מחשבות

הלדין

New member
לפני ארבע שעות תם פרק בחיי...

מהיום אני מקווה שאני סיימתי עם מתמטיקה לנצח! בנוגע לדון, בני ברי אכן לא קשורים אליהם,טעות שלי, אבל אבותיהם ישבו פרק זמן בעמקי ההרים הלבנים ומפה הטעות. בני דון הם כן שחורי עור ושחורי שיער. מחר אקח את "אחוות הטבעת" מהספרייה ואתן לך את הציטוט. נ.ב. האם אתה גר בכפר סבא? ואם כן, אתה הולך לבית הסטודנט בשבוע הספר? אולי נדבר פנים מול פנים בהזדמנות זו (העיריה שלנו, בניגוד לעיריית רעננה "העשירה", החליטה לערוך את שבוע הספר שם ולא לבטלו כמו ברעננה)

yuvalr1

New member
באמת???

אני גר בכפר סבא ובאמת תהיתי מה פתאום יש "שבוע הספר" אבל אין לא זכר בכפר סבא.... תודה בכלופן על המידע הנחוץ

Ecthelion

New member
אני פשוט חייב לתקן אותך...

נורתוגרונד? נרגותרונד. באמת! טעות של טירון. אורנאמו,אימייל.

חכו רגע...

אתם שוכחים משהו... או שפשוט לא קראתם את זה (למרות שממה שראיתי עד עכשיו בפורום הזה אני לא מאמינה שזו הסיבה :) בהקדמה לשרה"ט (או בנספחים... לא משנה איפה, אני לא זוכרת בדיוק... נראה לי בכל אופן שזה בהקדמה) אומרים שכל אחד ניסה לקשר את שרה"ט לעובדה שטולקין היה במלחה"ע ה-I, והוא לעומת זאת, פשוט אמר משהו בסגנון "היצירה שלי לא קשורה למלחה"ע, לא לאיך שהתייחסו אליי שהייתי ילד ולא לשום דבר אחר! זה פשוט העולם הדמיוני שקיים לי בתוך הראש והעליתי אותו על הכתוב!" משמע - אל תנסו לחפש קשר לזה שהוא עבר את מלחה"ע ה-I! קבלו את זה כמו שזה! חוץ מהעובדה שבאמת המלחמה לא הייתה חלק עיקרי, וכשהוא הכניס את הקטע של העיקרון המספרי, הוא פשוט רצה (כמו שכבר אמרו פה) להעצים את הניצחון של גונדור. משהו בסגנון - "בדרך לא דרך" ו"כנגד כל האמצעים"...

ארו

New member
דעתי האלוהית ../images/Emo8.gif

היא שטולקין בכוונה תחילה ציין את יחסי הכוחות, ומנגד ציין במפורש את עוצמתם האישית של המצביאים, כדרך להאדיר אותם. רוצה לומר - אראגורן, איאומר, גאנדאלף, אלדן ואלרוהיר - מוזכרים ככאלו שכוח כל אחד שקול כנגד רבים מצבא האויב. והיבט נוסף הוא להדגיש את עוצמת המעשה שעשו "בני העם הקטן", תחת אפו של סאורון על כל עוצמתו האדירה. ארו - הרהור .

למעלה