסול בלהיות אינסטלטור נגר או נהג אוטובוס. ואפילו לשבת על חוף הים ולדוג דגים זו אופציה. העיקר שתעשה מה שטוב לך.

sec op

New member
מטרה לחיים או מטרה בחיים?

אכן זו השאלה. אם אתה מחפש מטרה לחיים, לא תמצא אותה, אם אתה לא מאמין, זו השאלה שהדת באה לענות עליה (לא בהצלחה לדעתי, כי השאלה רק נגררת כמה שלבים). אבל אם אתה לא מאמין, קבל את החיים כמציאות, נולדת, אתה חי וזהו. עכשיו אתה צריך למצא מטרה בחיים. מטרה שאליה תשאף ואליה תכוון את מירב מאמציך. היא תניע אותך למעשים, והיא תהיה הסיפוק שלך בחיים. יש אנשים שמוצאים את מטרתם, בלגדל ילדים ומשפחה. יש שמספקים בלהעביר את החיים בנעימים. יש כאלו, שיש להם אידיאולוגיות שונות, שמניעות אותם. יש כאלו שמנסים לשפר את סביבתם. יש כאלו ששואפים לעזור לאחרים. יש כאלו שמוצאים סיפוק במחקרים שונים. יש כאלו ששואפים לאגור כמה שיותר מזומנים. יש כאלו ששואפים לצבור כבוד. יש כאלו ששואפים לשלוט. תמצא את הדברים שאתה טוב בהם ונהנה מהם. הדברים האלו יניעו אותך ויתנו לך סיפוק בחיים. ואז לא תשאל יותר מה מטרתי בחיים. יתכן שתמשיך לשאול לשם מה החיים, אך זה לא מה שיפריע לך מלהנות מהם, לפעול, לעשות, ליצור, ולקצור פירות, ולקבל סיפוק והנאה. ועוד דבר: אתה ממש לא מאחר את הרכבת, יש כאלו שעלו עליה לפניך, יש כאלו שיעלו אחריך וגם ישיגו אותך. אבל אתה עדיין במקום טוב באמצע, עם סיכויים טובים מאד להצלחה. במיוחד במדינה כמו שלנו, שצעירים מתחילים את חייהם האמיתיים בגיל מאוחר יחסית למדינות אחרות במערב.

אני מציע להתייחס בנפרד לצד הפרקטי ולצד הנפשי

מצד אחד יש לך שאלה פרקטית שמעסיקה כמעט כל צעיר בעולם אם הוא לא כזה שברור לו מראש מה בדיוק הוא רוצה וצריך לעשות בחיים. אתה מתלבט לגבי אפיק מתאים של למודים/פרנסה/קריירה. זו שאלה שחשוב להתעסק בה אך אני לא חושב שתוכל לקבל בפורום תשובה נכונה. אתה צריך להתייעץ בנושא זה עם מישהו שתוכל להציג את עצמך בפניו ללא חשש וגם לעשות מבחנים מקצועיים שיעזרו למאבחן להבין את הצדדים החזקים והחלשים בכשרונותיך. לצורך זה קיים התפקיד של יועץ למודים וכן פסיכולוג תעסוקתי. אבחונים כאלו נערכים בין היתר במכון תיל ברמת גן ומכון אדם מילוא בירושלים. מצד שני יש לך תהיות קיומיות בנוסח: מי אני? במה אני מאמין? וכו'. תהיות כאלו מעסיקות את כולנו באופן טבעי והן תוצאה בלתי נמנעת של אבדן האמונה. בחינוך החרדי אלוהים והתורה הם התשובה האולטימטיבית לכל שאלה העוגן הבלעדי לצו המוסרי והמשמעות היחידה לחיים. כנראה שה'דת החילונית' אינה מציעה סוג כזה של פתרון כוללני וצריך ללמוד לחיות עם הפתרונות החלקיים והתשובות הנקודתיות. גם אני נמצא בעיצומו ואולי רק בראשיתו של תהליך ההסתגלות הזה והוא בהחלט לא קל.

למעלה